ugrás a tartalomhoz

PHP segítség: Helytelen MySQL kapcsolódás kiírása

Szabó Gergő · 2007. Már. 31. (Szo), 14.48
Sziasztok!

Én avval a konddal fordulok hozzátok, hogy szeretnék a MySQL adatbázishoz kapcsolódni, ez (szerintem) sikerül is, azonban mikor az if() -segítségével szeretném kiírna, ha például nem sikerült a MySQL kapcsolódás folyamatosan csak az if(){*if utáni rész} utáni* részt írja ki, az else ágat sosem, ha jó a felh. név, ha nem, itt a kód:
(A mysql_connect változói megvannak, csak érthető okok miatt nem írom ide)

<?php
if ( mysql_connect( "$_host_nev" , "$_felh_nev" , "$_jelszo" ) )
{
echo 'Sikerült kapcsolódni a kívánt adatbázishoz!<br />';
}
else
{
echo 'Nem sikerült kapcsolódni a kívánt adatbázishoz:<br />'. mysql_error();
}
De próbáltam már így is:

<?php
$kapcsolat = mysql_connect( "$_host_nev" , "$_felh_nev" , "$_jelszo" );
if ($kapcsolat)
{
echo 'Sikerült kapcsolódni a kívánt adatbázishoz!<br />';
}
else
{
echo 'Nem sikerült kapcsolódni a kívánt adatbázishoz:<br />'. mysql_error();
}
De eképp sem működött!

Köszönöm előre is a szíves segítséget!

Sziasztok!
 
1

google

s_volenszki · 2007. Már. 31. (Szo), 15.11
http://www.google.hu/search

+ egy jó tanács: Én sem vagyok egy helyesírási bajnok, épp ezért először word-el megírom a hozzászólásomat, majd beillesztem! Kevésbé ciki ha nem tudsz helyesen írni php+mysql-ül mint magyarul!

s_volenszki
2

Megoldódott

Szabó Gergő · 2007. Már. 31. (Szo), 15.14
Üdv

A problémám megoldódott, köszönöm a választ!

Le is írom a hiba okát:
Végülis magában a kódban szerintem nem volt gond, hisz átetettem az extra.hu-ról a cjb.hu-ra, és itt már tökéletesen működött a PHP kód
Azért leírom a kódot, még1X, hátha v.kinek segítek vele:

if (!mysql_connect("$_host_nev", "$_felh_nev", "$_jelszo"))
{
echo '<b>Nem sikerült kapcsolódni a kívánt adatbázishoz:</b><br />'. mysql_error();
}
else
{
echo 'Sikerült kapcsolódni a kívánt adatbázishoz!<br />';
}
3

ha neked ez elég?

Sulik Szabolcs · 2007. Már. 31. (Szo), 17.59
Itt lett volna a remek alkalom, hogy tanulj egy kicsit. Hiszen az nem megoldás, hogy elviszem a lapom egy másik szolgáltatóhoz és ott működik. Pedig működik, hiszen az én oldalam is az extrán van. Na mindegy, talán még nem késő.

Csak kíváncsiságból beregisztráltam magam a cjb.hu-ra. Ez kb 5 perc. A hozzáférési adatok érdekeltek, és ebből már most sejtem, hogy mi lehetett a problémád.

Ha van kedved játszani, gondolkozz egy kicsit te is!

UI.: a bevágott kódod NEM megoldása a problémának.
4

Rendben

Szabó Gergő · 2007. Ápr. 2. (H), 14.43
Üdv!

Rendben, nos mivel használható megoldást nem kaptam, lásd kérdésem után érkező választ, így hát kénytelen voltam inkább átteni, hozzáteszem nem tudtam rájönni, de mostmár mind1, majd kitapasztalom, azért köszönöm!
És evvel részemről lezártnak tekintem a témát!
5

miért tekinted lezárnak?...

TeeCee · 2007. Ápr. 2. (H), 15.50
... a problémát, hiszen nem oldottad meg, nem megy az eredeti helyen...

Ha egyik helyen jól működik a kód, másik helyen nem, ugyanakkor mind a két fájl ugyanazt tartalmazza, de CSAK KAPCSOLÓDNI nem akar, akkor nem jó a kapcsolódáshoz megadott
- server_host
- user_name
- user_password

Miből gondolod, hogy jó, ha nem tudsz vele belépni? Próbáltad más felületről (a szolgáltató által biztosított phpMyAdmin pl?) a belépést? Ha nem, miért nem, ha igen, miért nem írtad ide, előrébb lennénk vele a "használahtó megoldás" kitalálásához...
Szintén kérdés: a mysql_error() mit ad vissza? A hibaüzenetből ki lehet találni (mármint elolvasni és értelmezni), hogy mi a baja a mysql-nek. Hibakereséskor ez az első, amit énis megnézek, de nem közölted velünk.

Megjegyzés #1: "$_host_nev" pontosan ugyenez, mint $_host_nev . vagy ezt csak aért írtad bele, hogy jeelzd, hogy ott a megfelelő dolog áll, igazából oda stringként van beírva az adat?
Megjegyzés #2: mindegy, hogy az Általad írt megoldások közül melyiket használod: if ($kapcsolat); avagy if (mysql_connect(...)) mert gyakorlatilag ugyanaz.

Üdv: TeeCee :o)
6

Válaszok :)

Szabó Gergő · 2007. Ápr. 3. (K), 12.11
Szia!

Köszi a választ, nos akkor kezdem is:

1, PHPmyAdmin-ban már jártam hisz ott hoztam létre azt a táblát, amiben majd szerettem volna dolgozni ott tökéletes volt a jelszó/felh duó, amúgy az adatokat az extra.hu oldaláról olvastam.

2, A mysql_error() nekem nem ad ki semmit, maga a rendszer ír ki v.mit aztán az én általam generáltatott hibaüzenet, de ahol a mysql_error() kimenetének kellene lenni, üres

A megjegyzéseket köszi ;)

ui.: A furcsa az, hogy semmit nem ír ki, ha nem csinálom meg ezt at if() ez ellenőrzést, hanem egyszerűen végbemegy, még maga az apache sem küld hibaüzenetet, hogy nem lenne jó v.milyen adat, ha meg az iffet használom akkor pedig, mindíg az if-ágat írja ki, az else ágat akkorsem ha direkt változtatom meg az adatokat, hogy kipróbáljam jó-e?!
7

További válaszok :)

Sulik Szabolcs · 2007. Ápr. 5. (Cs), 15.50
Szóval az első gyanum az volt, hogy rossz host nevet adtál meg. Ugyanis az extrán a USERNEVED.extra.sql a hivatalos, míg a leírásokban (és a cjb.hu esetén is) általában csak sima localhost szerepel.
Ez az elképzelésem akkor látszott megbukni, mikor kimásoltam az ELSŐ scriptedet és kitöltöttem a saját adataimmal. Érdekes módon nekem működött (tudtam lekérdezni adatokat). Sajnos localhosttal is. Viszont ebből kiindulva még meg lehet találni a hibát. Első körben arra gyanakszom, hogy elírtál egy változót, vagy az adott környezetben (pl függvényben) nem fértél hozzá.

Mellesleg, ha hibás username/password kombóval próbálkoztam akkor szép hibaüzeneteket kaptam, és ,egy error_reporting(E_NONE) mellett, bizony az else ágra tévedt. Így eléggé kétséges, hogy neked ez nem történt meg biztosan hibás adatok mellett.