ugrás a tartalomhoz

mp3 lejátszás módszerek

breakline · 2006. Júl. 30. (V), 16.37
Sziasztok

Szeretnék mp3-akat lejátszani egy oldalon úgy, hogy a hallgató ne férje semmiképpen hozzá a lejátszott file-hoz. A flash egy jo megoldás lenne, de nem tudom hogyan kaphat egy flash klipp paramétereket kívülről (pl. php-ből). Láttam plug-in szerű dolgokat, de akkor meg a forráskódban ott lesz a filenév. Nem tudom hogy playlist szerűe meg lehetne-e oldani, úgy hogy a felhasználó kap egy m3u file-t, amit egy php file-ra hivatkozik, ami paraméterben kapja meg a szám azonosítóját -> pl. www.oldalam.hu/playsong/11 és akkor a playsong.php "lejátsza" a file-t, de ezen kicsit elakadtam, van valami egyszerű megoldás?

kösz
üdv:BL
 
1

Szerver oldali technológia

janoszen · 2006. Júl. 30. (V), 17.08
Fogjuk már föl, hogy a PHP egy szerver oldali technológia, semmi köze ahhoz, hogy mi történik a kliens oldalon és azt is, hogy ami a kliens oldalra megy, azt nem lehet megvédeni. Semmilyen módszer nincs erre, max írhatsz egy Flash lejátszót, de az sem tartozik az egyszerű kategóriába és reverse engineeringgel simán ki lehet szedni az MP3-akat. Sőt, egy hangkártya grabberrel simán ki lehet írni a lejátszott hangot lemezre. Egyébként is, valamilyen zene lejátszására nyilvános oldalon megfelelő engedély kell.
2

ok

breakline · 2006. Júl. 30. (V), 17.20
Ok, én ezt értem, de tegyük fel, az emberek 90%-a nem fog vele foglalkozni, ha x percnél tovább tart megszerezni a hangot. Egyébként annyi a lényeg, hogy a felhasználó feltölti a saját zenéit (amit ő csinált), és azt más ne tudja letölteni és újra feltölteni. Ezért pl. csak az első 1 percbe lehetne belehallgatni. Azt szeretném, hogy a flash file a zenével együtt menne ki a klienshez. Vannak nagyon jó flash lejátszók, de a legtöbb egy adott file-ból olvassa ki, hogy melyik zenét töltse be, ami itt csak részben járható út (minden felhasználónak lehetne playlistet generálni, de ezt a megbízó nem szeretné). Annyi a gondom, nem tudom, hogy egy flash klipp hogyan paraméterezhető kívülről. Nem tudom működne-e, de a flash megkapja a paraméterét, kiszedi a db-ből a file helyét, előtöltené, majd kimenne a kliensnek. Ming-hez nem értek, és nincs is a szerveren támogatása sajnos.
Ezért valami félkész, kész megoldásnak örülnék (akár csak elméletben is)

BL
3

Google

janoszen · 2006. Júl. 30. (V), 18.10
http://www.google.co.hu/search?q=Macromedia+flash+mp3+player+M3U
4

Digital rights management

Anonymous · 2006. Júl. 30. (V), 18.36
Wikipedia szócikk

Tudomásom szerint nincs mód MP3 fájlok levédésére. Windows Media formátumokat tudsz levédeni, de azoknál meg a weblapon keresztül történő lejátszással van gond.

e.
5

thx

breakline · 2006. Júl. 30. (V), 23.36
köszönöm a hozzászólásokat!
6

XML

vbence · 2006. Júl. 31. (H), 02.46
Flashnek tusz küldeni adatot a szerverről XML formájában XMLSocket (vagy hasonló) objektumon keresztül, a külső MP3 fájlt szerintem LoadMovie függvénnyel le tudod játszatni.


B
7

Real Media link

nohaj · 2007. Okt. 31. (Sze), 16.20
Üdv mindenkinek!

Én Real Media videók linkjét szeretném felrakni az oldalamra, de úgy, hogy ne lehessen letölteni (legalábbis kezdőknek), csak megnézni. Nem beágyazott videót akarok, hanem csak linket.
Más oldalakon találkoztam már ilyennel, csak egy kis méretű .smi fájlt lehet letölteni, amin keresztül lehet megnézni a videót.
Hogyan lehet ilyet készíteni?

Köszönöm a segítséget!
8

Offtopic

zila · 2007. Nov. 1. (Cs), 11.41
Szerinted mi köze van az mp3-nak a realmedia videokhoz? Semmi. Na, akkor nyiss a kérdésednek új topicot. Akkor talán még segítséget is kapsz.