ugrás a tartalomhoz

Oldalból nyitott popupból nyitott popupnak frissítenie kellene az oldalt

TIV · 2007. Ápr. 4. (Sze), 11.47
Üdv!

Olyan gondom van, h van egy php fájlom ami megnyit egy popup-ot. a popup megnyit mégegyet. Na most ha ez a második popup megnyílik is elvégzi a dolgát akkor a legelső NEM POPUP oldalnak meg kellene frissülnie. Hogy lehetne tudatni a kezdőoldallal, hogy a popup elvégezte a dolgát és frissülhet?

Előre is köszönöm!
TIV
 
1

javascript

ksgy · 2007. Ápr. 4. (Sze), 11.54
ablakazonosito.parentWindow.parentWindow.location.href=...
fapadosan pl igy :)
2

jajj

amonrpg · 2007. Ápr. 4. (Sze), 14.35
Szerintem tervezési hiba. Át kellene szervezni ott valamit. Két popup? Ez első blikkre használhatatlannak tűnik. Már az egy is több, mint amennyi kéne. :)

Amúgy meg:
window.opener.opener.location.reload(true);
3

Csak egy kérdés!

s_volenszki · 2007. Ápr. 4. (Sze), 17.18
Olvastam a topikot és az a kérdés fogalmazodott meg bennem, hogy ha nem egy egyszerű webes megjelenésről van szó, hanem egy webalkamazásról, akkor is hátrányos a x2 popup? Én már sokmindent AJAX-olk, de még mindíg vannak helyzetek, hogy kell belőlük +egy! Na de az webalkalmazás...esetleg műszaki hátránya is van a Cross Window Scriping-nek?

s_volenszki
4

Műszaki az nincs

amonrpg · 2007. Ápr. 4. (Sze), 21.44
Nincs műszaki hátránya. Inkább a felhasználó hajtépése, ami visszatartó erő lehetne. Én speciel már a TinyMCE-ben sem komálom a popup által nyitott popup koncepciót. Egy melléklikk esetén lehet keresgélni, hogy akkor most melyik window is az a window, amelyikben az van, hogy... Gondolom nem kell taglalnom? :D

Akkor már inkább a lightbox féle megoldás... Ezerszer inkább. Sőt, igazából a scrollozható egy darab popup ablak még elmegy. Szerintem. Meg aztán ember legyen a talpán, aki fejben tudja tartani, hogy melyik ablaktól melyik ablak függ.

A fenti példával pl. mi van, ha a user egy jól irányzott klikkel bezárja a középső (első popup) ablakot? Le kell kezelni persze. De nem normális dolog. Nyitvatartani erővel meg ugye nem lehet. Szép is lenne. :D