ugrás a tartalomhoz

javas-cms

gaspod · 2007. Május. 19. (Szo), 12.44
Hello!
Olvastam hogy vannak java alapu potal rendszerek, fel tudna homályosítani valaki hogy ezek hogy működnek? Illetve hogy miért nem sikerült elterjedniük? Szerver oldalo mi kell az üzemeltetéshez? Engem valahogy jobban izgatna, sokkal inkább otthon vagyok javaban mint phpban.
 
1

Servlet, JSP

vbence · 2007. Május. 19. (Szo), 12.53
Kell egy application server, például Apache Tomcat. A PHP kezdetben könnyebb és az egész kialakítása nagyon hasolít a már (rég) elterjedt CGI-re. Egy adminisztrátor szempontjából barátságosabb, egyszerűbb telepíteni és karbantartani egy PHP alapú webszervert. Azért vannak hazánkban is olyan tárhelyek, ahol van java.
2

java bigyók

virág · 2007. Május. 19. (Szo), 14.48
Vannak és természetesen sokan azt állítják, hogy nagyszerűek. Én nem akarom megítélni, de amivel én eddig találkoztam az nem tetszett belőle, de ez az én szubjektív véleményem. Nekem a konkurencia ASP.NET-je és pl. az erre épülő Sharepoint se tetszik (finoman szólva). De másoknak biztosan jobban bejött (főleg a manageroknak ...). Szóval, itt keresgélj:

http://tomcat.apache.org/
http://java.sun.com/products/jsp/
http://java-source.net/open-source/content-managment-systems
http://www.onjava.com/pub/a/onjava/2003/06/04/nukes.html
http://www.theserverside.com/news/thread.tss?thread_id=33163

többek közt az iwiw is Java-ban készült, azt nem tudom, hogy a működési lassúsága, akadozása (magyarul: lassú, helyenként és időközönként kaka) ennek tudható-e be, vagy csak kevés alatta a "vas". Nem akarok ítélkezni, mert nem tudom milyen szervereken fut.
3

a mundér becsülete

vbence · 2007. Május. 19. (Szo), 16.16
A wiw csupán pancserségből lassú.