ugrás a tartalomhoz

Mit kell még beállítanom, hogy a contact oldalról tudjak fogadni emaileket???

mcerrows · 2018. Már. 10. (Szo), 03.51
Mit kell még beállítanom, hogy a contact oldalról tudjak fogadni emaileket???

Nem rég kezdtem el foglalkozni hobbi szinten weboldal készítéssel, eddig elég sok minden világos, egyre több dolog dereng, de a contact oldalról píííííííííííí nem sikerül emailt fogadnom. A neten számomra csak használhatatlan píííííííí találtam, kezdek kicsit kibukni... Akinek esetleg van egy kis türelme és ideje arra, hogy egy már nagyjából elkészült weboldalon életre bírja a fent említett funkciót, az kérem jelezze! Akár fizetek is a drága idejéért, csak lendítsen már tovább erről a holtpontról! Köszönöm!
 
1

Nem inkább küldeni szeretnél?

mahoo · 2018. Már. 11. (V), 20.05
Nem inkább küldeni szeretnél? Fogadni meg a leveleződben?

Kód részlet jól jönne!
2

Ez egy szakmai oldal,

Pepita · 2018. Már. 12. (H), 10.47
ezért a káromkodást kérlek mellőzd.

Valahol le van írva emlékeim szerint, hogy hogyan érdemes kérdezni, de most nem találom.
Mit csináltál eddig, meddig jutottál el, meglévő és releváns kódok színezve?
Mi van most a contact oldalon?
Konkrétan mi az, amit kipróbáltál? (Mert "használhatatlan szarok" vannak ám sokan, de az as is előfordulhat, hogy egy jó cuccot Te nem tudtál felhasználni.)

Ehhez a szakmához elsősorban türelem és kitartás kell (mint kb mindegyikhez), ha ez nincs meg, akkor Munka és Állás rovatba adj fel egy hirdetést, de ott is próbáld meg pontosan specifikálni a feladatot, ha pontos árat szeretnél..
3

A következő hasonló témát

inf · 2018. Már. 12. (H), 16.29
A következő hasonló témát moderálás helyett törölni fogom. Nem szeressük az ilyen stílust errefelé...

Talán a legfontosabb, amiben a kérdésed hiányos, hogy ez nem kliens, hanem szerver oldali feladat (php,asp,jsp,node), te viszont kliens oldali kategóriába (html,css,js) raktad, így a viszont nem tudunk eszközt se javasolni a célra, mert nem tudjuk milyen nyelvvel próbálkozol (gondolom php). Ha contact oldalról levelet akarsz küldeni, akkor az elküldött űrlapot egy szerver oldali program kapja meg, és ő küldi tovább email formában a címzettnek. Gondolom erről lehet szó, és nem valami automatizált levél fogadásról, és feldolgozásról, legalábbis a contact oldalak erről szólnak. A php-nél van phpmailer, swiftmailer, meg még ki tudja mi, mindkettőhöz rengeteg tutorial van, hogy hogyan kell levelet küldeni velük. Nem bonyolult, nekem legalábbis annak idején ment elsőre...
4

Levél küldéshez szükséged

smokey · 2018. Már. 13. (K), 10.35
Levél küldéshez szükséged lesz egy SMTP szerverre is, amin gondoskodik arról, hogy kimejnen egy levél. A phpmailer vagy swiftmailer használatát javaslom én is. Ezekhez a libekhez tartozik egy konfigurációs rész is, ahol az SMTP szerver beállításokat meg tudod adni. A mail() függvény használatához is szükséged lesz SMTP beállításokra, azokat php konfigban tudod megadni. Ha lokálisan fejlesztesz, akkor az SMTP beállításokat mindenkép meg kell adnod, ha tárhelyen tesztelsz, akkor sanszos, hogy a mail() függvény használatához ezek a beállítások már rendelkezésre állnak.

Teszteléshez javaslom a mailtrap.io szolgáltatást, ami ad egy játszós szolgáltatást SMTP beállításokkal együtt. Ez kb annyit csinál, hogy elkapja az összes általad küldött levelet (mindegy, hogy kinek címzed), és kilistázza neked az ott létrejött mailboxba.

Továbbá: az emailek megfelelő fejlécezésére a mail() használatakor fokozottan oda kell figyelni, mert nem megfelelő fejlécek használatával a levelek nagy százalékban a spam könyvtárban landolnak. A phpmailer, swiftmailer ezeket elősegíti, a libek megfelelő használata mellett megfelelő headerek is kerülnek beállításra.
5

Nem csak erről szól a dolog,

inf · 2018. Már. 13. (K), 12.37
Nem csak erről szól a dolog, a mail függvénnyel egy tipikusan kezdő által megírt kódnál simán tudnak injektálni plusz címzetteket a levélbe és spamnek használni az űrlapot, ezért nem ajánlott a használata. link