ugrás a tartalomhoz

Munka-állás számlaképes miért nem?

zzrek · 2015. Feb. 12. (Cs), 13.36
Sziasztok!
A munka és állás rovatban számlaképes teljes idős munkavállalást nem lehet hirdetni. Vajon miért nem?
Gondolkodtam rajta, de nem jöttem rá, hogy ez miért van korlátozva. A webfejlesztés esetén elég triviális, hogy egy idő után valaki vállalkozó is lehet, mégis előfordulhat, hogy munkát keres.
Nem akadékoskodásból kérdem, pusztán kíváncsiság, hátha tanulok belőle.
Köszi!
 
1

Ez egy nagyon régi szabály,

Joó Ádám · 2015. Feb. 12. (Cs), 14.18
Ez egy nagyon régi szabály, ami azt lett volna hivatott megakadályozni, hogy a rovatot elárasszák a minden nap újra beküldött hirdetések. Nyilvánvalóan teljesen rossz kezelése a helyzetnek, mert nem tiltani kellett volna, hanem megfelelően átstrukturálni a rovatot.

Az új oldalon vállalkozóként is lehet majd hirdetni.
2

Köszi

zzrek · 2015. Feb. 12. (Cs), 16.37
Köszi a választ!
3

Én is hasonló cipőben járok

kristály · 2015. Jún. 13. (Szo), 00.16
Ezt szerettem volna kérdezni én is. A történet röviden:
Már régóta keresek főállást(2 éve), de sajnos nem találtam. Nem azért, mert nincs munka(itt helyben sajnos nincsen, de a fővárosban viszont van) vagy mert béna vagyok, hanem azért, mert a magas járulékok miatt nem jelentenek be. Szívesebben fogadják, ha számlás valaki. Ezért gondoltam, hogy akkor külsősként próbálok keresni számlával. Az igazság az, hogy ez a verzió sokkal hamarabb eredményt hozhat, mint a főállás keresés. Valamilyen verziót muszáj az embernek találni, mert élnie kellene, de kicsi településen még takarítónőt sem keresnek, lassan már cég sincsen. Sajnálom, hogy így nem jelenik meg a hirdetésem.
4

A rovat eredeti célja, hogy

Joó Ádám · 2015. Jún. 13. (Szo), 02.05
A rovat eredeti célja, hogy az álláskeresőket és a munkáltatókat egymáshoz segítse, nem pedig az, hogy fehérítse a gazdaságot. Ha valóban állást keresel, és csak a munkaadók járulékfizetési hajlandósága akadályoz ebben, akkor kérlek küldd be újra a hirdetésed, amiben egyértelművé teszed, hogy határozatlan idejű, kizárólagos viszonyban, napi x órában keresel munkát. Ebben az esetben viszont a hirdetés ne szóljon alkalmi megbízásról és hasonlókról.

A fenti feltételek természetesen másokra is vonatkoznak.
5

köszönöm

kristály · 2015. Jún. 13. (Szo), 18.25
Köszönöm az infót, majd átfogalmazom valahogy