ugrás a tartalomhoz

Firefox és Chrome nem mutatja a Javascript által az állapotsorba írt dolgokat, csak az IE

Kérésre törölve 18. · 2016. Ápr. 29. (P), 17.09
Üdv!


Épp JavaScriptet tanulgatom és vannak olyan példák, amik az állapotsorba írnak ki dolgokat, de hiába telepítettem a kiegészítősávot a FF-re, ott nem jelenít meg semmit, pedig a Webfejlesztő és hibakereső eszközök miatt a FF-ot szeretném használni.

Van egy alkalmilag megjelenő kis szürke alapú valami, de az csak a hivatkozásokat mutatja.

De pl. az oda írt szöveget, vagy a link helyett magyarázó szöveget - amit az IE megjelenít, az FF nem.

Kerestem megoldást a neten, de csak a StatusBar telepítését javasolják, ami a Kiegészítősávval egyenlő, de ha telepítem, akkor már kettő lesz, de az egy fix sáv, nem olyan mint az állapotsor.

Mi a f. csináljak? És mi a f.nak variál az FF? A Chrome nem érdekel, azt nem nagyon szeretem, bár gyorsabb, és hibamentesebb.
 
1

Ne írj az állapotsorba :)

Endyl · 2016. Ápr. 29. (P), 17.48
Ami a Firefoxot illeti, a legújabb verziókban már Kiegészítősáv sincsen (vissza lehet hozni ugyan egy kiegészítővel, de van egy olyan gyanúm, hogy az emberek döntő többsége nem teszi ezt meg). És mivel se állapotsor, se kiegészítősáv, kétlem, hogy a window.status szövege bárhol meg tudna jelenni.

Azokban a verziókban, amikben még létezett ez a felületi elem, az ide vonatkozó MDN oldalon le van írva, hogy hogyan lehetett bekapcsolni a megjelenítését. Tehát vagy az about:config -> dom.disable_window_status_change false-ra állításával, vagy pedig egy haladó beállítások szekcióban volt egy olyan opció, hogy "Change status bar", aminek az engedélyezésével ez tudott működni.

Egyáltalán miért szeretnéd ezt használni? Ha csak a JS példák kedvéért, akkor szerintem azokat nyugodtan hagyd ki; kétlem, hogy valaha is szükséged lenne rá. Ha egy projektben szeretnéd használni, akkor inkább keress egy olyan állapotkijelző megoldást, ami jobb felhasználói élményt nyújt, és el is érhető minden böngészőben.
2

Sok a f....

Pepita · 2016. Ápr. 29. (P), 19.56
Ahogy Endyl írta, ma már nem használatos a status.
+ 2 dolog:

- bármit kezdesz csinálni frontend, legalább 5 böngészőben kipróbálod. Nincs olyan, hogy "Chrome nem érdekel". Minden érdekel, amit akár 1 user használ a cél csoportból.

- ha már egy fórum téma megírása közben is ennyi f... kell, akkor igencsak elfogyott a türelem. Pedig ez a tanuláshoz is és az érdemi fejlesztés hez is elsődleges fontosságú. Ilyenkor (v kicsit hamarabb) inkább engedd el egy időre, lazíts, aztán ha nyugodtan tudod nézni, akkor folytasd. Hidd el, hogy tudom milyen nehéz is ez, ezért mondom. :)
3

Egy könyv példáin megyek

Kérésre törölve 18. · 2016. Ápr. 30. (Szo), 01.04
Egy könyv példáin megyek keresztül és nem akarok kihagyni semmit, és valamiért erőltetik ezeket a példákat, mondjuk régebbi könyv, futó szöveget tuti nem fogok írni, de gyakorlásnak jó.
4

Melyik?

Pepita · 2016. Ápr. 30. (Szo), 08.45
Melyik könyv? Ha látnánk, valószínű tudnánk benne segíteni, hogy mi jó benne és mi nem.
Ebben a témakörben (bármi ami szoftver) nem biztos, hogy elavult dolgokkal érdemes szenvedni. Persze meg kell alapozni a tudást, de ez nem azt jelenti, hogy olyan eszközöket / tulajdonságokat akarsz programozni, amik ma már nincsenek.

Nem tudom, hogy most mennyire up to date, de Nagy Gusztáv könyvét mindenképp ajánlom. Elég jól megy sorban, arra biztosan jó, hogy megteremtsd az alapokat. Rendszeresen indít tanfolyamokat is.
6

Hát ez most a 24 óra alatt,

Kérésre törölve 18. · 2016. Ápr. 30. (Szo), 21.11
Hát ez most a 24 óra alatt, de lesz más is, csak nagyon drágák a könyvek, gondoltam e-könyveket veszek és kényelmesebben olvasok e-olvasón, de mivel nem találtam ezeket e-bookban (magyarul), és az e-olvasók csak 6" méretűek, így letettem róla. Nem igaz, hogy nem lehetnek legalább akkorák, mint egy könyv lapja...

Tudom, vannak leírások neten is, de így is kva sokat ülök gép előtt, nem akarok még könyvet olvasni is így, e-olvasó lenne jó, mert az nem bántja a szemet annyira se, mint az LCD.

Igen, ez 2002-es könyv, van még pár ilyen, van ami már nem friss, de tudni akarom régebbről is, hátha szembekerülök egyszer egy olyan problémával.

CSS könyvet pl. nem találok rendeset, csak ami más témával együtt van.

Nagy Gusztáv jó fej, hogy ingyen is adja a könyveit, de a Drupal könyvét elolvastam, és pont amit tudni akartam, abban sosem mélyedt el, én ennél többet akarok.
9

türelem, angol...

Pepita · 2016. Május. 1. (V), 19.41
Ez a két legfontosabb kulcs szó. Ha az egyik is túl kevés, soha nem leszel igazán jó (web) fejlesztő.

Persze, tudom, sokkal könnyebb anyanyelven tanulni. Nekem is könnyebb lenne, sőt, talán mindenkinek. Csakhogy. Ma már olyan gyorsan változik a technológia, hogy Kb örülhetsz, ha legalább angolul rendes doksit találsz arról, amit most, ma fel kell használj. Ezek után te este neki ülnél fáradtan, hogy le fordítsd azok számára, akiknek nem megy eléggé az angol? Vagy inkább pihennél...
így is kva sokat ülök gép előtt

Bocsi, de biciklizni se tudsz megtanulni pl ágyban fekve. Ha viszont nem bírja a szemed a mostani monitort, akkor ne vegyél több könyvet... keress másik szakmát.
Igen, ez 2002-es könyv,
kuka. Azért illett volna a címét pontosan le írni, most csak tippelem, hogy melyik. De biztos, hogy elavult.
én ennél többet akarok.
Minél többet? El olvastad amit linkeltem? Legalább bele néztél? (Én igen)
Lehet helyesebb lenne az alapoknál kezdeni. Erre nagyon jó ez a könyv.
Utána akarj többet, ha már van alap.
Elméleti tudás is kell, igen, ez uncsi, de egyszer te is szeretnél esetleg ott tartani (vagy jóval előrébb), hogy vki felhozza a status bar t és te csípőből (fejből) rávágod, hogy már rég nem aktuális...
Ehhez pedig sok idő és türelem kell. (Kitartás.)
11

Bírja a szemem, inkább a

Kérésre törölve 18. · 2016. Május. 2. (H), 14.55
Bírja a szemem, inkább a nyakam nem, meg az se élet, ha az ember gép előtt él. De imádom, csak még nem jöttem rá h lehet kényelmesebben.
Pl. ha a billentyű elé teszem a könyvet, amikor írok be egy példát, akkor is kényelmetlen írni a könyv fölött, ha a billentyű mögé, akkor is, közben a könyv be akar csukódni, nehéz fókuszálni, hogy melyik sornál is tartottam, nem esik kézre.
Nem tudom más hogy csinálja. Talán be kéne magolni a könyvet és fejből írni a példákat.
13

without paper

Pepita · 2016. Május. 2. (H), 19.04
Nem tudom más hogy csinálja
Én pl papír nélkül. Jelenleg 2 monitor, ha éppen kódolok, akkor szemben a szerkesztő, jobbra dokumentáció, böngésző, és / vagy konzol. Persze előfordul a szerkesztő előtt is más, a lényeg, hogy papír könyvet már nem használok.

Test helyzet:
- Sokaknak segít, ha naponta többször "széket" vált (nálunk van nagy labda is, nevét nem tudom);
- Nekem fontos, hogy egyenes háttal (kb függőleges) üljek és ne legyen hinta mechanika;
- Jó ha könyök / alkar támaszkodik;
- Hasznos be tartani a munkavédelmi szabályt: monitor 50 perc, utána 10 perc szünet. Ha ezt úgy csinálod, hogy fel is állsz, mozogsz, jól fogod bírni. Persze én se folyton az órát nézem, viszont dohányzom, ami miatt (hála Istennek) ma már muszáj az irodát is elhagyni. (De jobb ha nem bagózol :))
12

Kiegészítés: én ép az vagyok,

Kérésre törölve 18. · 2016. Május. 2. (H), 14.59
Kiegészítés: én ép az vagyok, aki nem akarja megúszni az alapokat, sőt, amilyen mélyre le lehet menni, lemennék, csak nehéz megfelelő könyvet találni, másrészt már így is több tízezernél járok könyvekben. Gondoltam tanfolyamra, de vagy nem jeleztek vissza, vagy rossz véleményeket olvastam egy adott cégről.
Kerestem felnőttoktatás egyetemeken, nem találtam.
Nappalira meg, ráadásul annyi pénzért nem tudok elmenni.
Én már elmúltam 30 egy ideje...
14

30+ :-D

Pepita · 2016. Május. 2. (H), 19.16
Akkor mondanám, hogy főiskolát én 31 évesen kezdtem, nappalin. (Persze engem se tartott el közben senki, sőt.) Szóval ez nem (jó) indok.

Alapokra teljesen jó amit linkeltem.
Menj rajta végig sorban, és ne kapkodd el.
Pénteken ha itt egy új kommentben leírod, hogy mivel mennyit haladtál illetve ha van kérdés, akkor próbálok hét végén segíteni.
Ha holnap "rajtolsz", akkor lehet, hogy ezen a héten nem írsz még kódot. De ez nem baj.
Közben ha vmi jobban érdekel, mélyebben, akkor már Gusztáv könyvében vannak linkek + kulcs szavak, Google a barátod. :-D

Jobbat nem tudok jelenleg ajánlani.
15

Ha pesti vagy, ELTE IK-n van

BlaZe · 2016. Május. 2. (H), 22.30
Ha pesti vagy, ELTE IK-n van esti képzés. 3 év, ha erőltetett menetben tolod. Igaz nem olcsó, és hát a matekot szeretni kell hozzá :)
Petrikben van 2 éves szoftverfejlesztő felnőtt képzés, szintén estin. Ez talán ingyenes.
Ha iskolában tanulnál, érdemes lehet elgondolkodnod valamelyiken.
16

Egyetértek Pepitával. Az

bamegakapa · 2016. Május. 2. (H), 23.48
Egyetértek Pepitával. Az angol nyelv elengedhetetlen, ha ezzel akarsz foglalkozni. Angol nélkül a legjobb tananyagok 98%-ából kizárod magad. A Codecademy JS tanfolyama jó kis interaktív cucc. Az Eloquent Javascript, a Mozilla guide-ja is remek. És még sorolhatnám. Amiket említettem, azokról tudom, hogy kezdőknek hasznosnak bizonyultak.

Könyvet én nem használnék ilyesmihez, ahogy saját példádon látod, csak macera. Ma a neten ingyen lehet elég tananyagot találni, csak angol tudás kell. Ha az nincs, akkor hiába tanulod meg magát a Javascript nyelvet, mert utána nem tudsz elolvasni semmilyen dokumentációt, legyen az egy library, framework, tool vagy API doksija (azaz gyakorlatilag nem tudsz dolgozni...).

Könyvet én akkor találtam hasznosnak, ha nem gép előtt is tudom olvasgatni. Ehhez már kell egy alapvető tudás. Máig emlékezetes olvasmányom Crockford bácsi Javascript The Good Parts c. alkotása, azután döntöttem el, hogy frontendes akarok lenni. Egy sor példakódot nem gépeltem be belőle, utazás közben olvasgattam.
17

Kösz a sok segítő

Kérésre törölve 18. · 2016. Május. 3. (K), 19.50
Kösz a sok segítő hozzászólást!

Papír nélkül, tehát nyilván online angol szöveget.
Na ha most még angolul is meg akarok tanulni (már többször elkezdtem, olyan alap és középhaladó szinten vagyok) akkor sosem fogok programozni tanulni, mert az angol sok idő, sok pénz és legfőképpen ki nem állhatom. K. szar a világ legjobb, leglogikusabb, legprofibb nyelve után (magyar) megtanulni egy szánalmasan korlátolt, logikátlan trágya nyelvet. A végén még elrontja a magyaromat...

Ellenben a matekot imádom.

Nem cigizek, sose cigiztem, ellenben sokat szívtam anno a cigisek miatt, örülök, hogy már nem szívhatnak mások orra alá, szóval eszem ágában sincs.

Végignézem az ajánlott könyveket, és iskolákat.

Ami a 31 évet illeti, igaz írtam, hogy 30 felett vagyok, de azt nem, hogy közel a 40-hez, szóval ez már gáz lenne, nappalin a huszonévesek között, akik ráadásul az anyatejjel szívták már magukba a kódolást (már amelyik anya még szoptat).
18

neee

Pepita · 2016. Május. 4. (Sze), 18.43
Ok, én nem mondom, hogy az angollal kezdj - úgy is kénytelen leszel rá hamarosan, legalább lesz tétje is: akkor lesz elég (?) infód, ha angolul is el tudod olvasni...
(Nagy Gusztáv könyvei pedig magyarok.)

Nem is mondtam, hogy cigizz, csak állj fel néha és mozogj.

Közel 40... Nem baj, ezek szerint (is) én vagyok idősebb, mégis naponta tanulok újat. :) De nem tudom azt se mondani, hogy a suli mindenképp jó.
Nekem is sz.. volt a 18 - 20 évesek között, de ki bírtam. :)
19

Az a baj, hogy az informatika

bamegakapa · 2016. Május. 5. (Cs), 08.46
Az a baj, hogy az informatika világában az angol hiánya olyan, mintha mai világunkban nem tudnál olvasni. El lehet lenni, csak kimaradsz mindenből. A jó hír, hogy egyelőre bőven elég megtanulni angolul olvasni-szövegérteni, a szakmai szókincs meg majd rádragad. Beszéd-írás-hallgatás utáni szövegértés most nem fontos.
5

A status magában elegendő

bamegakapa · 2016. Ápr. 30. (Szo), 09.29
A status magában elegendő hogy elfelejtsd ezt a könyvet örökre. Sokminden változott a js világában a sötét középkor óta.
7

Tévedsz

Hidvégi Gábor · 2016. Május. 1. (V), 14.54
Az alapok nem változtak, az ES 1.3 és az új eszközök API-jának ismerete elég ahhoz, hogy bármilyen webalkalmazást elkészíts akár a legújabb verziójú böngészőkön.
8

Gábornak elég, de te legyél

bamegakapa · 2016. Május. 1. (V), 15.22
Gábornak elég, de te legyél igényesebb.
10

részben...

Pepita · 2016. Május. 1. (V), 19.49
Ez igaz odáig, hogy "el készíts". Egyszer.
De azt ne akard velem elhitetni, hogy a Hídvégi Gábor nem keresi az új technológiákat, és nem optimalizálja folyamatosan a kódjait... Sőt, amennyire én ismerem, nagyon szeret kísérletezni is... :)
20

3 böngésző 3 módon oldja meg ugyanazt

Kérésre törölve 18. · 2016. Május. 10. (K), 14.12
Egy egyszerű JavaScript dolgot 3 módon old meg az IE8, FF és Chrome, utóbbi kettő legfrissebb verziója.

Mindössze annyi az egyik példa ebben a JavaScript 24 óra alatt könyvben, hogy megnyit a kód egy ablakot egy gombnyomásra, egy másik gombra bezárja, és van egy főablak bezáró gomb is.
A leírás szerint a Netscape bezárja a főablakot, de csak rákérdezés után. Ha jól tudom az FF a Netscape nyomán haladt tovább, arra épült.
Ennek ellenére:

Az első két dolgot mind a 3 böngésző megoldja, de a főablak bezárása esetében:

FF nem csinál semmit, hanem a Webkonzolban azt látom kiírva, hogy "A parancsfájlok nem zárhatnak be nem parancsfájlok útján megnyitott ablakokat."

IE esetében feljön egy megerősítő ablak, aztán végrehajtja.

Chrome pedig bezárja, és nem kérdez előtte semmit.

Elég borzalmas lehet így fejleszteni, hogy még egy ilyen egyszerű dolgot sem tudnak a böngészők ugyanúgy megoldani.
21

Nincs ebből semmi probléma,

Endyl · 2016. Május. 10. (K), 14.28
Nincs ebből semmi probléma, mert a JavaScriptnek nem dolga, hogy olyan ablakot zárjon be, amit nem ő nyitott meg (minden böngészőben van a lapfüleken bezárás gomb, ideális esetben ezt tudja is használni a felhasználó; felesleges ennek a funkcinalitásnak a reprodukálása js oldalon).

Én felhasználóként eleve nem szeretem, ha a JS ablakokat nyitogat, zárogat (és az egyedi bezárás gombokat sem szoktam használni, ha egy mód van rá). Legyen kint egy link, és ha akarom, új lapon/ablakon nyitom meg, ha meg nem, akkor az aktuálisban; ha pedig végeztem az adott tartalommal, akkor a böngésző natív felületével be is tudom zárni; szinte mindig felesleges figyelem, idő, és helypazarlás a bezárás gomb JS oldalról.
22

Továbbra is azt mondom,

bamegakapa · 2016. Május. 10. (K), 15.07
Továbbra is azt mondom, felejtsd el ezt a könyvet. Ezeknek a példáknak semmi köze ahhoz, amit manapság Javascripttel művel az ember. Így valóban borzalmas fejleszteni, aláírom.
23

Lehet méltatlankodni, de érdemes?

Pepita · 2016. Május. 10. (K), 20.47
Azt a sok ... böngészőt én is szidom néha - már ha kénytelen vagyok frontend hez nyúlni, és akkor is okkal. Ha viszont olyan dologért szidod "őket", ami csak 1 igen gagyi könyvben olvasható - hát az a te bajod, ettől csak ideges leszel.
Lehet jobb lenne egy picit elkezdeni megfogadni az itt el hangzott javaslatokat. Vagy ha ez nem megy, akkor passz, de az, hogy kb 0 jele annak, hogy próbáltál volna jó irányba menni - ez nálam közelíti már az "eddig érdekelt" határt. Bocsi ha nyers volnék, de őszinte, és nem véletlenül mondtuk többen is, hogy ez a könyv nem jó...

(Amúgy az ie 8 mennyire komoly ma?...)
24

Én sem csinálnék ilyeneket és

Kérésre törölve 18. · 2016. Május. 10. (K), 21.29
Én sem csinálnék ilyeneket és én sem szeretem a felugró ablakokat.
És belekezdtem a javasolt könyvbe, de éppen azért olvasnám el és mennék végig ezen a könyvön is, hogy azt is tudjam, ami régebben volt, mert bizonyos mértékig az alapja a mostaniaknak és elém kerülhet egy olyan rendszer, ahol még ez jól jöhet.
Ezután természetesen frissebbeket is be fogok szerezni (ez már rég megvan), már ha találok jót.
Valahogy pl. a Libriben ha egy könyv megtetszik, kiderül, hogy már csak antikvár van belőle. Márpedig ha veszek, nem olyat, amit könyvtárban is megkapok, hanem szüzet, amit még senki se retkezett össze.
A többi pedig angol, mint írtam most azzal nem akarok foglalkozni, persze később biztos kellhet, de most szeretnék már haladni, mert az idő ellenem dolgozik (korom).

Szóval nem sértődtem meg, épp ellenkezőleg, látom a segítő szándékot.

Sőt, arra is gondoltam, hogy lehet, hogy van itt közületek, aki üzleti alapon megcsinálja nekem azokat a dolgokat a honlapomon, amiket én még nem tudok, és akkor azzal is haladnék, és akkor mielőbb pénz jöhetne be belőle. Mert most épp nincs munkám, amit hosszú évekig csináltam, az más terület, de már nem is akarom azt csinálni, ezért bele kell húznom.
25

Később érdeklődésből

bamegakapa · 2016. Május. 11. (Sze), 09.40
Később érdeklődésből megnézheted, mi volt régen. De ha az idő ellened dolgozik, miért pazarlod ilyen felesleges dolgokra? Amíg azzal szórakozol, hogy az ablaknyitás melyik böngészőben hogy működik, még mindig nem érted az objektumok, függvények, változók, DOM, stb. működését, ami meg a lényeg lenne.

Ha megvan már a Javascript tudásod, és eléd kerül egy régi rendszer, nem fog problémát jelenteni, hidd el. Egy példán keresztül: amíg nincs meg a fenyőfa, hiába szórakozol a díszekkel, cserélgeted őket, próbálgatod egymáshoz, soha az életben nem lesz karácsonyfád. Szerezz fenyőt. Ha megvan a fenyő, azt raksz rá, amit akarsz.
26

Objektumok, függvények,

Kérésre törölve 18. · 2016. Május. 11. (Sze), 21.16
Objektumok, függvények, változók, DOM már volt ebben a könyvben, tömbök is, stb.
De akkor hányas verziójú javascript-től felfelé kéne foglalkoznom a dologgal?

CSS-ben nem találok jó könyvet, ismertek valami jót?
27

Ha jól látom ez a könyv

bamegakapa · 2016. Május. 11. (Sze), 23.42
Ha jól látom ez a könyv 2006-os. Nem ismerem a könyvet egyébként, de baromi könnyű kezdőként rossz beidegződéseket felszedni ilyen elavult tananyaggal. 2006-ban jelent meg a jQuery. 10 év eleve nagyon hosszú idő ebben a szakmában, de a Javascript és úgy általában a frontend területén ez baromi eseménydús 10 év volt. Kb. mint mikor egy gyerek 5 évesből 15 éves lesz, ég és föld.

Persze megteheted, hogy a példák felét (?) átugrod, de kezdőként hogy ítélnéd meg, mi a fontos, mi nem. Nem a Javascript verziója a lényeg (de ha már, akkor csakis a legújabbal kell foglalkozni, mire megtanulod, már az se a legújabb lesz), hanem az, hogy amit ma használok nap mint nap a munkám során, annak egy jó része akkor még nem is létezett, legfeljebb ígéretes specifikációk formájában, amit az IE miatt úgyse lehetett használni. Ha engem kérdezel, kínszenvedés volt akkoriban a frontend, bár lehet van, aki élvezte :). És az Internet Explorer 8 még csak 2009-ben jelent meg! Ma már az is antik darab, és ezek szerint a könyved példái még vagy IE7-re vagy IE6-ra vannak igazítva.

De részemről nem teszek több erőfeszítést, hogy lebeszéljelek. Eddig is azért tettem, mert becsülöm a lelkesedésedet.
28

2002-es. :-( És de, beszélj

Kérésre törölve 18. · 2016. Május. 12. (Cs), 22.40
2002-es. :-(
És de, beszélj le, kérdeztem, hogy mikortól kezdjem, ha nem a Javascript verziót nézzem, akkor? Mondtam, hogy ha tudtok könyvet is ajánlhattok.

Mondjuk a HTML 5-tel foglalkozzak már, vagy az jó, hogy a 3.2-n és 4.1-en is végigmentem?

CSS3-mal kezdjem, vagy 2-essel, mivel ha jól tudom még nem mindenhol általános a 3-as.

És Javascriptnél mit nézzek?

És PHP-nél?

És mySQL-t, vagy mit nézzek az adatbázisból?

És C-vel, vagy C++-szzal?

Java-nak van értelme, tanulni majd, a böngészőkorlátozások, meg lassúsága miatt?

Vagy PHP-t szerverre, Javascriptet kliens oldalra és lefordítottból C++, és ennyi elég?

Mondjuk Androidra is kéne tudnom, meg iOS-re. Windows Phone-ra gondolom C# kell.
29

Aki sokat markol, keveset fog

Pepita · 2016. Május. 13. (P), 19.01
"Mondtam, hogy ha tudtok könyvet is ajánlhattok."
Én meg mondtam konkrét könyvet + személyes help és még mindig másfelé jársz, meg se próbáltad.

Xhtml és html 5.
CSS 3 már szabvány, de 2 is kell.

JS nem a verzió fontos (annyira), hanem az, hogy nem a Rég kikopott dolgokkal kell foglalkozni. JS téren szerintem segít neked Hídvégi Gábor.

Egyelőre ennyi, még PHP és MySQL is vár addig, amíg frontend nem eléggé tiszta.

utána pedig nem nagyon kell más. Az meg kissé butaság, hogy egyedül leszel frontend, backend és különböző mobil fejlesztő egyszerre. Sokkal specializáltabb már a piac.
30

De, írtam elkezdtem az

Kérésre törölve 18. · 2016. Május. 14. (Szo), 13.53
De, írtam elkezdtem az ajánlott Gusztáv könyvet.
31

Akkor azon

Pepita · 2016. Május. 14. (Szo), 16.41
menj először végig, első etap csak html, CSS, JS. Ezt a régi könyvet tedd félre, és minden mást is. Ha egy téma jobban érdekel, mint amennyit ebből a könyvből olvasol, vannak benne linkek is + remek kulcs szavak, amikkel gugli barátod segít.
Aztán lássuk, mennyi van meg frontend téren (1 statikus weboldal), utána lehet kis üzemeltetés (Apache, MySQL, PHP telepítés), ezután a backend fejlesztés.