ugrás a tartalomhoz

Promo video megosztása. Milyen formában?

Max Logan · 2007. Jan. 19. (P), 20.21
Melyik a jobb megoldás:

1. feltenni .avi formátumban, hogy le tudják tölteni
2. átalakítani flash vidóvá, hogy online stream-elve tudják nézni
 
1

Letölt

janoszen · 2007. Jan. 20. (Szo), 11.16
Én a letoltést szorgalmazom, mert szeretek dolgokat később is megnézni. Ha jó a reklámvideó, azáltal közkézen fog forogni és nagyobb reklámértéke lesz.
2

Flash és download

Ajnasz · 2007. Jan. 20. (Szo), 13.50
Flash stream és mellé egy download link.
Legegyszerűbb szerintem, ha feltöltöd google video-ra, ott kapsz egy nagyon jó, seekelhető flash streamet és egy download linket is.
3

Szintén flash

Török Gábor · 2007. Jan. 20. (Szo), 15.44
Én is a Google Video/Youtube flash-es stream megoldást javaslom, letöltést csak opcionálisan lehetővé tenni. Sávszélesség- és felhasználóbarát megoldás.
4

Re

Max Logan · 2007. Jan. 20. (Szo), 16.11
Az első gondolatom nekem is az volt amit proclub írt. Tehát jó dolog, ha megvan offline a videó, mert azért így is terjed(het) elég rendesen az ismerősök között.

A stream dolgot úgy gondoltam, hogy a honlapba ágyazva, mert akiknek a honlapján lesznek a videók, ők részben esküvői videózással foglalkoznak és nem feltétlenül venné ki magát jól, ha átküldeném a user-t pl. a Google Video-ra.

Meg a streamelt megoldás egyik hátránya, ha elkezdi lejátszani az istenért sem lehet leállítani a streamelést. Én már MP3 lejátszóban is kerestem ezt a funkciót, találtam is jó lejátszókat, de a streamelést egyik sem tudja megszakítani. Namost korlátlan netnél ez nem gond, de pl. nekem a forgalomkorlátos ADSL mellett (már nem sokáig) ilyenkor egy választásom volt, hogy tab bezárása és újból megnyitni az oldalt, ha éppen már nem a videóra / zenére voltam kíváncsi, hanem a szöveges infóra.
5

ötletek

gex · 2007. Jan. 20. (Szo), 16.42
Tehát jó dolog, ha megvan offline a videó, mert azért így is terjed(het) elég rendesen az ismerősök között.

szerintem egy több tíz megás videó nem fog csak úgy e-mailben/skype-on/msn-en terjedni.

A stream dolgot úgy gondoltam, hogy a honlapba ágyazva

google video és youtube is tud ilyet.

Meg a streamelt megoldás egyik hátránya, ha elkezdi lejátszani az istenért sem lehet leállítani a streamelést.

ez a flash lejátszóknál általában így van, mint ahogyan egy kép letöltését sem tudod megállítani böngészés közben (hacsak eleve le nem tiltod, mint ahogyan a videó nézést is lehet nem elkezdeni).

az esküvői videózással kapcsolatban pedig nézz utána mindkét oldalon a privát videó lehetőségnek.

gex
6

Re

Max Logan · 2007. Jan. 20. (Szo), 17.57
szerintem egy több tíz megás videó nem fog csak úgy e-mailben/skype-on/msn-en terjedni.

Mint mondtam offline, tehát cd-n, pen-drive-on, stb. De ismerek olyan mazoista user-eket, akik képesek több tíz, akár 100 mb-ot is átküldeni msn-en ...

ez a flash lejátszóknál általában így van, mint ahogyan egy kép letöltését sem tudod megállítani böngészés közben (hacsak eleve le nem tiltod, mint ahogyan a videó nézést is lehet nem elkezdeni).

Lehet, hogy a képet nem lehet megszakítani (bár csak kép letöltést pl. firefox megszakít ...), de ha már player van, akkor legyen stop funkciója. És ahogy a tab bezárása megszakítja a letöltést, majd újbóli megnyitás után folytatódik a cache-elés gondolom én, hogy meg lehetne oldalni flash-ből is a stop-ot. De lehet, hogy naív vagyok, hogy egy ilyen alap funkciót várok el a flashtől ...

Amiért nem nagyon akarok videómegosztót használni, mert a user feladata csak annyi lenne, hogy felmásol FTP-n egy-két videót, ami autómatán megjelenne könyvtárlistázással a honlapon, ha ugye csak a letöltést vesszük. De gondolom én, hogy ha van egy video player, akkor az .flv-ket sem nehezebb így autómatizálni.
7

megszakítás

gex · 2007. Jan. 20. (Szo), 19.30
Lehet, hogy a képet nem lehet megszakítani (bár csak kép letöltést pl. firefox megszakít ...), de ha már player van, akkor legyen stop funkciója.

azért hoztam fel a képeket példának, mert úgy képzelem el ezeket a flash playereket, mint a régi image preloadereket,

myVideo = new Video('http://...');
myVideo.play();

persze ez egy eléggé leegyszerűsített forma, de ezzel tudnám megmagyarázni, hogy sehol nem szakad meg a letöltés, ha a videót megállítod.

persze mindez feltételezés :], úgyhogy örülnék, ha hozzászólna valaki, aki csinált már ilyet.

gex
8

Egyszerű

vbence · 2007. Jan. 20. (Szo), 19.58
Höjeség azt a kész komponenst vagy meglévő "lejátszót" használni. (Amúgy lejátszóvak hívni ezeket a flahcuccokat szégyen minden médialejátszóra, úgyhogy inkább találjuk valami más nevet nekik.)

http://livedocs.macromedia.com/labs/as3preview/langref/flash/net/NetStream.html#play()
To stop a stream that is currently playing, use the close() method.


Saját "lejátszó" készítéséhet meg itt van pl ez:
http://blogs.adobe.com/pdehaan/2006/07/playing_back_flvs_with_actions_1.html
9

Ha zavarnak a flashek

saxus · 2007. Jan. 21. (V), 19.50
https://addons.mozilla.org/firefox/433/

Alapállapotban elrejti a flasheket, ha mégis kellenek egy kattintással el lehet indítani.

Egyébként én gyakran csinálom azt, pl youtube-n, hogy elindítom a preloadolást, majd megvárom, mire lejön és csak akkor nézem meg. Néha lassúak ezek az oldalak.
10

Re

Max Logan · 2007. Jan. 21. (V), 20.04
Ismerem a FlashBlock-ot, használom is pont a play utáni cache-elés megállíthatatlansága miatt. De ez nem megoldás a problémára, csak áthidalás. A megoldás a tényleges stop lenne (vbence idézete szerint lehetséges).