ugrás a tartalomhoz

Hírek túlnyúlnak a bentlor.fw.hu oldalon

BenTLor · 2006. Jún. 19. (H), 19.52
Elnézést, csak akkor túl indulatos kedvemben voltam, mg hát nem is vagyok túl jó. Az oldalamon most éppen minden kezd működni, igaz, minden fájlban van menü külön, de ez majd a következő fejlesztés tárgya lesz. Kivétlet képez a honlapom hirek. html állománya, mivel ott a szöveg jelentősen és feleslegesen túlnyúlik a képernyőn. Gyanítom, hogy elrontottam valamit a CSS-ben, de mint kezdő, nem léátom át a dolgot, ezért nem is tudom javítani. A CSS neve: black.css a bentlor.fw.hu oldalon. Nincs kedvem linkelgetni.
 
1

Ne légy lusta!

Anonymous · 2006. Jún. 19. (H), 20.21
Nekünk meg nincs kedvünk segíteni...
Ha már lusta vagy utánnanézni, akkor legalább írd le rendesen hogy mi a problémád, és azt se várd hogy más megoldja helyetted!

EdEm
2

re

BenTLor · 2006. Jún. 19. (H), 20.31
Bocsesz, de azt hiszem, nem voltam elég érthető. lusta vagyok minden linket beírni külön. de most a kedvedért ezt is megteszem. hirek. html állomány
black.css állomány.
A konkrét probléma az, hogy megjelenik az alsó gördítősáv, és a szöveg túlnyúlik az oldal szélén a szöveg osztályú div elemben, mivel a css-ben valami partamétert elrontottam, csak tudásom hiányánál fogva nem tudom javítani, ezért anniyt kérek, nézzen rá valaki, és ne sajnálja azt a három másodpercet, mivel az oldalamat automatikus szélességűvé segít tenni. Ez elég konkrét volt?
6

Bunkóság

tiny · 2006. Jún. 19. (H), 21.56
nézzen rá valaki, és ne sajnálja azt a három másodpercet, mivel az oldalamat automatikus szélességűvé segít tenni.

Ezt így leírni bunkóság. A mondat eleje támadó jellegű, a második fele kérő(?). Ez olyan, mintha valakinek azt mondod, hogy töröld már ki a seggem, neked 3 mp. Itt ugyanez a helyzet. Fogod a google nevű varázslatos keresőt és beírod, hogy mi a bajod vagy megnézed a http://w3schools.com oldalt, szép kis leírokat találsz.
3

ja még valami

BenTLor · 2006. Jún. 19. (H), 21.05
Nálam az utánanézés alapvetően azt jelenti, hogy megkérdezek egy profit eg yszakfórumon, mivel foggalmam sincs a programozás legalapvetőbb dolgairól sem, sőt, a szakangolt sem értem még. Ti pedig magyarok vagytok, és úgy gondoltam, hátha hajlandók vagytok segíteni., Kezdem egyre rosszabbuzl érezni magam, hogy mindig ide írogatok, nekem elhiheted, hogy jobblenne mindent pöccre vágni, de ez sajnos idő kérdése még.
7

Tanulj

Anonymous · 2006. Jún. 19. (H), 22.30
foggalmam sincs a programozás legalapvetőbb dolgairól sem, sőt, a szakangolt sem értem még.

Akkor meg ne foglalkozz ezzel, mert ezek nélkül sajnos nem fog menni.

És ne hidd, hogy ide tanítani jár mindenki, hogyha jön valaki akkor azonnal segítsenek neki minden problémáját megoldani, holott csak pár perc keresés az egész.
És keresni neked sem ártana megtanulni!

EdEm
4

megoldás a problémádra

mandarin8 · 2006. Jún. 19. (H), 21.15
Azt hiszem ha ezt elolvasod, segít: fórum etikett
5

Örülünk

tiny · 2006. Jún. 19. (H), 21.49
Örülünk neki, hogy tudod mi a probléma.
Gyanítom, hogy elrontottam valamit a CSS-ben, de mint kezdő, nem léátom át a dolgot, ezért nem is tudom javítani.

Hát rossz neked. Akkor mint kezdő: tanulj. Nálam nem nyúlik túl, így nem is tudom mi a baj. További jó szórakozást és kösz, hogy megosztottad velünk azt, hogy valami bajod van!
8

akkor tisztázzunk...

TeeCee · 2006. Jún. 20. (K), 10.16
szóval mások már leírták, de mégeccer az ismétlés kedvéért, csak hogy lásd, tényleg lehet benne valami igazság!

Akik idejárnak és segítenek másoknak azok ismerik az RTFM jelentését, SŐT, ismerik a PHP, HTML, CSS és javascript manualok, referenciák és a webes alkalmazások főbb ismérveit. Általában nem azért, mert amint homályos részhez értek, egyből megkérédeztek valakit. Akik maguktól tanulnak meg valamit, szívesen segítenek azoknak, akik tesznek valamit azért, hogy rájöjjenek a megoldásra. A gugli és a manualok, referenciák sok hosznos dolgokat tartalmaznak, ezért is hivatkozunk rájuk.

Szóval, ha szeretnéd még továbbra is, hogy segítsünk, akkor írd le a kérdést (hibát) PONTOSAN, írd le milyen variációkat próbáltál és mi történt, miért nem ment azokkal.

És akkor pár apróság:
0.) Keresd meg a gugli segítségével a "Hogyan kérdezzünk okosan", vagy hasonló című, neten is fellelhető olvasmányt, majd tanuld meg!
1.) Nálam nem nyúlik túl smmit ahírek (mihez képest és merre, meddig, milyen felbontásban?)
2.) validator ráeresztve a hirekre...
3.)nem tudom, hogy mi a problémád, de létezik width a CSSben, valamint egy overflow: auto is, illetve olyan is, hogy !important, ha valahova esetleg kellene. hogy mit csinálnak,nézz utána a www.w3c.org-on a CSS referenciában.
9

re

BenTLor · 2006. Jún. 20. (K), 12.15
Rájöttem mi volt a gond, ki is javítottam. Sőt, azóta mást is csináltam, aki netán újonnan jár erre az megnézheti újra. a validator nem nyílik meg, so nem láttam, de majd megkeresem. Kösz a segítséget