ugrás a tartalomhoz

Segítség - oldalról nyíló div

bgmaster · 2015. Dec. 12. (Szo), 02.06
Helló!

Elnézést a zavarásért, lenen egy problémám... amire egyszerűen nem találok példát, sablont.
Ehhez hasonlót szeretnék elérni:
http://e.huawei.com/en/products/enterprise-networking/routers
--->> jobb oldalon van a NEED HELP ? fül és ha rákattolok, akkor kinyílik, oldalra .

Ugye az a div fix azon a helyen, nem mozog.
Tudna nekem valaki esetleg valami sablont, leírást, videót mutatni, ehhez hasonló megoldásról ? (lapalján lévő füles videót találtam de az nem volt az igazi)

Van már egy oldalam nagyjából kész ( egy minta sablont szerkesztettem át ) oldalt már van egy ilyen fix DIV, de a kinyitós részre még nem jöttem rá.... (5gulden.hu )


Válaszokat előre is köszönöm ;) !

Üdvözlettel:
B. GÁbor
 
1

A kinyílás meganimálására

erik0415 · 2015. Dec. 12. (Szo), 13.21
A kinyílás meganimálására több módszer is van. Már a css3-nak köszönhetően egyszerű css kóddal is meg lehet csinálni, de ezt a régi böngészők nem fogják támogatni. A másik megoldás a javascript. Ebből a jquery-t ajánlanám inkább, mert azzal a legegyszerűbb (feltételezem a kérdésed miatt nem vagy otthon a javascript-be ezért írtam inkább a jquery-t).

Ui: Mondjuk amilyen animált oldalad van, szerintem nyugodtan csináld css-be mert azt az oldalt elve nem támogatják már a régi böngészők.
2

válasz

bgmaster · 2015. Dec. 12. (Szo), 15.25
Köszi.... csak az a baj ugye egy része sablon volt, meg amit hozzá tettem az mind videó alapján megy..... valami oldalt nem tudsz linkelni, ami megmutatja lépésről lépésre a menetet ?
Tudom hogy a jquery-vel kellene, csak magamtól így random nem megy, csak ha látok példát, akkor általában rájövök magamtól is mit hogy kell állítgatni utána.

Elképzelésem lenne amúgy..csak eddig 3-4 órát elszenvedtem feleslegesen :(
3

Toggle metódus

Mistic97 · 2015. Dec. 14. (H), 19.51
Heló. Van egy nagyon jó webdesigner csatorna youtubeon (cyrex.hu a weboldala). Ott sok ilyen megoldást találsz (jQery és css is).

Íme egy videó a toggle használatáról (annyit csinál, hogy meg tudod jeleníteni, vagy el tudod tüntetni a html objektumokat kattintásra, de más attribútumokat is meg tudsz változtatni): https://www.youtube.com/watch?v=UFZ-kGxSu9A

Remélem jót linkeltem, ha nem kis keresgéléssel a videók között könnyen rátalálsz (a weboldalon kategorizálva is vannak).

Örülök, ha tudtam segíteni!
4

köszönöm, megpróbálkozok

bgmaster · 2015. Dec. 14. (H), 21.46
köszönöm, megpróbálkozok vele.