ugrás a tartalomhoz

Livesearch, div bezárás probléma.

GtNM · 2018. Ápr. 17. (K), 11.51
Tiszteletem mindenkinek.
Találtam egy tökjó kis keresőprogramot html,css,javascript és php-ből áll.
Itt a link a kódhoz: w3schools
Problémám ott kezdődött,hogy mikor a formsba elkezdünk valamit gépelni ugye a hozzárendelt div(livesearch) kinyílik és az xmlből a linkeket betölti,de nem záródik be ha pl. félre kattintunk vagy a kurzort az adott területről odébb húzzuk. w3schools oldalán ez a jelenség nagyon jól látszik. Próbálkoztam js-vel,hogy reseteltem az összes beírt szöveget a formsból,a script le is futott jól, de nem záródott be a div ablak itt a reset kód:
function teszt() {document.getElementById("kereso").reset();}

simán a body-ba beszúrtam egy onclick-t hogy a teszt esemény lejátszódjon,de az ablak továbbra is nyitva maradt,de ha a backspace-t megnyomtam,akkor bezáródott a későbbiekben ez az információ nem vitt előrébb nektek hátha segít. Akkor hagytam ezt a részt és megpróbáltam hidden/visibility-vel ügyködni,mint js ,mint css-ben focusáltam a kurzort ide-oda villogott is a divem rendesen ahogy az kell úgyhogy feladtam és itt tartok. Php-hez nem nyúltam. Ha lenne valaki aki esetleg tudna egy linket osztani ahol volt már hasonló probléma vagy megoldást írna megköszönném.
 
1

Hibakeresés

Hidvégi Gábor · 2018. Ápr. 18. (Sze), 06.11
Ajánlom a figyelmedbe az Egyszerű hibakeresés című cikket, ott minden szükséges információt megtalálhatsz a probléma megoldásához.
2

picit OFF:

Pepita · 2018. Ápr. 18. (Sze), 16.00
Nincs kedved írni még egyet "Így tedd fel a kérdésed" címmel? ;)

Hasznos lenne azt is linkelni, a nem kattintható link, releváns kód, kódszínező, konkrét kérdés (nem "mi a hiba?"), elvárt működés - és még sorolhatnám - folyamatos írogatása helyett. A kérdezőknek is jobb lenne, ha van egy howto.
3

Már megírták

Endyl · 2018. Ápr. 18. (Sze), 16.13
How To Ask Questions The Smart Way

Viszont a fordítások között lévő magyar link az valami borzalmas, gépi fordítóval készült gányolmány. Ha valakinek van kedve/ideje, megcsinálhatná rendesen.
4

Régebbi változat

Arnold Layne · 2018. Ápr. 18. (Sze), 19.26
Létezik egy régebbi változat magyarul is, már csak azt kell megtudni azóta mi változott az eredetiben. Talán így kevesebb meló volna vele.
5

Köszi Gábor!!!

GtNM · 2018. Ápr. 18. (Sze), 19.31
Sokat segített a cikk, köszönöm szépen. Talán mikor a fórumhoz hozzászóltam már túl fáradt voltam,aludnom kellett volna rá egy napot. Túl komplikáltam az egészet,de szépen végig néztem a javascriptet az elejétől és meg is találtam a megoldást. Végül is csak az eredeti állapotába kellett visszaállítani a "div"-t.
function alap(){
document.getElementById("livesearch").innerHTML="";
  document.getElementById("livesearch").style.border="0px";
  return;
   }
Egy oneClick-vel pedig lefuttattam az én tudásommal ennyi telt biztos van szebb és jobb,de nekem ez is megfelel.