ugrás a tartalomhoz

Android gmail: sokszor késve jelez

Kérésre törölve 18. · 2015. Nov. 24. (K), 23.57
Üdv!

Sokszor előfordul, akár gmail-gmail levelezés között is, hogy a mobil nem azonnal jelez, hanem van, hogy csak órával, vagy még később, van, hogy azonnal.

A mobilon Androidban nem lehet beállítani a lekérdezés sűrűségét (szinkronizáció), tehát gondolom az alapbeállítás az azonnal.

Hiába nyomozok utána, a gmail súgójában mutatnak egy eszközt, ami megmutatja, hogy hol késik egy levél, azaz melyik ponton, de ott nem mutat késést, tehát akkor máshol van a baj, mondjuk nem is gondoltam, mivel csak a telefonom jelez késve.

Mi a fenét lehet csinálni, mert kra nem jön jól időnként, hogy bízom a telefonos értesítésben egy sürgős üzenetre várva, aztán több órával később jelez.

Nagyon gáz, hogy nem lehet bízni az okostelefonokban. A régi egyszerű Nokiám 10 évig szolgált hiba nélkül!!! És gyorsan (és ha már itt tartok, az is mekkora baromság, hogy ha a címtárban rákattintok egy névre, azonnal hívja, sokszor volt ez már ciki, közben csak bele akartam nézni az adataiba, de a szélén kicsi a "nyíl". Egyébként szerintem az Android egy szar. Olyan megbízhatatlan, hibás, lassú és fagyós, mint régen a Windows volt... És ez igaz a környezetemben márkás és márkátlan mobilra is. Drágább és olcsó készülékre is.
 
1

Mobilnet? Sávszélesség

smokey · 2015. Nov. 25. (Sze), 00.03
Mobilnet? Sávszélesség probléma? Miért nem cseréled le, ha szar?
2

Mi a fenét lehet csinálni,

Poetro · 2015. Nov. 25. (Sze), 02.08
Mi a fenét lehet csinálni, mert kra nem jön jól időnként, hogy bízom a telefonos értesítésben egy sürgős üzenetre várva, aztán több órával később jelez.

Mit jelent az, hogy várva? Megnyitod a Gmail-t, és ott csinálsz egy frissítést?

Egyébként létezik más operációs rendszer is mobiltelefonra. Sőt, létezik más alkalmazás is a levelek lekérésére is. Egyeseknél még lehet is állítani a frissítés gyakoriságát (még az is lehet, hogy a Gmail-nél, vagy a beépített Mail-nél is, csak utána kellene nézni). Ezen kívül még rengeteg más beállítástól is függ, hogy mikor, és milyen gyakran ébrednek fel az alkalmazások, és fognak hálózati forgalomba.
3

Minden beállítást megnéztem,

Kérésre törölve 18. · 2015. Nov. 30. (H), 16.58
Minden beállítást megnéztem, nincs lehetőség frissítési beállításra.
Tehát nem kellene...

Igen, de ha már Android van, dobjam ki a telefont?!
4

OS

Poetro · 2015. Nov. 30. (H), 23.04
Telepíts rá másik OS-t. Ezen kívül nem minden beállítás jelenik meg a UI-on.
7

Androidosra tudok telepíteni

Kérésre törölve 18. · 2015. Dec. 4. (P), 00.00
Androidosra tudok telepíteni másik OS-t? Apple-t gondolom nem, és Windows 8-at sem gondolom. Már gondolkodtam azon, vajon egy pl. Androidos telefont ugyan úgy le tudok-e formázni, mint egy PC-t, amire aztán azt teszek fel amit akarok, de nem úgy tűnik. Még alap beállításokba is csak akkor tudnék belenyúlni, ha úm. feltörném a rendszergazdai fiókot. Pl. a Telekomos telefonom minden bejelentkezéskor elzenéli a kva T-mobilos szignált, ami kurva jó, amikor egy csendes helyen akarom bekapcsolni. Vagy ki. Mert akkor is ezt csinálja. Kérdeztem a Tseket, azt mondták nem lehet kikapcsolni.
Találtam rá alkalmazást, az elkussoltatta, más megoldás a rendszergazdai fiókba való bejutás lett volna, de akkor meg állítólag a frissítésekkel lett volna gond.
Ja, ez egy Huawei telefon és a Huawei ügyfélszolgálata többszöri megkeresésemre sem reagált. Ezektől se veszek többet. Pedig nem csak a magyar ügyfélszolgálatnak írtam.
8

Androidosra tudok telepíteni

Poetro · 2015. Dec. 4. (P), 09.54
Androidosra tudok telepíteni másik OS-t?
Igen.

Már gondolkodtam azon, vajon egy pl. Androidos telefont ugyan úgy le tudok-e formázni, mint egy PC-t, amire aztán azt teszek fel amit akarok

Pedig igen, csak rendszergazdai jogok kellenek. Mondjuk nem tudom, szolgáltatófüggő telefonon ez hogy van, mert olyan Androidos telefonom még nem volt.
9

Pontosítanék: ha jók az

Há.Zé. · 2015. Dec. 4. (P), 10.54
Pontosítanék: ha jók az információim, másik rendszert tehet rá, de az is android lesz. Csak egy másféle. (Szólj ha rosszul tudom!)
Ezen felül van még egy olyan gond is, amiről tegnap olvastam, hogy ha zárt a bootloader, akkor még ez sem működik. Valamelyik Sony Xperiaról olvastam ilyet: http://hup.hu/node/144304
10

Más

Poetro · 2015. Dec. 4. (P), 11.18
Nem csak Android vagy Cyanogen lehet, hanem például Firefox OS vagy Tizen (természetesen ha vannak megfelelő driverek hozzá). De már Androidból is rengeteg buildet lehet letölteni, és rendszergazdai jogok mellett pedig rengeteg beállítást lehet megváltoztatni, elvégre ezek is csak konfig fájlok a Linux alapú OS-en.
11

Én úgy értettem, hogy IOS-t,

Kérésre törölve 18. · 2015. Dec. 10. (Cs), 02.17
Én úgy értettem, hogy IOS-t, vagy Windows Phone oprendszert nem. És ha nem, akkor a hardverben van letiltva gondolom.
12

Szoftverben

Poetro · 2015. Dec. 10. (Cs), 09.22
iOS-t csak Apple telefonra tudsz rakni. Eleve nem hiszem, hogy bárhonnan le lehetne tölteni vagy az iOS vagy a Windows telepítőjét. Ezen kívül, ha nem kompatibilis a hardverrel, akkor nem tudsz mit kezdeni. Nincsennek meg a megfelelő meghajtók, esetleg kevés a beépített tárhely stb.
5

Nem vagy egyedül a problémával

9072ricsi · 2015. Nov. 30. (H), 23.28
Sziasztok!

Nekem is ugyanez a bajom.
De valami az egész világhálón van. Gmailes értesítések 1-2 óra múlva jönnek meg, mind androidon, mind pcn. Beállítások okék.

Honlapom van ahol az egyedi enail szolgáltatás is kezd behalni. A tárhely szolgáltatók jobbra-balra vizsgálnak minket, de még mindig nem derült ki. (Gmailemből folyamatosan behatol valaki, csak letiltja a Gmail).

Kezd egy kicsit fúráva válni ez az egész!
6

Nekem csak Androidon és

Kérésre törölve 18. · 2015. Dec. 3. (Cs), 23.56
Nekem csak Androidon és mindig is így volt, csak eddig nyomoztam, mostanra jutottam el a kérdésig. A neten nem találtam panaszt. Szerintem kevesen használják munkára a telefonjukat, és ezért kra leszarják, ha késik egy mail. És ez csajozáskor és néha probléma, főleg, amikor a beszervezési időszak van... ;-)

A te problémád viszont szerintem más is. Van jó vírusirtód ami jól működik és le szoktad futtatni a teljes ellenőrzést is időnként?
13

Nincs szabad tárhely, miközben van

Kérésre törölve 18. · 2015. Dec. 15. (K), 16.32
A legbosszantóbb az, hogy több giga szabad tárhely van a telefonon, mégis ha egy 5-10 MB-os programot akarok telepíteni, azt mondja nincs elég hely.

Erre sem találtam még megoldást, de emiatt alig tudok bármit is telepíteni, pedig ki is írja, hogy mennyi a szabad hely (bár csak pár százat ír a több gigából, ami programokhoz jó, ezt nem értem miért nem mindet), de aszerint is még kéne tudnia telepíteni appokat.
14

Késői válasz

9072ricsi · 2015. Dec. 18. (P), 01.09
Hello.

Bocs a válaszom késéért.

Igen, nem vírusosak voltunk.

Arra pontosan nem kaptunk választ hogy mi okozta, de már megoldodótt.