ugrás a tartalomhoz

weblabor Nyitólap, hiba?

PeterWeb · 2006. Május. 20. (Szo), 13.51
Sziasztok!

Érdeklődöm, hogy csak nekem jelenik meg mindig, már több mint egy hónapja a nyitóoldalon első cikk-ként a "Több php beállitása egy Windows rendszeren"? Elég zavaró, hogy legfelül nem a friss hírek, cikkek jelennek meg, hanem egy régi, április 8-i. És csak ez alatt láthatóak a frissek.


Üdv:
Péter
 
1

mi a gond?

Hojtsy Gábor · 2006. Május. 20. (Szo), 14.06
A Több PHP beállítása egy Windows rendszeren cikk jelenik meg a honlapon első helyen, ami április 8-ai, és a legutóbbi cikkünk. Mi a gond?
2

gond nincs, csak praktikus sorrendet javaslok

PeterWeb · 2006. Május. 20. (Szo), 14.23
Szia Gábor!

Amennyiben az a policy a nyitólapra, hogy a legutóbbi cikk kerül a legelső helyre, nem pedig a legfrissebb tartalom (pl. hír), akkor nincs semmi gond.

Ha ez nem megkötés, akkor én azt tartom praktikusnak, hogy mindig a legfrissebb anyag kerüljön az oldal tetejére, tehát időrendi sorrendben jelenjenek meg. Ez azért lenne ésszerű, hiszen a látogató szekvenciálisan, föntről lefele nézi meg az oldalt. Ha időrendben van, akkor nem kell azon töprengenie, hogy na ezt vajon olvastam-e már, és ha igen, akkor is mivel tudja, hogy itt nem sorrendben vannak a tartalmak, akkor kénytelen alatta lévő bejegyzések időpontját is megnézni, hogy az vajon új-e. Viszont ha sorrendben lenne, és az elején már látja, hogy ezzel a cikkel tegnap már találkozott, akkor rövid úton tud következtetni, hogy tegnap óta új tartalom nem jelent meg a főlapon.

Szóval ha a mostani állapotbában, meggondolással marad a nyitólap, semmi gond, de szerintem praktikus szempontok, és a látogatók érdekeinek figyelembe vétele azt diktálja, hogy a feltöltött cikkek, hírek valamilyen ésszerű időrendi sorrendet kövessenek.

Nah, remélem most már így a második post-om világosabbá tette számodra, mire gondolok.


Üdv:
Péter
3

Csak cikknél

tiny · 2006. Május. 20. (Szo), 14.25
Ha észrevetted, cikkből mindig csak egy (a legfrissebb) jelenik meg, hírekből viszont több is, s ezekből is a legfrissebbek. Szerintem így tökéletes. Mivel cikkek ritkábban jelennek meg, ezért elég az egy darab, hírek (vagyis mostmár blogbejegyzések :)) viszont gyakrabban. A friss dolgokra meg itt van a követő.
5

praktikus szempontok

Hojtsy Gábor · 2006. Május. 20. (Szo), 14.29
A cikkeinket szeretnénk kiemelni, még ha nem is jelennek meg olyan gyakran mint amennyire gyakran a blogunk frissül. Különben a blog elnyomja a cikkeket.

Mivel úgyis regisztráltál, biztos láttad, hogy a rendszer helyetted is tudja, hogy mit olvastál már, és színes címkével kiemeli neked, amit még nem olvastál. Ez gyors áttekintési lehetőséget ad (szerintem).
7

minden ok

PeterWeb · 2006. Május. 20. (Szo), 14.55
Sziasztok!

Nem figyeltem,használtam, vettem észre a már elolvasott cikkek jelzésére szolgáló kis okosságot. Így már teljesen rendben van minden, és én kérek elnézést a topicért.

Üdv:
Péter
4

ez igy van

city99 · 2006. Május. 20. (Szo), 14.28
en is nezen szoktam meg hogy a fohelyen csak a friss cikekk vannak es nem a friss hirek :) de ez mar csak igy van evekota, tudod megszokas kerdese.

pont ilyen pl ha egy cikk nem ebbe az evben keszult nem feltetlenul kerul kiirasra az evszam pl: ez is ilyen itt az lathato
aug. 28. (v)
de hogy melyik evezred :))
6

sorry

city99 · 2006. Május. 20. (Szo), 14.31
kicsit gyorsan olvastam at es most latom hogy az idorendi sorrendiseg a problemaja az ironak.
Viszont most vettem eszre hogy jelzi hogy uj-e ha be vagyok lepve.
8

dátumok :)

Hojtsy Gábor · 2006. Május. 20. (Szo), 15.17
Ebben az a logika, hogy amilyen hónap még nem volt idén, az csak tavaly lehetett, ha nincs év megadva. Például ronda lenne január első heteiben, ha mindenhol megjelennének az évszámok.

Mindenesetre bbalint javaslatára a dátumokra mozgatva az egeret megtekinthető a teljes dátum (title attribútumot megjelenítő böngészőben).
9

évszám

Anonymous · 2006. Május. 20. (Szo), 21.49
január első hetében kifejezetten hassznos lenne az évszám, csak hogy szokjad :) utána már persze kevésbé...
10

:-)

PeterWeb · 2006. Május. 22. (H), 10.34
:-)

(A válaszom fent, 7-es számmal, csak ha valaki nem vette volna észre.)