ugrás a tartalomhoz

phpBB 1.4.1 install elakadás

ATamas · 2001. Aug. 19. (V), 01.29
Hmmm... elakadtam az installal

Előírás szerinti telepítés után, az első kezdő lépés, hogy:

"Add a Category" majd a "Create a New Category" nem műxik. Hibaüzenet semmi, csak nem csinálja meg az első kategóriát, így nincs tovább.
Van valami hasznos ötlet?

Kösz': ATamás :t
 
1

Re: phpBB 1.4.1 install elakadás

rgranc · 2001. Aug. 21. (K), 10.41
Ez melyik phpBB modul?
A problémádra nem tudok válaszolni, nekem a kategória létrehozása már elsore ment. Az viszont több, mint egy órába telt, hogy rájöjjek, hogy kell admint definiálnom: a belogolt usernek be kell lépni a phpBB "személyes adatok" menüjébe, majd elmenteni a beállításait. Ekkor kerül be a phpbb_forum_users adatbázistáblába, és innentol választható adminnak egy fórum létrehozásakor... :)
2

Re: phpBB 1.4.1 install elakadás

ATamas · 2001. Aug. 22. (Sze), 00.26
Kösz' a választ, Robi!

Ez melyik phpBB modul?

...: a belogolt usernek be kell lépni a phpBB "személyes adatok" menüjébe, majd elmenteni a beállításait. Ekkor kerül be a phpbb_forum_users adatbázistáblába, és innentol választható adminnak egy fórum létrehozásakor... :)


Ez a phpBB 1.4.1-es változata, amelyet a psiborg.de site-on megadott http://www.passions.de/Forum.zip címről töltöttem le. (Itt találom a legújabb módosításokat. - Van ennél illetékesebb hely?)

Szóval: a bibi nálam ott volt, hogy amíg admin-ként és felhasználóként egyidejűleg be voltam jelentkezve, addig nem működött a setup. Mihelyt kiléptem, mint felhasználó, s maradtam, mint admin, akkor rendben beállíthatóvá vált. :)

Ha már itt tartunk: hogy haladsz a phpBB 1.4.1 fordítással? Esetleg besegíthetek?

Sokat csiszoltam az alap Postnuke-Mutant, általad elkészített magyar fordításán is, - hamarosan küldöm az általam használt megfogalmazásokat.

(Újabb költői kérdés, amire még jelenleg nem tudom a választ: hogyan lehetséges a szóban forgó fórumot úgy használni, hogy több nyelv használata esetén elkülönüljön? - Három nyelvre szeretném beállítani, de úgy, hogy elkülönüljenek a nyelvek, menüstől, eszmecseréstől.... hmm.....)

Üdv':
ATamás
3

Re: phpBB 1.4.1 install elakadás

rgranc · 2001. Aug. 23. (Cs), 11.38
Az 1.4.1 forditasa nagyjabol kesz van, a Mutant forditasat is reszben atirtam, de azert szivesen fogadnam a te otleteid is. Ahogy sikerul beuzemelnem azt a dog WinCVS-t, fel is rakom az uj forditast a SourceForge-ra, hogy a (varhatoan) vasarnap megjeleno PostNuke 0.63 mar ne a regivel jojjon ki...