ugrás a tartalomhoz

Rossz e-mail cím-kor figyelmeztető e-mail...?

mateboy · 2001. Dec. 15. (Szo), 20.26
A problémám a következő: van egy php-s mail-küldő, ami a mail("címzett","tárgy","üzenet") segítségével küldi el egy űrlap mezőinek tartalmát az ott megadott e-mail címre.
A probléma csak az, hogy a gyakran a kezdő internetezők nem tudják leírni az e-mail címet (pl. freamel a freemail helyett :))
Meg lehet oldani azt, hogy a rossz e-mail címre küldendő levelekkor valamiféle jelzés legyen a felhasználó felé?
Jó lenne minél egyszerűbb megoldást találni - ha létezik ilyen. Előre is kösz!
 
2

Re: Rossz e-mail cím-kor figyelmeztető e-mail...?

mateboy · 2001. Dec. 16. (V), 16.10
Na jó, de ez még elfogadja a valami##kukac##fremal.hu-t is, ami nem valós!
3

Re: Rossz e-mail cím-kor figyelmeztető e-mail...?

Szendwich · 2001. Dec. 16. (V), 22.55
A szolgáltató nevét az neked kell figyelned. Csinálhatod azt is, hogy végig egyezteted az összes szolgáltaó nevével (axelero, freemail, hotmail, stb.), de nem tudhatod az összes emil címet :)
Van egy másik mód is. Pl hosszas megfigyelés után megtudod mik az elrontott e-mail címek, és ha ilyen rossz cím megadás van, akkor automatice korigálod a hibás mail címet.
De ezek mind csak fél megoldások, amik szinte kivitelezhetetlenek. Szal szar megoldások. Esetleg ha elküldené a mail a script, és figyelnél, hogy kap e mailerdémon-tól visszadobott mailt, mert ha kap akkor baj van. És akkor vissza jelzést adna az oldalra, vagy az elküldő mail címére...
4

Re: Rossz e-mail cím-kor figyelmeztető e-mail...?

Granc Róbert · 2001. Dec. 17. (H), 10.20
A PHP Classes oldalon talalhatod meg, ami neked kell: az e-mail validation classnal beallithato az ellenorzes szintje, tobbek kozott az is, hogy kapcsolodjon a tavoli mail szerverhez, es ellenorizze, letezik-e az adott postafiok. Ebben is vannak persze hibalehetosegek, de ide azt hiszem eleg jol megfelelne...

[Szerkesztve: 2001/12/17 Feladó: Robi]