ugrás a tartalomhoz

MySQL táblanév számokkal

unregistered · 2015. Nov. 18. (Sze), 17.20
Sziasztok!

Olyan kérdésem lenne, hogy régen volt valami problémám ha úgy neveztem el a táblákat MySQL-ben hogy 2015_tablanev és ezért fordítottan használtam (tablanev_2015), de most hogy létrehoztam az első példa szerint, tökéletesen működik úgy is.
Azt tudom (ha jól emlékszem), hogy az SQL-nél (és nem a MySQL-nél) tilos volt így létrehozni táblát, de most mit javasoltok hogyan használjam MySQL-nél a számmal rendelkező táblaneveket?

Előre is köszönöm.
 
1

Speciális karakterek

vbence · 2015. Nov. 18. (Sze), 17.36
Kérdés hogy kézzel írtad-e az SQLt. Ha frontenddel csinálod az automaikusan ellátja a paramétereket idézőjelekkel. Ez pl működik:
CREATE TABLE `éáőúűöüó` (id int unsigned not null);
Az más kérdés hogy jó ötlet-e.
2

idézőjel

unregistered · 2015. Nov. 19. (Cs), 11.25
Igen, kézzel, akkor ezek szerint csak ezen múlik, hogy ha van idézőjel akkor mindenképpen működik, ha nincs akkor a számmal kezdődőekkel és a speciális karakterekkel gond lehet?

szerk: közben lehet hogy félreértjük egymást, a táblákat phpmyadminban hozom létre, csak lekérdezéseknél volt problémám, például volt egy táblám hogy 2015_tablanev és így nem működött a lekérdezés vagy az insert vagy akármi, viszont ha átírtam mindenhol (phpmyadmin-ban és a php fájlokban-ban) tablanev_2015-re akkor azonnal működött

Köszönöm
3

Idézőjel

vbence · 2015. Nov. 19. (Cs), 14.45
A backtick operátorral mindenhol működnie kell. Általában azionosítók (változónév, osztálynév) nem kezdődhet számmal. Ha a konténered (táblád) megjelenik a programban, egyszerűbb, ha használhatod ugyanazt a nevet ott is.
4

Köszönöm

unregistered · 2015. Nov. 23. (H), 10.05
Okés, akkor nem pörgök rajta tovább, maradnak elöl a számok, köszönöm a segítséget :)