ugrás a tartalomhoz

Captcha kod

zoliky · 2007. Aug. 18. (Szo), 11.31
Hello,
Tud valaki kozuletek egy PHP kodot amely egy Captcha elenorzest hajt vegre ? Valami kesz kod erdekelne amely tudom, hogy mukodik mar valakinel es nem volt gond vele. Egy PHP Class-ra gondolok vagy valami hasonlo.

Koszonom!
 
1

Google it

Török Gábor · 2007. Aug. 18. (Szo), 11.45
Akkor írd be a Google-be, hogy php captcha class, és válogass kedvedre.
3

RE

zoliky · 2007. Aug. 18. (Szo), 22.00
Nem erted valami olyasmit keresek amit valaki hasznal...
2

teabag 3D

ashnur · 2007. Aug. 18. (Szo), 16.10
eddig ez a legjobb amit valaha is lattam: http://www.ocr-research.org.ua/teabag.html
4

Valami ingyenes

zoliky · 2007. Aug. 18. (Szo), 22.03
Koszonom, valami ingyenes megoldas kell.
5

ingyenes

ashnur · 2007. Aug. 19. (V), 09.53
idezet az oldalrol:

Q: Can I get it for free somehow?
A: Yes, you can. The condition is: you must place a link to us near each appearance of tEABAG_3D CAPTCHA on your site. Contact us.
6

tényleg ingyenes

laszlograd · 2011. Már. 16. (Sze), 17.20
ez tényleg ingyenes: www.hellocaptcha.com
7

És a szerencsétlen látogató

kuka · 2011. Már. 16. (Sze), 18.21
És a szerencsétlen látogató találja ki, hogy az a forgó betű "p" vagy "d". Ugyanis másodpercenként változik.

Ráadásul azzal az ákombákom karakterkészlettel az "m" és "w" még az "E" és "3"-al is összekeverhető.

Napjainkban egyre inkább terjed a nézet, mely szerint a spam a webmester gondja és illetlenség miatta a látogatókat büntetni captcha fejtéssel. Lásd például Tim Kadlec Death to Captchas cikkét.
8

Re: webmester gondja

pint3r · 2011. Már. 26. (Szo), 19.14
Napjainkban egyre inkább terjed a nézet, mely szerint a spam a webmester gondja és illetlenség miatta a látogatókat büntetni captcha fejtéssel. Lásd például Tim Kadlec Death to Captchas cikkét.

Tényleg nem jó dolog a látogatót büntetni vele, főleg a manapság egyre olvashatatlanabb változatokkal, ezzel egyetértek, de egy tartalomkezelővel ellátott kis cég oldala esetén, amikor az ügyfél maga kezeli az űrlapon beérkező üzeneteket, majd rátalál egy robot és egy nap alatt teleszórja az adminját és megoldást kér rá, akkor mondja neki valaki, hogy az ő gondja.
9

Tervezés

vbence · 2011. Már. 27. (V), 01.04
Egy közepesen megtervezett rendszerben nem fordulhat elő, hogy formokon beküldött szemét számottevő kárt okozzon. Amikor megírsz egy formot logikus feltételezés, hogy ezt egy rosszindulatú felhasználó bombázhatja. Az ilyesmi ellen nem a captcha kell a védelmet jelentse...
DELETE FROM uzenetek WHERE source='ahonnan a bot jött'
10

Jonathan Snook a How I built

kuka · 2011. Már. 27. (V), 13.21
Jonathan Snook a How I built an effective blog comment spam blocker cikkében szépen leírta, hogy ő hogyan oldotta meg. Programírástudatlanoknak meg ott van az Akismet.

Azok alapján amiket láttam, nagyon sok esetben a spam nemhogy a webmester gondja, hanem egyenesen a webmester anyja. Két hete kért valaki tanácsot tőlem, hogy a cégük átvette egy weboldal karbantartását ahol a kapcsolat űrlapot captcha védi, mégis átmegy a spam. Ugyanis az ellenőrzést nagyon felhasználóbarát módon, AJAX-al ejtették meg onchange-kor: ha a szerver azt mondta, hogy a kód hibás, egy JavaScript változót false-ra állítottak és ennek függvényében később megakadályozták az űrlap elküldését.

De persze nem csak a webmester anyja. A sírnivaló történet második része az, hogy a tanácsot kérő világosan megmondta, hogy az ellenőrzés újraírását az oldal tulajdonosa nem fogja kifizetni, kizárólag kisebb méretű javításba fog beleegyezni.
11

Csak érdekességként, a

kuka · 2011. Már. 28. (H), 11.15
Csak érdekességként, a legidiótább captcha amivel találkoztam: Internet Captcha. A gügye Flash animáció természetesen csak az emberszabású látogatókat zaklassa, a spam botok simán elküldik az űrlapot, lévén az JavaScript és Flash nélkül is működik.

Persze lehet bonyolítani azzal, hogy a küldést végző JavaScript függvény cserélgesse az űrlap action attribútumában az URL-t, de ahhoz tök fölösleges a látogató captchaval való kínzása.
12

Ha figyelmesen megnézed,

laszlograd · 2012. Jan. 18. (Sze), 09.58
Ha figyelmesen megnézed, akkor észreveheted, hogy 12 féle animáció van, amiből az egyik típus a forgó, ami neked nem tetszik. A forgó szerintem sem olyan jó, de ez a típus: http://www.hellocaptcha.com/captcha/H-Mover/default/ jól olvasható. Az is látszik, hogy testreszabható, azaz lehet állítani a színt, és az animáció sebességét.

Nekem van olyan ügyfelem, akinek az árajánlatkérő formját spammelték tele. Neki nincs webmestere, viszont folyton felhív, ha kap valami linket egy orosz site-ról...
13

Pár hónapja ismét jártam ott

kuka · 2012. Jan. 18. (Sze), 11.55
Pár hónapja ismét jártam ott és észrevettem a dolgot. Nem tudom, hogy 2011. Már. 16. (Sze), 18.21-kor volt-e már több animáció vagy sem, de a nyitólapon levő példa több újratöltés alkalmával is csak forgó karaktereket mutatott.

Manapság már más okból zavar jobban: sok hibbant reklám miatt kikapcsoltam a GIF animálást a böngészőmben, a megjelenő első képkocka pedig nem mindig hasznos.
21

Nem is tudtam, hogy ki lehet

laszlograd · 2012. Jan. 19. (Cs), 20.26
Nem is tudtam, hogy ki lehet kapcsolni a gif animációt. :)
22

Nem is tudtam, hogy ki lehet

kuka · 2012. Jan. 19. (Cs), 21.29
Nem is tudtam, hogy ki lehet kapcsolni a gif animációt. :)
Több módszer is akad, hirtelenjében csak kettő jut eszembe:
  • about:config | image.animation_mode = none
  • Web Developer Toolbar | Images | Disable Images | Image Animations
24

A kedvencem a Google-féle

chop · 2012. Jan. 23. (H), 01.09
A kedvencem a Google-féle captcha...ember legyen a talpán, aki visszafejti...őrület.
14

Matematikai Captcha

Bodi · 2012. Jan. 18. (Sze), 21.44
Szerintem egyszerű de nagyszerű innen letöltheted
15

Fura

Poetro · 2012. Jan. 18. (Sze), 21.58
Az a fura az egészben, hogy
  1. Elméletileg ez egy GNU licences kód, akkor miért van mediafire-on?
  2. Tartalmazza a Comic Sans MS betűtípust, ami nem GNU licences, ezért nem szerepelhet GNU licences termékben.
  3. A betűtípus használata licencköteles.
16

Nocsak

Pepita · 2012. Jan. 18. (Sze), 22.20
Ezt hívják tévedésből lopásnak?
17

Juj

Bodi · 2012. Jan. 19. (Cs), 01.36
Juj
18

Újrafeltalálók

stan · 2012. Jan. 19. (Cs), 11.31
Nem kell újra feltalálni a capchát!
Ha csinálsz egy űrlapot, akkor kb. 3 perc megoldani a Google féle capcha rendszerrel, amit bárhová beépíthetsz, és semmibe nem kerül!

http://www.google.com/recaptcha

Én mindig ezt használom, sosem hagyott cserben, biztos megoldás, megbízható fejlesztőtől (Google), 3 perc beszerelni, ingyenes, és működik.
19

Harmadik féltől származó

Hidvégi Gábor · 2012. Jan. 19. (Cs), 13.06
Harmadik féltől származó eszközöktől függővé tenni egy szolgáltatást nem biztos, hogy a legbölcsebb dolog, mivel azokra nincs ráhatásod, bármikor lekapcsolhatják, lassíthatja a betöltést, a felhasználó blokkolhatja őket stb. Ráadásul, ha utánaolvasol, a felhasználók általában nagyon nem szokták szeretni az ilyen captcha-megoldásokat, mert sokszor nehezen értelmezhetőek, és csak többedszerre sikerül megfejteni.

Szerintem egy óra alatt el lehet készíteni egy bármilyen későbbi projektbe beilleszthető saját ellenőrzőt, én pl. egyszerű matematikai műveleteket írok ki szövegesen.
20

sokszor nehezen

kuka · 2012. Jan. 19. (Cs), 15.14
sokszor nehezen értelmezhetőek
Egyetértek. Annyit tennék hozzá, hogy amikor könnyen kiolvasható akkor sem biztos, hogy a látogató kapásból be tudja billentyűzni a ß, â, π, μ, д, и, ∈, °, satöbbi jeleket, amikkel a reCaptcha meglep.

(A fenti példák a reCaptcha rejtvények kiolvasható de nehezen beírható eseteire vonatkoznak. Az arab és örmény (?) írásokat inkább nem említem.)
23

A random attackok ellen

deejayy · 2012. Jan. 19. (Cs), 22.23
A random attackok ellen tökéletes egy rejtett input mező, a botok ugyanis nem válogatnak.

Célzott támadás ellen nyilván már kell a nehéztüzérség, de mondjuk egy orosz hamis papírokat hirdető, egy amerikai tablettagyáros vagy egy vak kínai órásmester által felbérelt tekkós spam-spiderek ellen tök jó. 98-100% hatékonyság.