ugrás a tartalomhoz

Szerver hosting kis szervernek

janoszen · 2007. Jan. 13. (Szo), 13.43
Sziasztok,

miután a fizetett tárhelyem egy hónapon belül másodszor rohad le (ez mostanában valami betegség?) azon gondolkozom, hogy beteszek egy gépet valami szerver istállóba.

Namost, láttam mindenféle csodás nagyobbnál nagyobb sávszélességeket. De nekem ez nem feltétlen kellene, mert gyk. 5-10 kis forgalmú oldal futna róla. Mondjuk, egy 10 megás netkapcsolat elég lenne. Tudtok ilyet?

Másik kérdésem, hogy mennire öngyilkos merénylet egy PC alapú dolgot betenni? Főleg a vinyók miatt aggódom, raidelve 2 db Samsung 250-es (SATA) lenne benne.

Ja, és még egy. Kellene egy másodlagos NS szerver. Ismertek olyat, aki díjazás fejében kínál ilyet? Esetleg valakivel megállapodhatnánk, aki úgyszint szervert üzemeltet...

Köszönöm szépen.
 
1

Tapasztalatok

vbence · 2007. Jan. 13. (Szo), 15.45
A PC alapú szerver teljesen jó. (Nehinném, hogy quad xeon kell ecc rammal pár php oldalnak, főleg olyan céges oldalaknak amiket a tulajon kívül senki sem néz...).

Én itt vagyok: http://www.dreamnet.hu/ régen szörnyű volt, de most mitóa átszerveződtek egészen normális. (Azért nem kell csodát várni havi 12 rugóért, de normális.)
Az egyik cégnek az externetnél van szervere. Ez drágább ugyan, de az interware szervertrmében bérelnek helyet, szóval elsőosztályú szolgáltatás. (Ezekkel a tapasztalatokkal én mernék náluk kétéves szerződést is kötni.)

Ami fontos: a 99% soknak tűnik, de nem az! Ha belegondolsz ez száz órából egy óra szünet, azaz minden negyedik napban egy óra szívás. Csak akkor érdemes szerződni, ha legalább 99,9%-ot vállalnak.
3

Interware

janoszen · 2007. Jan. 13. (Szo), 16.06
Az Interwarenél van közvetlenebb kapcsolatom is, de kösz a tippet. A Dreamnetet nem ismerem, majd megnézem. Köszi a tippet.
4

Pontosítok!

vbence · 2007. Jan. 14. (V), 11.53
NEM Externet, hanem Enternet (Ha ez a két név nem alkalmas a vásárló megtéveszésére, akkor semmi...)

Amúgy az árakat elnézve ugyanitt vagy az Interwarenél béreled a helyet. Úgyhogy tárgytalan.
2

ns2

connor · 2007. Jan. 13. (Szo), 15.53
NS2-t ha akarod hozhatod hozzám. Ha érdekel keress meg.