ugrás a tartalomhoz

projekt amit mindig is akartál, de sose csináltad?

Anonymous · 2006. Május. 31. (Sze), 09.21
Kinek mi a dédelgetett projektje, mi az amit már régóta tervezel, de valamiért eddig még sose sikerült megcsinálni/befejezni...
 
1

Most komolyan?

Adam · 2006. Május. 31. (Sze), 09.34
Szia!

Szerintem igy Anonymous-kent felteve ezt a kerdest nem valoszinu, hogy mindenki elarulja azokat a 'titkokat', amiket o kitalalt, megtervezett, es csinal/nem csinal.

Ez olyan, mintha valami nagy ceghez mennel oda ismeretlenul, hogy "Te figyu! Mi lesz a kovetkezo nagy durranasotok?" Valoszinu kinevetnek!
2

áj hev á drím, drím of evri csiken

winston · 2006. Május. 31. (Sze), 09.43
az én álmom a tökéletes php(!) program, amely a weben keresztül, akár a világ másik végéről is is képes arra (még ha a szerver ki is van kapcsolva, vagy nincs netkapcsolatom), hogy verbális utasításomra kávéval szolgáljon ki. :)
3

Höhö...

janoszen · 2006. Május. 31. (Sze), 09.50
Egy olyan php (!) program, amelyik gyorsabbal eljuttat a barátnőmhöz, mint a vonat. És olcsóbban. Sok az a 6 óra vonatút... :P
4

MIlyen projekt?

sajt · 2006. Május. 31. (Sze), 11.17
Nekem egy családi ház a Rózsadombon, GPL alapon.
5

sok

vbence · 2006. Május. 31. (Sze), 11.34
Nekem most kb ezer van. Köztük pl egy szkript nyelv a szar, lassú, memóriazabáló, mindig újrafordító, minden kéréshez külön memórát hazsnáló... php helyett
7

és amit úgy hívnak, hogy

amonrpg · 2006. Május. 31. (Sze), 22.37
és amit úgy hívnak, hogy Java? rotfl

Nemtom' mi a bajod a PHP-val, eléggé komoly cuccok alatt jól teljesít, csak tudni kell használni az a titka. ;)
8

nem hüjeség

vbence · 2006. Jún. 1. (Cs), 14.18
Évek óta fontolgatom java alaú cuccos hazsnálatát, de akkor minden php-s izémet újra kéne írni.

Amit tudni kell használni, az már nem jó.
10

de az

amonrpg · 2006. Jún. 3. (Szo), 00.39
Tudod a szoftverfejlesztés arról szól, hogy adnak pénzt azért, mert te tudod használni az eszközöket, amiket a management nem. Ha nem így lenne, nem lenne ránk szükség.
Egyébként a Javat is tudni kell használni, nagyon csúnyán össze lehet borítani mindent, ha az ember nem tudja, mit is csinál.

Nem értem, hogyan akarsz bármit is programozni, ha nem akarod tudni, hogyan kell az adott eszközt használni.

Érdekes hozzáállás. Nem túl szimpatikus.
11

a nagy arcom

vbence · 2006. Jún. 3. (Szo), 11.47
Szerintem jó esetben nem azért fizetnek, mert ismerem a php-t vagy neadjisten javát. Erre bárki képes, aki vesz egy php-s könyvet és van kedve foglalkozni vele. A fejlesztőt azért fizetik, mert van egy látásmódja (rendszerszemlélet, izéazé), ami száz emberből egynek lesz akárhány php-s könyvet is olvasott.

Azt továbbra is tartom, hogy az a jó eszköz, ami elé leülsz, és tudod használni, ha ismered a C szintaxist. Azért szeretem a Javát, mert azok közül, amikkel eddig találkoztam ez áll a legközelebb ahhoz, hogy kvázi leírod a gondolataidat és a gép megcsinálja. Lehet, hogy nem hangzik túl professzionálisan de ilyen pl az indexhatár-átlépés, amitől a C azóta is szenved.
12

"azért fizetik, mert van egy látásmódja"

-zsolti- · 2006. Jún. 3. (Szo), 13.40
A látásmód önmagában vajmi kevés, ha nincs mellette X év tapasztalat az adott eszközt illetően. Az ilyen nagy eséllyel torkollik gányolásba, vagy ami még rosszabb, okoskodásba, hogy így kell, mert így tanultam* de igaz, hogy még nem használtam.

* A látásmódot is lehet tanulni, bár inkább szemléletmódnak hívják, OO szemlélet, aspektus orinetált tervezés, stb. amik mind tanulhatók. A rendszerszemléletet szintén tanítják, ahogyan a rendszerszervezést, projektszervezést, és mindent ami ehhez kapcsolódhat.
14

"látásmód"

Hodicska Gergely · 2006. Jún. 4. (V), 07.10
Sajnos már rengeteg olyan gányolással találkoztam, aminek "sajátos" látásmód volt a háttere. Sok olyan dolog van, ahol nincs helye az egyéni megoldásoknak, vannak jól bevált módszerek, eszközök, érdemes azokat használni. Az meg sohasem árt, ha az ember tisztában van, hogy mi is történik a háttérben, ezen ismeretek nélkül szintén elég könnyű bakot lőni (sok dolog nem úgy működik, ahogy első blikkre logikusnak tűnne).


Felhő
6

rélsz 2

Fekete Ferenc GDA · 2006. Május. 31. (Sze), 20.01
én inkább megírom a Rails 2-t. Rails 1-ben fogom kifejleszteni, de el ne áruljátok David-nek:)
9

wishlist?

krey · 2006. Jún. 1. (Cs), 14.33
Mi most leírjuk, hogy milyen projecteket akar(t)unk megcsinálni, te meg megírod? :D
Mindig is akartam egy function csomagot csinálni, hogy a php scriptjeim menjenek C-ben is...

krey
13

Dédelgetett projekt

Bártházi András · 2006. Jún. 3. (Szo), 21.49
Hát, van egy pár. De értelemszerűen nem szeretném elmondani, mivel látok esélyt rá, hogy (talán rövidesen?) megvalósulnak. Ha valakinek kedve lenne viszont beszállni AJAX, Web 2.0 fejlesztésekbe, mert ez az álma :), akkor ne fogja vissza magát, s keressen fel!