ugrás a tartalomhoz

online file szerkesztése

plyotr · 2007. Feb. 22. (Cs), 14.27
Sziasztok!

Hogyan lehet ugy szerkeszteni 1 file-t, h nem letoltom,majd utana ismet fel ,hanem a servern szerkesztem kozvetlenul? Ezek perl file-ok lennenek. Windows alol. Szerkesztot ajanlottak, pl context, de mi kell ahhoz, h a fenti lehetoseget kihasznalhassam? Azaz nem a letoltott file-t szertnem szerkeszteni!

Koszi & UDV!
 
1

Irsz egyet

janoszen · 2007. Feb. 22. (Cs), 14.33
Írsz egy online szerkesztőfelületet hozzá.
2

;)

dOMiNiS · 2007. Feb. 22. (Cs), 14.55
ZDE + (ftp|ssh|sftp) tudjak mostanaban fejlesztoeszkzok amugy.
6

mi?:)

plyotr · 2007. Feb. 23. (P), 03.09
pontosan milyen szerkeszto tud ilyet? REszletezned, kerlek?:)
3

Mondjuk...

janoszen · 2007. Feb. 22. (Cs), 14.59
Ha komolyan gondolod a fejlesztést, úgyis tartasz egy tesztszervert, szóval az online szerkesztés a munkafolyamat szempontjából nem biztos, hogy előnyös.
4

kevés információ

vbence · 2007. Feb. 22. (Cs), 15.00
Vannak FTP kliensek, amik letöltik a cuccot, szerkesztik, majd mentéskor visszatöltik.
Esetleg bemountolhatsz (valahogy) egy FTP elérést a windowsba, és akkor minden program úgy dolgozik vele, mintha lokálban volna.
Használhatsz terminált (ssh) és mondjuk midnight commanderben F3-mal szerkeszted a cuccot. Ilyenkor a szerveren fut a szerkeztő is.

Mivel programfájlokról van szó, gondolom szükséged van estrákra, amiket egy igazi szerkeztő ad (sorszámozás, szintaxis-kiemelés, esetleg autocomlete), úgyhogy én inkább ezeket ajánlom a saját szerkesztő írása helyett :)

De a problémát nem írtad le rendesen. Miért kell ez neked?
Nem akarod, hogy a szerkesztésre használt gépen nyoma maradjon a szerkesztett tartalomnak?
Vagy bárhonnan lehessen szerkeszteni külön program telepítése nélkül?
Vagy biztos legyen, hogy minden változás megtörténik a szerveren (félsz ha kézzel frissítesz kimaradhat egy-egy fájl)?

Szóval miért?
5

pontositas:)

plyotr · 2007. Feb. 23. (P), 03.05
Van 1 site. Annak a tovabbi fejelszteset kell csinaljam. Perlben irodott. Valoban nem a legszerencsesebb dolog, de nincs testserver, elesben megy a dolog. De eleg maceras, h mindig letoltom a file-t, szerkesztem, majd vissza. Ezt elkerulendo, egybol elesben megy a szerkesztese. MAr csinaltam igy, de most itthon is meg kene oldjam. Linux alatt ok, blufishel, de itthon a linuxaim nem ismernek fel semmit, se a graf akrtyat sem a halokartyat, ezert ezt elvetettem. Meg azt sem tudom, h perlt hogy krealjak a gepre, gondolom 1 apache servert is bekene hozza konfigolni. Ja, a lebnyeg: oracle van a site mogott, mar 1 csomo minden ott van benn, nem akarom lemodellezni a rendszert, csak bele akarok dolgozni a mar meglevo alkalmazasba.
Ertheto voltam?:)
7

far manager

virág · 2007. Feb. 23. (P), 10.20
Szia,

ajánlom a Far Managert, az tudja ezt (is) és sok minden mást is.
8

Smart FTP

thomasrc · 2007. Jún. 15. (P), 14.38
Én a Smart FTP programot tudom ajánlani.

A Tools / Settings General résznél lehet beállítani alul ( File Viewer / Editor ), hogy milyen programmal akarod az adott fájlt megnézni / szerkeszteni. Szóval bekell itt állítani a programot. És ha egy file -t akarsz szerkeszteni ( mondjuk a body.html -t, vagy index.php -t, stb.. ) akkor kijelölöd a fájlt ( egérrel egyszer rákkatintasz ), és nyomsz egy F7 -etet. Olyat is tud ( csak bekell pipálni ), hogy amikor a programban nyomsz egy mentést, akkor automatikusan feltölti neked :)