ugrás a tartalomhoz

Java applet fókuszba helyezése az oldal betöltésekor

Anonymous · 2006. Ápr. 23. (V), 00.03
Sziasztok!

Gondoltam csatakozom a kérdezők széles táborához, hátha... A probléma a következő: van egy applet minden bizgentyű nélkül (AWT applet), nincsenek kontrolok, csak magára rajzol a dolog.
Ennek kéne a fókuszt átadni. Ha ráklikklek, onnantól kezdve megkapja billetyűzet eseményeit, de fontos lenne, hogy alapból fókuszosan jöjjön fel. Sem javaszkriptből:
document.getElementById('theapplet').transferFocus();
sem pedig az appletből:
this.requestFocus();
nem sikerül fókuszossá tenni. Nem hinném, hogy nagyon sokan futottak bele pont ebbe a problémába, de ha van ötlet, hogy lehet máshogy irányítani a fókuszt, esetleg megkerülni a problémát, annak nagyon örülnék.

Köszi
 
1

Más függvények

janoszen · 2006. Ápr. 23. (V), 00.10
Próbáld meg a focus() vagy select() függvényeket. Nem vagyok biztos benne, hogy ez a jó megoldás, de lehet.

Egyébként meg tudod kerülni úgy a problémát, hogy az AWT-vel kirajzolsz egy "indítás" gombot az ablakra, és ha azt megnyomja a user, kezdődik minden egyéb. Akkor már biztosan van focus az appleten.
2

nemm

vbence · 2006. Ápr. 23. (V), 00.29
Sajnos úgy néz ki, egyik sem nyert (bár még csak Safariban néztem). De köszi a tippeket.

Végő megolásnak én is valami "A kezdéshez kattintson ide..." megoldást gondoltam.
3

Ide

janoszen · 2006. Ápr. 23. (V), 10.13
Szerintem, egy kicsit fogalmazd át, mert szvsz már mindenkinek herótja van a "kérem kattintson ide" szövegből... :)

De egyébként ez az a típusú megoldás, hogy ha nem tudsz megoldani egy problémát, kerüld meg. Elvégre, ha valaki használja az appletet, nem fáj neki a kattintás. Ráadásul nem kell mindjárt a töltéskor egy csomó init-et megcsinálni, gyorsabban elindul, majd a gomb megnyomására inicializálhatod pl. a mezőket. A felhasználónak az az érzése, hogy gyorsabb a program. Persze, nem az, de ezt csak Te tudod. :)
4

IE

attlad · 2006. Ápr. 23. (V), 10.32
IE-ben amúgy is csak kattintásra lesz aktív, nem?
5

Én erről nem tudok semmit...

vbence · 2006. Ápr. 23. (V), 11.04
Hmm, tekintve hogy hány oldal használ flash-t, nem hangzik túl valószínűnek, hogy alapbeállítás szerint nem töltődne be...
Itt amúgy javás megoldásról van szó. Anyway a "Az indításhoz kattinson ide" szöveg a magyar Win95-ből való, (amikor a tálcán végigfutott az a nyíl) Óh, emlékeztek még? Win95.. olyan régen volt?
6

Betöltődik

attlad · 2006. Ápr. 23. (V), 11.15
Betöltődik, fut, csak nem lesz interaktív, szóval nagyjából olyan mintha nem kapná meg a fókuszt és az eseményeket kattintásig. MS oldalán APPLET, OBJECT és EMBED elemeket ír.

Nézd meg a belinkelt topik végén lévő linkeket további infokért.