ugrás a tartalomhoz

Article help

66Gramms · 2016. Jan. 6. (Sze), 20.42
Üdv!
Elég kezdő vagyok, nem régóta tanulgatom magamtól a html-t és eljutottam oda hogy van olyan hogy header nav article és footer... Megcsináltam a headert, aztán a nav-ot. Ez eddig nagyon jó volt, mert a headernek volt egy szép css-e és ott volt szépen, aztán a nav ügye header alá került és mivel egy szövegre húztam rá amit listába tettem, ezért még az is szépen megvolt, ki is cicomáztam css-el... Nah de itt jön a baki, az article-t már alá teszi és az a kérdésem hogy, hogyan tudom áthelyezni, az oldalon a szövegeket, headert, article stb stb... Kérlek úgy írjátok le hogy 15 éves vagyok, nem rég kezdtem és még elég kezdő vagyok :D Nagyon megköszönöm ha mindent elmagyaráztok, miért van! Előre is köszi!
 
1

Hát én meg nagyjából azóta

kuka · 2016. Jan. 6. (Sze), 21.21
Hát én meg nagyjából azóta szívok HTML+CSS-el mióta te megszülettél. Viszont a leírásod alapján még így sem bírom elképzelni mid van pillanatnyilag és azt mivé szeretnéd alakítani…

Légy szíves mutasd meg a kódod jelenlegi állapotában. A leghasznosabb az volna ha élőben láthatnánk – amennyiben nyilvánosan elérhető a saját tárhelyeden, akkor ott, ha nem, akkor dabblet vagy hasonló helyen. Amennyiben ez nehézségekben ütközik, természetesen idemásolva is megfelel. (De lehetőleg minimálisra kurtítva, megőrizve a működőképességét.)
2

Elhelyezni

66Gramms · 2016. Jan. 6. (Sze), 21.33
Szóval, igazából formázni szeretném azt amit írtam. Elhelyezni a dolgokat, példa okáért csinálok egy dobozt css-el és én azt el szeretném pld a lap közepére helyezni, ezt hogy tehetem meg? Valami float-os dolgot mondogattak nekem.
3

Mint azt te is észrevetted,

bamegakapa · 2016. Jan. 7. (Cs), 10.07
Mint azt te is észrevetted, alapból a "dobozok" (block típusú elemek) mindig egymás alá kerülnek és kitöltik a teljes szélességet. Ezt könnyen láthatod, ha mindegyiknek más háttérszínt állítasz be.

Én két megoldást javasolnék. Ha érdekelnek a régi böngészők, akkor float. Tanulmányozd pl. ezt. Az egész oldalt érdemes lehet végigböngészni. A floatnak vannak fura dolgai, amikhez nehéz lesz hozzászokni az elején.

Ha a modern böngészők támogatásával megelégszel, érdemes belevágni a flexbox tanulásába.