ugrás a tartalomhoz

Megadott file-ok törlése könyvtárból.

Radon · Júl. 26. (Sze), 15.03
Sziasztok.
Az lenne a kérdésem, hogy a problémámra tudtok-e egyszerűbb megoldást:

Feltöltenek 1 képet, azt átnevezi, a nevét elmenti sqlbe. Esetleg történne valamilyen törlési hiba, és sqlből kitörlődik, de a könyvtárban ott marad a kép, azt hogy tudom onnan automatikusan kiszedni?
Én a scandir() függvényt találtam, minden fájlnevet beletesz 1 tömbbe, ezt körüljárva lefuttatok mindig 1 sqlt, hogy van-e ilyen az adatbázisban, ha nincs akkor unlink.
csak ez több ezer file-nál több ezer sql.
 
1

csak ez több ezer file-nál

Hidvégi Gábor · Júl. 27. (Cs), 08.09
csak ez több ezer file-nál több ezer sql
És akkor mi van? Nem lenne egyszerűbb úgy megcsinálni a programot, hogy ne lehessen ilyen sok árva fájl?
3

a több ezer file arra

Radon · Júl. 27. (Cs), 21.38
a több ezer file arra vonatkozott, hogy azokat a fileokat is végig kell ellenőrizni, amik nevei benne vannak az adatbázisban, és nem 'árvák'.
nincs sok árva fájl, sőt 0 van. csak gondoltam felkészülhetnék programból arra, hogy valami miatt fizikailag nem sikerül a file törlése, de az sql már kiszedte az adatbázisból. ha nincs ilyen, akkor nem fut le a program soha, de mégis felkészülök ellene.
2

csak ez több ezer file-nál

kuka · Júl. 27. (Cs), 11.43
csak ez több ezer file-nál több ezer sql.
Ami jó ok lehet arra, hogy ne tedd. Egyetlen lekérdezés és array_diff()?

foreach (array_diff(
    scandir('/ut/'), 
    $db->query('select `állománynév` from `tábla`')->fetchColumn()
) as $allomany)
    unlink($allomany);
4

elég jónak tűnik. zseni

Radon · Júl. 27. (Cs), 21.39
elég jónak tűnik. zseni vagy:)
köszi. megnézem.