ugrás a tartalomhoz

webprog.hu

mind1 valami név · 2018. Dec. 22. (Szo), 15.57
Teljesen elhalt a projekt?
Akartam küldeni pár érdekességet, amit a neten olvastam, de mindig pont olyankor, amikor épp nem volt weblabor :(
 
1

időzavar

Pepita · 2018. Dec. 23. (V), 12.50
Sajnos részemről tök nullára csökkent a ráfordítható idő mennyisége, de talán 2 ünnep között illetve első héten rá tudok nézni...
Issue-t tudsz felvenni, ha ahhoz kapcsolódó az érdekesség, de a kész oldal szerintem elég messze van (előzőleg is össz hárman foglalkoztuk vele, annyia-amennyire).
2

Nem olyan jellegű, csak

mind1 valami név · 2018. Dec. 23. (V), 15.10
Nem olyan jellegű, csak olyasmi, ami talán közérdeklődésre tarthat számot. Biztonsági témák az arstechnica.com-on és hasonló dolgok. Csak, hogy ne legyen ennyire kihalt az oldal, szóval semmi fontos.
3

Szerintem én lefejlesztem

inf3rno · 2018. Dec. 23. (V), 15.52
Szerintem én lefejlesztem majd nodejs alapon, de egyelőre most nekem sincs időm rá. Január - február környékén tudok vele foglalkozni legkorábban. Amúgy elég para, hogy most is leállt pár napra az oldal, azt hittem vissza se fog jönni.
6

Biztos, hogy az jó ötlet?...

Pepita · 2018. Dec. 28. (P), 14.11
Ahogyan elég sok "ilyen meg ilyen legyen" ötlet volt, ugyanúgy el tudom képzelni, hogy számtalan "így nem jó" lesz, ha egyedül csinálod.
Valahogy azt a módszert kéne megtalálni, amivel a munkába is be lehet vonni az érdekelt feleket.
8

Lehet, de amíg arra várunk,

inf3rno · 2018. Dec. 30. (V), 03.11
Lehet, de amíg arra várunk, hogy mindenki bevonódjon, az alatt az idő alatt 10x le lehet fejleszteni a projektet. Ha van feature request, akkor azt később el lehet bírálni, és be lehet emelni a projektbe, ha van értelme.
4

Saját fejlesztés?

T.G · 2018. Dec. 27. (Cs), 01.08
Utólag mennyire volt jó ötlet saját fejlesztésen gondolkodni? Illetve nem merült fel azóta, hogy lehetne venni valami jól bejáratott fórummotort? Amit egyedül az élesen telepítenénk és utána csak kattingatva konfigurálnánk?
5

Venni vs saját fejlesztés

Pepita · 2018. Dec. 28. (P), 14.09
Illetve nem merült fel azóta, hogy lehetne venni valami jól bejáratott fórummotort?
Valójában a "saját" fejlesztés is Drupal volt, szóval szerintem inkább közelebb áll(t) a "venni"-hez, csak ugye van pár dolog (design, kódszínező, tartalmak rendezése, stb), amikben egyedi igények merültek fel még bármilyen fejlesztés megkezdése előtt. Emiatt a "csak kattintgatva konfigot" én kizárnám, mindenhogyan lesz valami, ami miatt kell egy repó. Illetve szerintem egy valamirevaló projekt nem úgy kezdődik, hogy "dobjunk ki élesbe valamit, aztán...".
Ugyanakkor az is igaz, hogy kissé túl lőttük elsőre a módszertant, és mire oda jutottunk, hogy fejleszteni is kéne, mindenkinek elfogyott a kedve és / vagy az ideje.
Másik gond, hogy sokan is vagyunk meg nem is..
Amikor arról van szó, hogy milyen legyen, mit tudjon, hogyan legyen, akkor nagyon sok vélemény van. Amikor pusztán annyi a feladat, hogy jelentkezzen aki vállalná a főszerkesztő szerepét, és mindenki szavazzon valakire - akkor vagyunk (voltunk) hárman.
Nem annyira a fejlesztéssel van a probléma, hanem inkább a kommunikációval.
Amikor az a kérdés, hogy "mi hogy legyen", akkor ha van 10+ vélemény, akkor nem értem, hogy lehet az, hogy a repón összesen 4 fejlesztő van, ebből hárman tették oda a jelenlegi állapot 99%-át. (És van még egy kiküldött meghívó, ami válaszra vár - egy főszerkesztőnek jelentkező ember válaszára...)

Szóval nem a tartalomkezelő a probléma, hanem az, hogy hogyan tudunk együtt dolgozni.
7

Túl lett ez dimenzionálva...

T.G · 2018. Dec. 28. (P), 16.56
Nem tudom, szerintem túl lett ez dimenzionálva. Egy VBulletin alapbeállításokkal lefedné az elmúlt években felmerült weblaboros hiányosságok 80%-át. Mindenféle saját fejlesztés nélkül. Persze ki lehet tűzni nagyobb célokat, de szerintem felesleges.
A vásárlás alatt én tényleg a pénzért vásárlást gondoltam. Mert az egyértelmű, hogy vagy idővel, vagy pénzzel kell fizetnünk. Lett egy döntés, hogy idővel. Utólag, látva az eltelt időt és az aktuális állapotot én azt gondolom, hogy ez így drága lesz.
Amikor kiderült, hogy Drupal lesz felokosítva, akkor én szándékosan hátrébb léptem. Ha nem értek vele egyet, akkor mit okoskodjak ott.
Mindegy. Csak kérdés volt, hogy felmerült-e, hogy jó-e a saját fejlesztés? Nem merült fel, nem gond. :)