ugrás a tartalomhoz

Eclipse PHP-ről mi a véleményetek?

zoliky · 2006. Dec. 17. (V), 13.03
Hasznal valaki kozuletek Eclipset PHP fejlesztesre? Mi a velemenyetek, milyen az Eclipse?

Kosz!
 
1

miért eclipse?

jano82 · 2006. Dec. 17. (V), 18.25
Miért akarsz Eclipse-et használni?

Én Kate-et használok már régóta, sztem ez a legjobb szerkesztő, nekem
nagyon bejött. Az Eclips meg egy csomó memóriát megzabál, lassú mint a
fene. Csak azért meg nem veszek még 1 giga ramot, hogy egyébként ugyan
azt csináljam mint a Kate-el, csak Eclipse-ben.

Te miért az Eclipse-re tetted / tennéd le a voksod?
4

de miért ám

pite · 2006. Dec. 17. (V), 19.35
csatlakozom. szintén kate-párti lennék.
noha a syntaxkiemelésen kívül sok másra nincs szükségem. de azt mondják, scriptelhető, pluginozható.
/persze most hogy megtudtam, léteznek, rájuk is nézek./
2

Eclipse PHP

error · 2006. Dec. 17. (V), 18.25
Szerintem az Eclipse jól használható. Én a WTP-t szoktam telepíteni PHPEclipe-el és JSEclipse-el. Az ingyenes megoldások között tuti a legjobb, bár a fizetős piacon vannak jobbak is. Mondjuk a Zend Studio.
3

Grrr....

sayusi · 2006. Dec. 17. (V), 18.52
Munkatársaim szerint van olyan jó a phpeclipse plugin, mint a zend studio, de nekem még nem sikerült beüzemelni.
Gentoo alatt próbáltam már 3.2.1 és 3.1.2 eclipse alá bepakolni.
Be is megy, de ha elkezdem beverni a változó nevét és nyomok egy CTRL-Space -t, hogy egészítse ki a kódot, akkor valami editor izé exceptiont kapok.
Hiszek a többieknek, hogy jó és jól használható, de én tovább nem fogok vele foglalkozni.
Nekem a Zend Studio nagyon bejött, de ott ugye vagy megveszed vagy 30 napos liszenszeken megéldegélsz...

Érdemes megnézni a Quanta Plus -is. KDE cuccos és kimondottan jó.
5

Nagyon jó

Bártházi András · 2006. Dec. 17. (V), 22.21
Használom, kifejezetten jó. Fel kell rá tenni pár plugint, mint az SVN, PHPEclipse, JSEclipse, WTP, és szerintem nincsen jobb nála. Valóban sok memóriát eszik, nem egy könnyed program. Viszont ha beindult, és van hozzá memóriád, akkor az egyik legjobb kódkiegészítés, syntax highlighting és használhatóság (pl. elég szabadon alakítható ablakelrendezés) terén. Sokszor volt már ez a téma itt a Weblaboron.
16

kódkiegészítés

zoliky · 2006. Dec. 18. (H), 21.51
fent van a PHPEclipse de nem mukodik a PHP kodgiegeszites. Nincs alapertelmezeten bekapcsolva? Tudnal segiteni par tanacsal? Kosz!
17

passz

Bártházi András · 2006. Dec. 18. (H), 22.53
nekem csak megy. :) Próbáltad megnyomni a CTRL-Space-t? Beírod, hogy mysql_, és CTRL-Space.
18

CTRL+Space

zoliky · 2006. Dec. 18. (H), 22.59
Igen probaltam de kicsit kellemetlen nyomogatni a gomb kombinaciot. A zend studioban ez automatikusan van megoldva. Amit eszrevettem az, hogy ha beirom a "pr" kezdo betuket a "print"-et meg sem talalja a listaba hanem csak print_r :)
20

trükkös iván

Hodicska Gergely · 2006. Dec. 19. (K), 00.49
Szia!

Igen probaltam de kicsit kellemetlen nyomogatni a gomb kombinaciot. A zend studioban ez automatikusan van megoldva.

Eclipse esetén sem kell. A beállítások esetén meg lehet adni, hogy mely karakterek esetén legyen automatikus a kiegészítés. A felületen keresztül ugyan csak 4 karaktert lehet ott megadni, de hát a konfig fájl kézzel is szerkeszthető. :)

Eclipse igencsak jó kis környezet, bár a subclipse tud néha gyengélkedni benne, de akkor parancssorból meg lehet támogatni. Meg ott a subversive is, ami elég ígéretesnek tűnik. Zend se rossz mondjuk, csak van benne egy-két rohadtul idegesítő hiba, ami miatt elmegy az ember kedve tőle, meg az editor funkcionlitását is már egy kicsit rendbe tehetnék.


Üdv,
Felhő
21

Koszonom

zoliky · 2006. Dec. 19. (K), 11.32
Koszonom! kiprobalom
6

JAVA GUI nem nyerő

vbence · 2006. Dec. 18. (H), 00.43
Nekem nagyon fontos, hogy a felület (szép magyarsággal) responzív legyen. Ha megnyomok egy gombok ne kezdjen el a vinyó kerregni stb stb. A vérmérsékleteden múlik, hogyan tűröd a frusztrációt, nekem 10 perc egy ilyen programmal, és ki kell menjek gyilkolni az utcára...
7

nem, de szeretnék

__tom_ · 2006. Dec. 18. (H), 01.46
Örülök a témának, mert pont a napokban próbálgattam végig elég sok editort, de nem igazán találtam meg a számításomat.
Eddig ultraedit-et használtam, ezt szeretném lecserélni valami ide-s free cuccra, és az eclipse elég szimpatikusnak néz ki (anno java-t tanultam rajta).
Az a gondom, hogy egyedül a zend studio volt az, ami többet tudott nyújtani egy egyszerű szövegszerkesztőnél, ugyanis egy fejlesztőkörnyezet szerintem nem az autocomplete-t meg a syntax highlightot jelenti, hanem lehessen már benne debuggolni, breakpointokat lepakolni, ne csak a print_r -re legyen rászorulva az emberfia.
A problem viszont az, hogy nem nagyon találtam olyan tutorialt, ami normálisan leírná, hogy hogy is kell ezeket beizzítani eclipse alá. Próbálkoztam a phpide-vel, és az phpeclipse-el is, de nem akar összejönni.
Erről a részről van tapasztalata valakinek?
8

attlad · 2006. Dec. 18. (H), 07.21
Ezekkel:

Érdekes még az Aptana is.
9

Eclipse

rrd · 2006. Dec. 18. (H), 09.48
Én is próbálgattam... Sok szuper izé van benne, de az egyik frissítésnél egyszer csak eltűnt belőle a php kezelés, és a honlap szerint nem fogják a PHPEclipset a jövőben fejleszteni. Szóval ha most állsz neki akkor szerintem inkább keress mást. Én a quantát használom, lehet vele debuggolni minden külön php-s debugger telepítés nélkül. szinez, kiegészít.
10

remote site hiányzik

dummy · 2006. Dec. 18. (H), 12.43
Én nemrég DW-ről tértem át Eclipsre, eléggé tetszik, a highlightra átszoktam, kellemes már, egyedül a szerveren közvetlenül dolgozás jelent gondot, nem találtam rá eddig megoldást. Szóval ha már böszme nagy eszközt használok, ne kelljen állandóan alt-tabolni és kézzel feltöltögetni.
(igaz erre a Multi Ftp Sync most megoldást ad, de akkor is :) )

Van valaki, aki hasonló cipőben jár, de előrébb tart?
11

SFTP plugin

zmb · 2006. Dec. 18. (H), 13.14
JCraft SFTP pluginjat fel lehet rakni ala, akkot tudod szinkornizalni a tavoli geppel. A szepseghibaja, hogy nem teszi meg automatice, hanem neked kell mindig rabokni a szinkronizalasra. 5-os java kell a pluginhoz. Sajna reg nem nyultak hozza, igy teljesen termeszetes az a mukodes, hogy egyik pillanatrol a masikra nem mukodik. Legalabbis nekem ez volt, hiaba huztam ujra az eclipset, az sem segitett.

Masik alternativa erre az Apanta. O tudi ilyen remote site dolgot, aztat nagyon nem probaltam.

Jelenleg mas ingyenes megoldasrol nem tudok, pedig mar parszor vegig turtam a dolgot. Remeljuk a kedves fejlesztok (ha jol emlexem a Zend keze is benne van) 1.0-ig bezarolag beleepitenek egy ilyen ficsort.
12

A local history teszi rá a koronát

sotetbarna · 2006. Dec. 18. (H), 15.04
Hát én már jó ideje használom a PHPeclipse-t (a legfrisebb asszem 1.1.9.CVS-20060920). Régebben próbálkoztam a Zend-el, de abban akkoriban nem volt cvs, én meg olyat ide-t szerettem volna, amiben benne van.

A kedvenceim benne:

Ma már elképzelhetetlennek tartom a projekt alapú munkákat cvs nélkül, a napi programozást meg a local history nélkül. Biztosan ti is vagytok úgy néha, hogy "volt egy állapot, amikor jól működött". A local historyban (kellően nagyra véve a méretét) megtalálod minden mentés tartalmát. Ezt a funkciót nagyon-nagyon szeretem. Látom, hogy mikor nyúltam egy progihoz utoljára, mikor ment fel az utolsó változtatás cvs-be, szóval nagyon király.

Aztán ott vannak a jól kezelhető php projektek. Minden munkám egy projektbe szervezem. Az include könyvtárakat vehetem másik projektből, a projekthez adom meg a cvs-t is, jól össze tudom szedni az egybe tartozó dolgokat.

A projekteken túl van workspace lehetőség, amibe fájlokat válogathatok bele. Ezt csak abban a projektben használom, amiben már többezer php és html fájl van, itt egy workspace-re összeválogatom egy modul fájljait, és akkor csak azokat látja a navigátor rész, így könnyebb csak a feladathoz tartozó programokat egyben tartani.

Nagy és robosztus, javaslom olyanoknak, akik nem csak két-három fájlból álló projekteken dolgoznak huzamosabb ideig (bár én a két óránál többet igénylő feladatokat is belerakom egy projektbe).

Off:
Szigorúan minden projektet a saját gépemen szerkesztek és tesztelek, de ha fel kell valahova pakolni, webdrive-ot használok sftp plugin helyett, illetve értelemszerűen cvs esetén ahol csak lehet checkout vagy export (távoli szerver esetén plink + pageant együtt használva, csak egy gombnyomás a források kiküldése).
13

hardver igeny

zoliky · 2006. Dec. 18. (H), 17.16
A gepem Intel P4 Northwood 2GHz, 512MB RAM. Ez eleg eclipsenak?
Ha jol emlekszem a Zend Studio is elege gep igenyes.
14

RAM

Dualon · 2006. Dec. 18. (H), 17.26
RAM kevés lesz.
Ubuntu nyitásból ~300 MB-ot, WinXP ~350 MB-ot megesz, egy Eclipse-et meg nehéz bezsúfolni a maradékba.

De megéri! :)
15

koszonom!

zoliky · 2006. Dec. 18. (H), 18.10
Koszi!
Felraktam az eclipse 3.2.1 verziot, mukodik turhetoen.
Fel szeretnem telepiteni a WebToos plugint de sajnos nem tudom a kovetkezo oldalrol http://download.eclipse.org/webtools/downloads/ melyik csomag, a RELEASE?.

Update Manager segitsegevel letolt egy verziot, de jobb lenne ha sajat csomag letezne, mert telepiteni tudom tobb gepre.
19

WTP 1.5.2

error · 2006. Dec. 18. (H), 23.36
Szerintem WTP 1.5.2-t használd. A WTP tulajdonképp nem plugin, hanem egy plugin gyüjtemény. Az all-in-one tartalmazza az Eclipse 3.2-t is, kitömöríted ahova akarod és kész is. Ezután szerintem a Help/Software Updates/Find and Install menüpontból telepítsd a plugineket. A PHP-s cuccokat külön bekkel állítani. A weboldalakon megtalálod hogyan. Kellemes vadászatot...