ugrás a tartalomhoz

Gallery oldal létrehozása

adamo20 · 2016. Nov. 2. (Sze), 17.43
Sziasztok nem tudom jó helyre teszem e fel a kérdést, de érdekelne hogy van e valahol, jól működő Galéria oldal, ahova regisztráció után be tudnak küldeni képeket html, vagy bb kód segítségével (pl gallerydump oldalak). Kerestem én googleba de nem találtam sehol műkötőt amit le lehetne tölteni. Vagy ilyet érdemes inkább 0-rol megírni?
Előre is köszönöm ha tudtok segíteni.
 
2

regisztráció

Pepita · 2016. Nov. 3. (Cs), 16.17
Ha felhasználó kezelés is kell, akkor nem fogsz olyat találni, ami ezt egy oldalon megoldja.
Ha kész megoldást keresel, akkor szükséged lesz 1 db cms re (felhasználó és tartalom kezelés, oldalak összeállítása), amihez létezik valamilyen galéria modul is, ami meg tudja jeleníteni a képeket.
Eddig nem is nagy gond, a legtöbb tud ilyet.

Az már más kérdés, hogy mit értesz az alatt, hogy html v bb code "segítségével" töltesz fel képet. Netán minden képhez tartozhat cím és leírás? Ez is megoldható, de már kevésbé lesz rá kész megoldás szerintem.

0 - ról írni egyet? Egyáltalán nem lehetetlen, sőt, akkor biztosan azt - és csak azt! - tudná, amit szeretnél, de ha nem egy tapasztalt fejlesztő vagy, akkor talán nem rögtön biztonsági dolgokkal kellene kezdeni (user account).

Szerk.: cms nek nézd meg szerintem Drupal, és keresd meg Nagy Gusztáv alap infók miatt (van könyve, keress rá).
1

Mit jelent?

Poetro · 2016. Nov. 3. (Cs), 16.14
Mit jelent az, hogy
be tudnak küldeni képeket html, vagy bb kód segítségével
?
A képeket általában fel kell tölteni valahova, erre van rengeteg szolgáltatás. Miért kellene még egy Flickr, Google Photos, Facebook, Instagram etc? Mindegyiknek van API-ja, amivel a képeket onnan a saját oldaladba tudod integrálni, neked nem kell azokat tárolni stb.
3

Hátrányok

Hidvégi Gábor · 2016. Nov. 4. (P), 10.36
Bennem is ez a kérdés merült fel először, de a saját fejlesztésnek is vannak előnyei:
  • az ember tanulhat belőle
  • mindig és pontosan úgy fog működni, ahogy az ember elkészíti, nem kell attól félni, hogy függünk harmadik féltől, aki bármikor megszüntetheti, megváltoztathatja az API-t
  • nem figyel minket a Nagy Testvér.
4

Én ezt alkalmaztam most...

Anonymus04 · 2017. Május. 12. (P), 20.08
Én ezt alkalmaztam most az oldalamon, aránylag szép, egyszerű, könnyű beágyazni az oldalakra, ahol használni szeretnék, és aránylag könnyű testre szabni.
A felhasználókezelés, és az általuk felhasznált képekre alkalmazni a galériát, már komolyabb feladat. Keress valami egyszerű modult, vagy írj magadnak.