ugrás a tartalomhoz

Hirdetési felület értékesítése - kinek, mi a tapasztalata?

vbence · 2007. Aug. 21. (K), 12.30
Ki hol/hogy értékesíti a felületeit? Elég kevés konkrét információt sikerült találnom az adsense-en kívül hirdetési felület értékesítéséről.

http://www.webreklam.hu/hu/index.html - Itt van például ez a dolog. Működő konstrukciónak tűnik. Valakitől, aki használja jó lenne pár tipp/apasztalat.
http://www.cpxinteractive.com/network.php - Úgy tűnik, hogy innen szolgálnak ki magyar közöségnek szóló reklámokat is. Tapsztalatok ezzel, vagy más külföldi székhelyű szolgáltató val?
http://origo.hu/adnetwork/index.html - Én nem mondok semmit... Aki ilyen árakat ír ki: http://origo.hu/adnetwork/hirdetoknek/20070125mediaajanlat.html attól nem sok jóra számít az ember.

Szóval? Hol lehet meggazdagodni? (Persze linekket is szivesen várok a témában)
 
1

webreklam

city99 · 2007. Aug. 21. (K), 18.28
nalunk van webreklam de a szokasos dolgok merultek fel, utolso pillanatba loknek ide egy kis morzsat a kampanybol. Fizetes szokasosan kesve havi elszamlossal 30 napos atuttal tehat akar 2 honapos varakozas a penzecskekre. Volt tulaj valtas is ahol persze info vesztesre hivatkozva ujabb par het csuszas a fizetessel. De szerintem ebben semmi uj nincs :) mindegyik nagy ceg igy csinalja, kozben meg likvid gondjait apolja, vagy az altalunk termelt lecsobol tozsdezik. Maj kiirja hogy bezartunk szevasz, fuss a penzed utan.
2

komolytalan

Chrisdry · 2007. Aug. 31. (P), 13.02
sajnos mind komolytalan a etarget még úgy ahogy, az adsGoggle már ennél kicsit jobb, bár én ezt sem preferálom.. a fiz. csúszás meg olyan amilyen...nem tehetsz semmit...ez van.
3

IMHO

inf · 2007. Aug. 31. (P), 15.12
Szerintem mindenképp keress meg a témában utazó szponzort, ne ilyen reklámmal foglalkozó cégeket. Jobban jársz.
(persze az, hogy az adott szponzor hajlandó e fizetni megint csak a látogatószámon fog múlni.)
4

Tapasztalat? No, az rossz...

Dualon · 2007. Szep. 3. (H), 19.23
AdSense-nél gyakorta megesik, hogy fizetés előtt - gondolom olyankor szalad végig az ellenőrzőrendszer - szó-hang nélkül letiltják az accountod (persze előtte pár hónapig semmi gond, és külön öröm, ha még vissza is tartottad a kifizetést). Én kényesen ügyelek a becsületre, de sajnos nyeltem már be így bukót. Megalázott érzés.
Igazából velük szemben (értendő ez üzleti partnerként) mindenfajta kétoldalúságot nélkülözve, lényegében kiszolgáltatva állsz.

Hazai reklámcégek általában kicsik ahhoz, hogy meg is érje a dolog. Céges háttér többnyire kell, de ez mondjuk a legkevesebb.

Sajnos célzottan kell megkeresni a hirdetőket. :( Jobb ötletem nekem sincs, de magam is szívesen fogadnék megoldást pl. arra a problémára, hogy blogokra, kis forgalmú lapokra, stb. hogyan lehet reklámot találni.

Szerintem egyébként elsősorban tartalomszolgáltatással érdemes foglalkozni, és az fogja magával húzni a marketingoldalt.