ugrás a tartalomhoz

Ubuntu linux webfejlesztesre

zoliky · 2007. Már. 20. (K), 21.28
Hello
Tegnap probaltam eloszor az Ubuntu linuxot, webfejlesztesre szeretnem hasznalni.
Az egyetlen gond amelyre nem talalok megoldast az, hogy nem letezik Adobe Photoshop linux ala. Alternativa megoldas lenne a GIMP de tudomasom szerint nem olyan fejlett mint a photoshop. Szeretnem tudni ha valaki hasznal kozuletek linuxot webfejlesztesre es milyen programot tud ajanlani kepek feldolgozasara.

Koszonom !
 
1

Tezstviir

Protezis · 2007. Már. 20. (K), 22.14
En is hasonlo cipoben jarok, igy kivancsinan varom a tobbiek javaslatat, de attol tartok, Gimp-nel jobbat senki nem fog tudni mondani. Alternativ megoldas virtualis gepen futtatni egy xp-t, es ott photoshopolni, vagy wine-vel futtatod, errol viszont olyasmiket olvastam, hogy nem tul kenyelmes/jo/hatekony.
6

cxoffice

sayusi · 2007. Már. 21. (Sze), 08.43
Szerezz be egy crossover office-t és az alatt effektíve problémamentesen fog menni a photoshop. Egy ideig én így dolgoztam.
2

Wine

janoszen · 2007. Már. 20. (K), 23.18
Neten van tutorial a Wine (Windows emulator) használatára Photoshophoz. Létező Windows előny. Egyébként meg marad a GiMP.
3

GIMP

Hojtsy Gábor · 2007. Már. 20. (K), 23.46
A Weblabor megjelenése speciel Gimpben készült, de ez semmire nem garancia, itt azért nem voltak komoly grafikai igények, ez szerintem látszik :) Én is Ubuntu használó vagyok különben, és Macromedia Fireworksben voltam nagyon otthonos régebben (amikor Windows-t használtam), de gyorsan átszoktam Gimpre. Szokatlan elsőre, de minden híresztelés ellenére van logikája. Persze, ha már sok időt tettél a Photoshop tanulásba és nem akarod a licencedet sem kidobni, akkor marad egy virtuális gépes megoldás.
4

xara + wacom

Edit · 2007. Már. 21. (Sze), 01.52
Xara Xtreme

Egyébként én a Fotósbolt helyett inkább a Wacom miatt aggódnék, hogy az megy-e. Ha önállóan dolgozol, teljesen mindegy, milyen a program, a grafikai munka minősége 90 százalékban a grafikustól, 10 százalékban az egértől függ.

The Linux Wacom Project
5

Gimp

virág · 2007. Már. 21. (Sze), 08.20
Helló,
szerintem tök jó a Gimp...Ez tipikusan az a fajta kérdés, amire úgy kérdeznék vissza, hogy kíváncsi lennék, hogy hány olyan "fejlett" szolgáltatást használsz ki naponta, amit a Photoshop nyújt (ha nyújt)... Szerintem jó, ha 20%-át használod a szolgáltatásainak, ennél a Gimp ezerszer többet nyújt... De persze te tudod, nekem mindegy :)
7

grafikai program

nevemrock · 2007. Már. 21. (Sze), 08.53
Photoshop telepítése linuxra: http://appdb.winehq.org/appview.php?appId=17
De van fizetős megoldás is: http://www.codeweavers.com/
google.hu keres: photoshop linuxra
De egyik sem fog kelleni, ha elkezded megismerni a Gimp-et.
GimpShop -> photoshop billentyűzetkiosztással, felülettel működő Gimp, van Linuxra is.
Ami hiányzik a Gimpből (Layer effect): http://registry.gimp.org/plugin?id=6988
8

Gimp 2.3 fejlesztői változat

tewe · 2007. Már. 21. (Sze), 10.12
Amúgy érdemes bepróbálkozni a Gimp 2.3.x nemstabil változatával, jó sok fejlesztést belepakoltak. nekem a stabilitásával nem volt gond, egy próbát mindenképp megér.
9

gimp vs photoshop

rrd · 2007. Már. 21. (Sze), 14.50
Elég nehezen szoktam hozzá a gimphez, de fél év használat után, amikor egyszer photoshoppal kellett dolgoznom elcsodálkoztam rajta, hogy milyen nehézkes itt-ott. Szóval ha eltöltesz némi időt a gimppel akkor (legalább) olyan kifinomultan fogo tudni kezelni mint a photosoppot.

Más kérdés, hogy ha az ember otthon van a photoshopban, akkor tudja, hogy amit gimppel összekínlódik egy óra alatt azt photoshoppal 10 perc alatt megcsinálta volna és még jobban is nézne ki. De nem szabd feladni. A magam részéről én most már jóval gyorsabb vagyok gimppel mint photoshoppal. A titok egyszerű, rákényszerítettem magam, hogy mindent csináljak meg gimppel. Az elején nehéz, de megéri. Nem beszélve a jogtisztaságról.
10

alternatíva

decker · 2007. Már. 21. (Sze), 21.18
photosoppal biztos nem ér fel a gimp, de webes cuccokat meg lehet vele csinálni szerintem, használtam is (míg magamnak csináltam a grafikát) szerintem az inkscape is használható cucc, igaz nem pixelgrafikus, de aki tud vektorokkal dolgozni annak jó lehet.