ugrás a tartalomhoz

Logikai jeleket értelmező szövegkereső függvény?

laji · 2006. Ápr. 27. (Cs), 12.10
Sziasztok!

Szükségem lenne egy php-függvényre, ami szövegben keres oly módon, hogy képes értelmezni az alapvető logikai műveleti jeleket: + - and not or idézőjel. Kb. mint a gugli alapjai. Létezik ilyen készen, vagy ezt ki-ki maga csinálja meg? (Tkp. már én is a felénél tartok vele.)

Tehát: nem sima szövegösszehasonlító függvényre van szükségem, mert azok tudtommal nem értelmezik a fenti jeleket. Ha tévedek, javítsatok ki. És előre is köszönetem.

Üdv: laji
 
1

replace, stb.

janoszen · 2006. Ápr. 27. (Cs), 15.10
Hát, ha SQL adatbázisban keresel, akkor replace-eled a + - stb jeleket a megfelelő szavakra, leellenőrzöd, hogy ne legyen menne code insertion támadás és belenyomod az SQL adatbázisba. Az eredményt meg kidobod. Igazából ez attól függ, hogy mit csinálsz.
2

Igen, kb. így csinálom...

laji · 2006. Ápr. 27. (Cs), 15.35
de azért csak van mit írni: közé kell ékelni az oszlopneveket, támadásvédelem (mint említetted), legelején a bejövő adatok kellő feldolgozása, az idézőjeles kifejezések kiemelése az elején (hogy ne vegye műveleti jelnek pl. a belefoglalt "and" szót), stb. stb. Úgy nézem, 300-400 sor alatt nem úszom meg - ezért merült fel bennem, hátha van készen...

Ja, valóban MySQL táblában keresésre kell. De ha lett volna (mert a válaszod alapján ezek szerint nincs :( ) egy kész "gyári" függvény, azt sokkal gyorsabb lett volna a MySQL-hoz idomítani :)
3

Keress...

janoszen · 2006. Ápr. 27. (Cs), 15.48
Hát, első ránézésre:

http://www.google.co.hu/search?q=extended+search+mysql+php
4

Köszönöm!

laji · 2006. Ápr. 27. (Cs), 15.56
Nézem...
5

fulltext search

Hodicska Gergely · 2006. Ápr. 27. (Cs), 15.57
Látod ha kicsit konkrétabban leírod, hogy mit is szeretnél, akkor már hamarabb is kpahatsz célravezetőbb választ. Keress rá a subjectre, könnyen lehet, hogy elég Neked a funkcionalitása.


Felhő
6

Elnézést...

laji · 2006. Ápr. 27. (Cs), 16.17
csak általában az a gondom, hogy apróságból is sikerül Háború és békét írnom, ezért próbáltam tömör lenni - de ezek szerint most a ló túlsó oldalára kerültem :)
7

fulltext search

laji · 2006. Ápr. 27. (Cs), 16.40
Igen, ez valóban megfelelne, ilyesmire gondoltam. Azért fejezem be inkább most már mégis a saját függvényemet, mert a teljes szövegű MySQL keresés bántó korlátokkal jár - gondolok itt főként a legalább 4 betűnyi keresett szövegre (3 betűs szöveget nem keres). Meg aztán, ha már egyszer megcsinálom a saját szám íze szerint, akkor az bármikor felhasználható lesz.

Lényeg az, hogy most már tudom, mi áll rendelkezésemre.
Köszönök minden segítséget!
8

Összegzés (szvsz)

laji · 2006. Ápr. 27. (Cs), 17.42
Hogy ne csak én húzzak hasznot e társalgásból: a fentiek, valamint http://weblabor.hu/forumok/temak/6361 és egyéb utánanézések alapján úgy tűnik, akinek hasonló szükséglete van, tényleg jobban jár egy saját maga által megírt függvénnyel. A fentieken túl: az jó lesz nem csak MyISAM, hanem a többi táblához is, továbbá kicsi átalakítással használható MySQL-on kívül is, bármilyen szövegben való keresésre.