ugrás a tartalomhoz

fájlok megjelenítésének tiltása böngészőben htaccess-ben

Blackfriar · 2021. Ápr. 11. (V), 07.48
Sziasztok !

Azt szeretném elérni, hogy böngészőben az adott fájl elérési útját beírva ne lehessen belenézni az adott fájlba, pl. egy css-be.
Hogyan oldható ez meg htaccess-ben ?
Ami megoldásokat találtam a neten, azok egyben blokkolták a fájl a végrehajtását is.
Előre is köszönöm a segítségeteket.
 
1

1: sehogy, 2: referer

Arnold Layne · 2021. Ápr. 11. (V), 09.35
Szerintem sehogy, bár ez a találataidon jól látszik.
Bár ha jobban belegondolok, referer fejléc hiányával ha meggátolni nem is, de megnehezíteni lehet. Csak ugye az meg akkor nem szép. Inkább obfuszkáld a kódod, akkor a böngészők még végrehajtják, de egy embernek nagyobb valószínűséggel megy el a kedve tőle. De megnézni, lemásolni akkor is le tudja akinek van elég akarata hozzá.
2

deobfuscate - ha én hallottam

mind1 valami név · 2021. Ápr. 11. (V), 16.40
deobfuscate - ha én hallottam már ilyenről... szerintem ez kb. senkit sem tart vissza.
De lehet, hogy tévedek.
Referer (ez miért maradt referer referrer helyett? :) ) hiánya nem tudom, mennyire jellemző, vannak extensionök, amik kifejezetten az ilyenek tiltásával foglalkoznak és azt hiszem, elég sokan használják is. Tévedek?
3

A jó válasz: 1.

Pepita · 2021. Ápr. 12. (H), 08.56
Igazából felmerül a kérdés, hogy egyáltalán miért lenne szükség rá, css-be js-be csak olyat írunk, amit nyugodtan "olvasgathat" kliens oldalon bárki / bármi.
A második lehetőségek ma már nem igazán nehezítenek rajta, ha egyszer a böngészőben az adott oldalon ott van, nekem (és kb mindenkinek) tökmindegy, hogy pl egy css class neve input_super_design vagy awgKbxireO, ugyanúgy rá tudok keresni az előfordulására, stb. Css-nél maradva ha az érdekel, hogy mitől néz ki olyan szuperül az adott input, akkor elsőre nem a css-t bújom fájl szinten, hanem a böngésző fejlesztői eszközeit használva megnézem, hogy milyen szabályok vonatkoznak rá (és honnan). ;)
Szóval a második lehetőségedben leginkább az utolsó mondat igaz, emiatt nem érdemes időt áldozni rá.
4

Igazatok van. Köszönöm

Blackfriar · 2021. Ápr. 12. (H), 10.28
Igazatok van. Köszönöm mindenki segítségét.