ugrás a tartalomhoz

Webworker és websocket

vary88 · 2015. Május. 1. (P), 15.44
Sziasztok.

Csináltam két példát, az egyikben szimpla javascript szálról websocket kéréseket küldtem és fogadtam a szervertől, a másikban pedig webworkerrel tettem ugyanezt.
Megmértem a kettő performanciáját, így alapjáraton nyilvánvalóan a szimpla módszer volt a gyorsabb, hisz a webworker az egy plusz kör ilyenkor.

Azonban ezután megterheltem a klienst, és arra számítottam, hogy a webworker (ha már ténylegesen másik threaden fut), akkor nem fog lényeges változást mutatni, de ennek ellenére a webworker is ugyanúgy lelassult, mint a szimpla szálon való kérések. Hogy lehetséges ez? Elvileg az a lényege a webworkernek, hogy ne befolyásolja a javascript main thread futási sebességét, és vice versa nem?
 
1

WebWorker

Poetro · 2015. Május. 1. (P), 17.19
De a WebSocket-nek és a WebWorker-nek nincs sok köze egymáshoz. Mivel mindkettő aszinkron, így mindkettő ugyanannyira fogja terhelni a klienst.
2

A webworker azért jó, mert ha

bamegakapa · 2015. Május. 1. (P), 17.25
A webworker azért jó, mert ha azon mennek a táposabb műveletek, akkor a UI nem fog belassulni. Tehát ha valami brutál dolgot számolsz éppen, attól még a javascriptes UI elemeid nem fognak szaggatni.

Mit vártál pontosan a tesztedtől? Esetleg megoszthatnád a tesztkódot, akkor egyértelműbb lenne a dolog.
3

Nekem egyáltalán nem világos

inf · 2015. Május. 3. (V), 05.47
Nekem egyáltalán nem világos abból, amit leírtál, hogy mit csináltál. Próbáld újra fogalmazni, vagy adj valami kódot.