ugrás a tartalomhoz

div és border igazítás

Deckard · 2006. Jún. 20. (K), 00.21
hi,

div-ek és borderek egymáshoz igazításával lennének problémáim, mert elvesztem az FF, IE, Opera css-háromszögben ;)
csináltam egy próba oldalt, ahol jól látható minden:

próba oldal

és akkor ezek lennének a gondjaim:

1. a menüsort szeretném a fejléc div aljára rakni (ez végülis sikerült a position:absolute-tal, de akkor viszont FF-nél a menüsor nem ér végig a sor elejéig).

2. ha border-t adok a menünek, akkor az túl nyúlik az alatta levő diven (bal és jobb main) - meg lehet valahogy csinálni úgy, hogy a main-nél a bal és jobb oldali borderek a menü bordereivel egy vonalban legyenek?

3. szeretném a footert a lap aljára lerakni, akkor is, ha épp kevesebb fent a tartalom - erre találtam egy footerStickAlt megoldást, vagy van más is?

4. ha a footer a képernyő alján van, akkor jó lenne, ha a bal és jobb oldali div leérne egészen addig (a háttér miatt), illetve, hogy tartalomtól függetlenül a bal és jobb oldali div egyforma magas legyen - egyszer már mintha láttam volna erre is egy megoldást, de most nem találom :/

előre is köszönöm a segítséget!

bye, Deck
 
1

3. és 4. kérdésre valami

Táskai Zsolt · 2006. Jún. 20. (K), 12.04
3. itt azt szokták/tuk ajánlani. más nem is rémlik

4. ez elég gyakori probléma, google is szívesen válaszol ( http://www.google.co.hu/search?hl=hu&q=two+column+equal+height ), de weblaboron is volt már, de a wl keresőt nem bírom jól használni:(

Tasi
2

4. kérdésre

BenTLor · 2006. Jún. 20. (K), 12.44
Hát én ezt úgy oldottam meg, hogy alapból a body-nak van háttere. bár asszem megadhatsz neki magasságot is.
3

thx

Deckard · 2006. Jún. 20. (K), 14.41
köszönöm mindkettőtöknek, végülis a wrappernek megadom a 2 színű hátteret és így a 4. kérdés megoldódik (a 3. meg akkor a footerStickAlt-tal).

viszont az 1. és 2. kérdés továbbra is aktuális! :)
(a másodiknál háttérképes "csalással" tudok "ál-border"-t rajzolni, de nem lehet másképp megoldani? vagy border használata esetén reménytelen, hogy IE és FF alatt is egyformán fog kinézni az oldal?)
4

1-re válasz

Táskai Zsolt · 2006. Jún. 20. (K), 18.35
hát adj a #menu-nek egy width: 100%-ot az absolute mellé. persze akkor a border tökrossz lesz. jöhet helyette a háttér... mert én nem a guru fajtából származom, csak igyekszem mindig előrébb:)
Tasi
5

fix szélesség

Deckard · 2006. Jún. 20. (K), 22.02
köszi az ötletet, ha nem is a 100%-kal, de fix szélesség megadásával sikerült megoldani a problémát úgy, hogy a 2 oldalsó borderrel kisebb értéket adtam meg (-4px), s így megjavult minden :)