ugrás a tartalomhoz

Facebook page plugin - events tab?

T.G · 2017. Ápr. 9. (V), 21.41
Sziasztok, kaptam egy hibajelzést, hogy a címben szereplő elem nem működik az egyik honlapnál. A jelenség csak annyi, hogy pörög a várakozást jelző animgif és nem történik semmi. Gyors gugli alapján az általam használt megoldás még létezik: https://developers.facebook.com/docs/plugins/page-plugin Ám már vagy évekkel ezelőtt használtam utoljára. Ezért csak egy triviális kérdés, aki használja ugyanezt, annak most működik az események fül? Az idővonal és az üzenetek fül működik, csak az események nem jön be. Pontosan nem tudom, hogy mióta nem működik, emiatt még egy gyors kérdés, az elmúlt időszakban volt-e bármilyen változás, ami most érdekes lehet számomra?
 
1

Van válasz?

Hidvégi Gábor · 2017. Ápr. 10. (H), 10.12
Az utóbbi időben a Facebook jelentősen lelassult, a válaszidők láthatóan megnőttek. Érkezik válasz az esemény tabra való kattintáskor?
2

Csak üres válasz

T.G · 2017. Ápr. 10. (H), 10.38
177ms után kapok egy nagy semmit. Amit utána a következő ajax hívással le is loggol. :) További Ajax hívások már nincsenek.
3

Saját

Hidvégi Gábor · 2017. Ápr. 10. (H), 12.05
Sajnos akkor nincs ötletem. A Facebook plugin amúgy sem ér sokat, nagy, lassú és korlátozott. Én például írtam egy saját parsert, ami kiszed az oldalból minden információt, és az úgy működik, ahogy kell.
4

A Facebook sok tekintetben

Max Logan · 2017. Ápr. 10. (H), 19.07
A Facebook sok tekintetben rosszul működik, tele van bugokkal.

Létrehoztam pár hónapja egy oldalt, amin nem tudom bekapcsolni az üzenetküldés funkciót (chatbot miatt eléggé fontos lenne), mert konkrétan nincsen ott a checkbox. Kutakodtam kicsit és kiderült, hogy sokaknak van ilyen gondja, legalább bő egy éve, de nincsen official fix. Egyetlen dolog működött többeknek: kitartóan küldözgetni a bejelentéseket, és ha úgy gondolják, akkor majd valamikor javítják. Nagyjából két hónapja küldözgetem a bejelentést a Probléma jelentése funkcióval (ezidáig hét kör ment le), de eddig csak annyit értem el, hogy lezárják a bejelentéseket, és nem történik semmi.

Volt, hogy a privát profilomon a Tevékenységnaplóban nem tudtam x év y hónapjánál korábbi tételeket megnézni, mert csak ment a loader animáció és nem történt semmi.

Egykori melóhelyen a Vállalkozáskezelőben egy Hirdetési fióknál nem lehetett hozzáadni egy bankkártyát, zárolták a fiókot, és ott sem reagáltak sem javítással (zárolás feloldása), sem érdemi válasszal a dologra. (Így kellett egy PayPal workaround, hogy lehessen fizetni a bankkártyátval.)

Sok ilyen van, és csak imádkozni lehet, hogy megjavuljon valami, ha belefut az ember. Meg ugye hullámokban mennek ki frissítések, amik sokszor hazavágnak egy-egy funkciót időlegesen.

Amennyire van haszna a Facebooknak, ha az ember ésszel használja (akár magánemberként, akár vállalkozásként), annyira gáz, mint szoftver. De ezt már évekkel ezelőtt is láttam.
5

Facebook bug

T.G · 2017. Ápr. 12. (Sze), 09.37
Egy Facebook bug-ról volt szó, amit szerencsémre kevesebb, mint egy hét alatt javítottak:
https://developers.facebook.com/bugs/590015881196196/
Így végül az én gondom ezzel megoldódott, mindamellett köszönöm a hozzászólásokat!
6

Egy srác bejelentette a dev

Max Logan · 2017. Ápr. 13. (Cs), 09.38
Egy srác bejelentette a dev részlegen az üzenetes hibát, de azt írták neki, hogy a probléma nem az API-t érinti, így nem foglalkoznak vele. És lezárta a bejelentést.

A vicc a dologban az, csak sajnos röhögni nem tudok rajta, hogy a srác, aki lezárta, magyar és a Facebooknál dolgozik. Küldtem neki privát üzenetet, de vagy nem olvasta (engedélykérésekbe megy, mivel nem vagyunk kapcsolatban a Facebookon), vagy szimplán tesz rá magasról.

Az a dühítő, hogy nagyon sokakat érint ez az üzenetküldés ki/bekapcsolás dolog, de jól láthatóan nem foglalkoznak vele. Arra mondjuk kíváncsi lennék, hogy mi a hiba oka, miért tűnik el egy core funkció vonatkozásában a beállítási lehetőségből a checkbox. Mobil appon belül meg ha rányomok az üzenetküldés bekapcsolására, nem történik semmi, még csak hibaüzenetet sem dob.