ugrás a tartalomhoz

websocket+squid+androidos firefox

Há.Zé. · 2015. Nov. 11. (Sze), 22.19
Van egy oldal (hu.lichess.org), amit gond nélkül használok általában.
Kivételt képez az az eset, amikor saját proxy-n (routeren futó squid) keresztül próbálom elérni.
Ha a proxy be van állítva, szinte minden böngésző hálózati hibára panaszkodik.
Úgy általában működik az oldal, látszólag csak az aktív userek számát nem tudja megmutatni.
Amit ilyenkor látok a squid logjában, hogy a socket.hu.lichess.org:nnnn (nnnn változó port) hivatkozás kap egy TCP DENIED/403 hibát.
Kivéve, ha androidos Firefoxot használok. Valamiért a FF meg sem próbálja elérni ezt a szervert. Sem proxy-n, sem közvetlenül a logok szerint.
A kérdés nem annyira arra vonatkozik, hogy hogyan tegyem működőképessé, inkább az érdekelne, hogy vajon a Firefox mit tud vagy nem tud androidon, hogy őt nem zavarja a dolog? (Windowson, linuxon ugyanúgy hibára fut ha proxyval használom, egyedül az androidos működik)
 
1

Websocket, WebRTC

Poetro · 2015. Nov. 11. (Sze), 23.50
Lehet, hogy valami technológiát, amit az oldal használna azt a böngésző nem támogatja, így helyette valami mást használ, mondjuk XHR-t. Ez lehet Websocket, WebRTC vagy valami még elvakultabb dolog.
2

Köszi, kb. itt tartok én

Há.Zé. · 2015. Nov. 11. (Sze), 23.55
Köszi, kb. itt tartok én is... Csak jó lenne tudni, hogy konkrétan mi az, amit másképp csinál a droidos FF, mint mindenki más. És persze, amikor ezt próbálnám nyomozni, akkor döglik meg a virtualbox hálózata, nehogy túl egyszerű legyen az életem. :(
(már úgy értem, a gépemen lévő VB háló, anélkül meg nem megy)
3

A "miért nem megy" már

Há.Zé. · 2015. Nov. 12. (Cs), 00.56
A "miért nem megy" már megvan: a CONNECT metódust a proxy-k adott portokra korlátozzák, nem lehet bármilyen portot használni, a lichess.org pedig nem szabványos portokon alkalmazza.
Ami viszont érthetetlen továbbra is, hogy az androidos firefox mit is csinál/mit nem csinál ilyenkor, de nála nem ez az első furcsaság (pl. a víruskeresőm is minden más böngészőbe beépül és ellenőrzi az általuk megnyitott oldalakat, a firefox ebből kimaradt)

Sajnos az androidon nem is vagyok képben eléggé és rootolni sem akarom a készüléket, úgyhogy egyelőre felfüggesztem ezt a keresgélést. :(
4

És megvan az is, hogy a

Há.Zé. · 2015. Nov. 12. (Cs), 12.43
És megvan az is, hogy a Firefox miért megy mégis (bár az nem tiszta, hogy miért csak az androidos).
Kedves kis FF önállósítja magát, csak korábban valamit elnéztem a tcpdump kimenetében: ha proxy-n nem megy, akkor megpróbálja direktben megszólítani a socket... szervereket és részéről a probléma letudva, mivel nincs blokkolva a kimenő forgalom a routeren.
(sajnos van pár alkalmazás, amit úgy nem bírtam működőképessé varázsolni)