ugrás a tartalomhoz

Keresőkben a találati pozíciók lekérdezése.

Anonymous · 2006. Május. 15. (H), 15.17
Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy ha adott egy domain és egy kulcsszó és szeretném megtudni, hogy
mi a helyezése a kulcsszóra az oldalnak különböző keresőkben, és ezt szeretném az oldalamra kiíratni, van e rá lekérdező script vagy módszer?
Szóval tudom, hogy vannak programok amik ezt megmondják, de én úgy szeretném,
hogy egy általam írt vagy a PageRank lekérdezéséhez hasonló script ell. időnként a beállított kulcsszavakat és kiírja az oldalamra lehetőség szerint (PHP-ban).
Régebben találtam egy oldalt, ahol ha regisztráltam a domaint és megadtam a kulcsszót, akkor kb. 5-8 keresőben ell. és kiírta a pozíciót ezt szeretném elkészítni a saját oldalamon.
Gondolom ott nem voltak valami speckó szerződések keresőnként, ami biztosította a lekérdezések eredményeit.

Köszönettel.
Gábor
 
1

Nem...

janoszen · 2006. Május. 15. (H), 15.55
A Google APIt használhatod, de csak napi 1000 lekérést kapsz egy kulccsal, úgyhogy problémás a dolog. A Google Sitemaps egyébként tudja ezt, amit Te kérdezel, de csak Google-ra. Szal a többit nem... :)

Egyébként minek akarod az oldaladra kiírni? Nem elég, ha Te tudod?
2

Köszi

Anonymous · 2006. Május. 15. (H), 18.54
Szia!

Köszi a gyors választ utánanézek, bocs rosszul fejeztem ki magam, van az oldalamhoz egy admin felület, és ott szeretném kiíratni, egy kis könnyebbség magamnak, hogy ne kelljen minden egyes kulcsszóra ellenőrizgetnem, + menteném adatbázisba későbbi elemzés céljából, ezért gondoltam, hogy könnyítek egy kicsit a dolgaimon, és egy kattintásra összesítve meglenne. Itt az eredmények mentése lenne lényeg, és ha már ki tudom íratni, akkor a tárolás már nem gond :).

Egyébként én is úgy tudom, hogy korlátozva vannak a lekérdezések, és pont ez tűnt fel azon az oldalon sajna fogalmam sincs melyik volt (meg ez itt nem a reklám helye), hogy sok regisztráció volt és azt állította magáról, hogy naponta többször is lekérdezi a helyezéseket (6-8 keresőben) és az a mennyiség jócskán túlment a (Google esetében is) napi 1000 lekérdezésen.

Ráadásul az, hogy nem vagyok se portálhoz, se elemző programhoz kötve, az nekem nem egy utolsó szempont (sőt) :).

Üdv.
Gábor
3

Háát...

janoszen · 2006. Május. 15. (H), 19.54
LEhet, hogy meg tudod csinálni. Google API, saját célra nem léped túl az ezret. A fölött commercial key kell. Többet nem tudok a témáról... :)
4

Üdv ...

Anonymous · 2006. Május. 16. (K), 09.15
Igen ez saját célra jó lesz első lépésként.

Ebben még benne volt az is, hogy majd valamikor a közeli-távoli jövőben több általam készített oldalak pozícióját is figyelném.

Köszönettel.
Gábor
5

Google...

janoszen · 2006. Május. 16. (K), 11.06
Figy, miután úgyis a Google kb. az első számú kereső MaO-n, használd a Sitemaps-et. Hacsak nincs fölöslegesen sok időd programozni. Mert akkor mulatást. De kommerciális kulcsot asszem már nem adnak ki Google-ék... Olvasd el, rajta van az "About us" részben vagy mi. :)
6

Kösz

Anonymous · 2006. Május. 17. (Sze), 12.01
Átnézem, az általad írt lehetőségeket.

Üdv.
Gábor
7

google pozició

Kenguru · 2006. Júl. 28. (P), 17.28
irj egy saját pozició számlálót! php-vel hívod a google keresőt, az eredményt szövegként feldolgozod. megnézed oldalanként rajt vagy é. Ha igen meg tudod mondani. Nem gyors de müxik.
8

webceo

bagiz · 2006. Szep. 28. (Cs), 13.39
Létezik egy keresőmarketing software, melynek neve webceo. Na ennek a proginak szabadon letölthető trial verziója is rengeteg értékes funkcióval rendelkezik, többek között a keresési találatok lekérdezésére gondolok.

Csak ajánlani tudom
9

WebMa kulcsszó eszköz

Török Gábor · 2006. Szep. 29. (P), 12.41
Az általad leírt módon működik a (szintén) Google API-ra épül a WebMa keresőmotor kulcsszó pozíció eszköz is.