ugrás a tartalomhoz

Form egyes részeit ne küldje el a szervernek

Max Logan · 2007. Már. 22. (Cs), 15.35
Hogyan lehet azt megoldani, hogy egy form-ban lévő input ne kerüljön elküldése submit-kor a szervernek. Megoldás, hogy nem kap name tulajdonságot, de ez nem valid megoldás.
 
1

mi az értelme?

gex · 2007. Már. 22. (Cs), 15.38
mondj egy esetet mikor hasznos ez, lehet hogy van jobb megoldás, mint hogy nem elküldeni bizonyos részeket.
2

Re

Max Logan · 2007. Már. 22. (Cs), 15.47
A lényeg az, hogy van egy Excel alapú megrendelőlap, amit jelenleg manuálisan töltenek ki az üzletkötőink. Ezt kell webre implementálni és submit után az adatokat SAP-ba menteni. A megrendelőnek van egy head része, ami tartalmazza, hogy kinek, milyen szállítás címre, stb. megy a megrendelő. A megrendelés tételeinél vannak olyan infók ami lapján a sor végén számolok egy végösszeget (majd ezekkel a sorösszegekkel még egyéb számításokat, de az már a formon kívül lévő input-ba kerül). Aztán a beírt cikkszám alapján egy JS kód beilleszti a sorba az adott termék nevét (egy input mezőbe), ami csak kényelmi funkció, hogy lássa a user, hogy biztosan jó cikkszámot vitt be. Természetesen a termék nevét nem kell post-olni, mivel az szerepel már az SAP-ban.
3

miért input?

Táskai Zsolt · 2007. Már. 22. (Cs), 15.56
lehetne bármilyen más elem (span mondjuk), és úgy formázod, hogy egyértelmű legyen a célja. vagy nem értelek:)
4

Re

Max Logan · 2007. Már. 22. (Cs), 16.01
Igen, közben nekem is ez jutott szmbe. Azért volt eddig input, mert a DOM függvényeket nem ismertem. Eddig mindent próbáltam szerveren megoldani és minél kevesebb JS-t használni. Aztán időközben rájöttem, hogy a DOM nagy áldás és most amit csak lehet a szerver tehermentesítése miatt átteszek a kliensre (pl. SAP-ból kiolvasott adatok kiértékelése, ne a szerver számoljon)

Akkor áttérek a DOM függvények használatára és no gond ...
9

csak vigyázz, hogy milyen adatokban bízol meg

Jano · 2007. Már. 22. (Cs), 22.19
Pár összeadás nem terhel meg semmilyen szervert, szóval csak olyan logikát vigyél ki ami kényelmesebbé teszi a dolgot. De figyelj arra, hogy a felhasználó ne tudjon belenyúlni általad megadott adatokba. Pl. ne a klienstől kérd vissza, hogy mennyit is kell fizetnie.
11

Re

Max Logan · 2007. Már. 22. (Cs), 22.47
Nem tud majd belenyúlni. Jelenleg úgy fog működni, hogy a PHP küld egy kérést az SAP-nak egy API-n keresztül. Az SAP visszad egy XML-t, amit a PHP feldolgoz, kiszámolja amit kell. Namost ez egy elég szép mennyiségű adat lesz (pontos méretet még nem tudok), és mivel telephelyünkön elég kicsi a feltöltési sebesség amit biztosítani tudunk (a rendszert pedig 3 országból fogják használni), ezért az adatokat majd éjjel becache-eljük a webserverre. A későbbiekben ha az alap rendszer már bugmentes, akkor nem a PHP fogja az XML-t feldolgozni, hanem egy AJAX kéréssel az XML-t a JS-nek adja és majd a kliens gépén számolódik aminek kell.
5

hát igen

gex · 2007. Már. 22. (Cs), 16.03
minek rakod ki az inputot, ha nem akarsz ilyen adatot bekérni? szemantikusság...

barkács megoldás - ha már nem akarod megváltoztatni a html-t - hogy egyszerűen figyelmen kívül hagyod a név mezőt, amikor feldolgozod az űrlapot.
6

HTML rebuild

Max Logan · 2007. Már. 22. (Cs), 16.08
A megrendelő kicsit módosul ezért újra lesz építve a HTML kód. Mint fentebb írtam áttérek a DOM függvények használatára és akkor nem kell input. Eddig a DOM függvények közül csak a getElementById-t és byClass-t ismertem és használtam. Aztán rájöttem, hogy a DOM nagyon jó dolog :-)
8

Class nem nagyon van :)

Ajnasz · 2007. Már. 22. (Cs), 21.53
getElementsByClassName függvényt csak külső libekben definiáltak leginkább ;)
10

Tudom :-)

Max Logan · 2007. Már. 22. (Cs), 22.21
A Diszkrét JS cikkből vettem a ByClass-t ...
7

disabled

QXY · 2007. Már. 22. (Cs), 18.52
Én ugy tudom ha egy elem disabled, akkor nem küldődik el.
12

Valóban

Max Logan · 2007. Már. 22. (Cs), 23.35
Melyik a szebb megoldás: input disabled tulajdonsággal, vagy pl. span-ba írni az adatokat, amiket nem szeretnék post-olni?
13

szerintem az input inputra való

Táskai Zsolt · 2007. Már. 23. (P), 09.58
ebből a konkrét válaszom levezethető:)