ugrás a tartalomhoz

DV SSL-t melyik itthoni cégtől érdemes?

1

Közben azt találtam, hogy a

inf · 2019. Okt. 29. (K), 23.31
Közben azt találtam, hogy a netlock és a microsec, amik jók, de azért kíváncsi vagyok több véleményre.
2

Miert itthoni cegtol

MadBence · 2019. Okt. 31. (Cs), 16.54
Miert itthoni cegtol szeretnel ssl-t? A let's encrypt ingyenes, kenyelmes.
3

Egyszerűen csak azért, mert

inf · 2019. Okt. 31. (Cs), 18.32
Egyszerűen csak azért, mert nem akarok domain, hosting, meg minden ilyen szirszar hosszabbításával foglalkozni. Úgy gondolom, hogy csinálja meg a weboldal tulaja a saját nevére. Főleg a domain érdekes, hogy az én nevemen van, közben meg elméletileg a cégé. Ha meg valami nem fizetős, mint a let's encrypt, akkor elfelejtődik, és egyszercsak megszűnik a szolgáltatás, vagy írhatok arra is botot, hogy renew-olja 2 havonta. Ami még eddig lejött, hogy az itthoni cégek tipikusan nem szeretik a külföldi számlákat, fogalmam sincs, hogy milyen megfontolásból, talán nehezebb elkönyvelni, passz. Nagyjából úgy ennyi, de lehet én gondolom rosszul, és fel kéne szórnom a weboldalt aws ingyenes tárhelyre, megcsinálni let's encrypttel a titkosítást, aztán elkérni évi 30 pénzt azért is, sok kicsi sokra megy alapon.
4

Plusz egy érv a 13-as (vagy

inf · 2019. Nov. 20. (Sze), 19.55
Plusz egy érv a 13-as (vagy később 17-es) cikkely, amit idénre kitalált az EU, mint újabb szivatást. Eszerint a weboldal tulajdonosa felelős azért, ha valaki szerzői jogot sértő képet, szöveget, stb. tölt fel. Na most ha az én nevemen van, akkor engem perelnek majd, aztán én hajthatom be a felhasználón, aki nem lesz beazonosítható, legalábbis fix, hogy az ISP nem fogja kiadni, hogy ki tartozott akkor az adott IP-hez, nem is beszélve arról, hogy eleve úgy kéne megírni a rendszert, hogy tárolja ezeket az adatokat, amit meg a GDPR nem enged. Szóval jogi szempontból is jobb, ha ők fizetik maguknak az összes ilyen dolgot, és ők lesznek perelhetőek a tartalomért, nem én. Másik lehetőség, hogy fizet az ember valami copyright filter szolgáltatásért, amivel az összes felhasználói adat átfut egy külső szolgáltatáson, amit a GDPR szintén nem szeret annyira. Rendesen beszopattak ezzel mindenkit a weben. Mindeközben a német ügyvédek már kezdik lefölözni a hasznát ennek az egésznek. link Tovább inkább nem írom, mert nem akarok politizálni itt.

Az SSL kérdéses, mert van olyan script, ami automatikusan frissíti a let's encryptet 2 havonta, de nem tudom, hogy ez mennyire szokott előfordulni hosting szolgáltatóknál. Mindenesetre egy évi 5-10k nem olyan összeg, ami földhöz vág egy céget, szóval belefér a fizetős is.
5

.hu regisztráció majd külföldi tárhely

T.G · 2019. Dec. 23. (H), 09.35
Valószínűleg nem aktuális már, de azért leírom, hátha... vagy valaki majd később pont idetéved, és pont ugyanebben a kérdéskörben lesz.

A .hu domain regisztrációja több szempontból másként működik, mint sok más végződés. Ez valóban hungarikum, ahogy mi intézzük a domaineket. Emiatt egy rakás külföldi nagy regisztrátornál nem is lehet .hu-t regisztrálni. A manuális ellenőrzéssel nem tudnak mit kezdeni a nagyok. Vagyis nem akarnak.

De ez nem jelenti azt, hogy .hu –t nem lehet használni külföldi tárhelyeken. Én egy magyar domain regisztrátornál dolgozom (domdom), akinél tárhely bérlés is van, de neked mégis azt ajánlanám, hogy ezt a kombinációt használd, magyar regisztrátornál beregisztrálod a domaint, majd használod bármely külföldi tárhelyszolgáltatónál. Sokkal olcsóbban jössz ki.

A másik, hogy a domain tulajdonos és aki a számlát kapja az nem feltétlen azonos. Vagyis kétszer kell megadnod az adatokat. Ha ugyanazt adod meg, akkor ugyanaz a személy lesz, ha két különböző adatot adsz meg, akkor más személy. Nincs olyan, hogy ugyanannak a személynek kell lennie. Sőt, ami neked még kellhet, hogy e két személynek nem kell megegyeznie azzal a személlyel, aki ezt az egészet intézi, aki hozzáfér a domain adatokhoz, és állítgatja a DNS-t.

A .hu különlegessége, hogy nincs lock, ha az ügyfeled bármikor el akarja vinni tőled a domain-t, akkor el fogja tudni. Nincs lehetőséged ezt akadályozni. Amennyiben az ő nevén van a domain persze.

Kb. úgy néz ki, hogy megegyezel az ügyfeleddel, elkéred tőle az adatait és beregisztrálod a domaint a nevére, erről a számlát vagy magadnak, vagy neki kéred, majd utána beállítod, hogy a külföldi tárhelyedre mutasson a domain. Ez sokkal egyszerűbb, mint amilyennek szerintem gondolod.
6

Én ezt vágom, hogy külföldi

inf · 2019. Dec. 24. (K), 04.54
Én ezt vágom, hogy külföldi hostingra is lehet domaint irányítani. Igazából a magyar két dolog miatt jön szóba. Az egyik, hogy itthoni számlát ad és ha gubanc van, akkor itthon utolérhető, perelhető, stb., a másik, hogy a ping jobb itthonra. De talán egyik sem annyira fontos szempont. Nem tudom mi a bajuk a cégeknek a külföldi számlákkal amúgy. Nehezebb elkönyvelni vagy mi?