ugrás a tartalomhoz

mail es smtp

elio · 2002. Dec. 6. (P), 02.50
hi!
a php doksiban olvastam es ha jol ertettem a mail fugvennyel en egy mas szerveren levo pop3 servert is hasznalhatok a leveleim elkuldesere
pl:
ha nekem van egy postafiokom a ceges szerveren amit a mail.valami.hu cimen az ootlookban beallitok
van hozza jelszavam es passom
akkor en ezen keresztul a mail fugvennyel kuldhetek levelet es hogyan tudom ezt beallitani??
mert olvastam a doksiban hogy smtp string de aztan ennyi es hogy ezt hol lehet beallitani arrol nem szolnak
segiiitsetek
koszi
zsomi

ui: bocs ha hulyeseget kerdeztem!
 
1

Re: mail es smtp

Granc Róbert · 2002. Dec. 7. (Szo), 01.52
Kicsit hülyeség csak... :D Bocs.
1. A pop3 (Post Office Protocol) szerver levelek fogadására szolgál, az SMTP (Simple Mail Transfer Protocol) pedig a küldésre szolgál.
2. A mail függvénnyel unix rendszer alól a rendszeren konfigurált sendmail segítségével tudsz levelet küldeni, windows alatt ez tetszőleges helyi smtp szerver lehet (pl a windows NT/2000/XP-vel érkező IIS tartalmaz ilyet). Tehát külső szervert a mail() függvénnyel nem tudsz használni, csak a webszerverrel egy helyen lévő levelezőszervert.
3. Viszont létezik smtp függvényosztály / szkript, amely szabványos smtp kommunikációt folytat tetszőleges, általad megadott szerverrel, és azon keresztül küldi el a leveleket (gyakorlatilag levelezőprogramként működik a kiszolgáló felé). Ehhez viszont olyan smpt szerver kell, amely megengedi neked ezt (mert az smtp szerverek általában nem mindenkinek engedik meg a levélküldést a spamek megakadályozása érdekében). Ez lehet a céges szerver.
smtp szkriptre keress rá a neten.
Robi