ugrás a tartalomhoz

Google képkeresési találat beágyazása honlapba

engineer · 2014. Nov. 11. (K), 00.11
Először is elnézést kérek ha nem a megfelelő témában teszem fel a kérdésem, de nem igazán tudom hova is passzol.

Tudja-e valaki, hogyan, illetve meg lehet-e egyáltalán valósítani a következő honlapot:

Egy szöveges input mezőbe egy adott kulcsszó begépelése után, az adott kulcsszóra történt Google képkeresés első helyezettje jelenjen meg a honlapba ágyazva.

Olyan katalógushoz kellene, ahol az adatbázis több-száz rekordból áll, és azok akár napi szinten változnak. Nem tudok lépést tartani vele ha a rekordokhoz passzoló képeket manuálisan akarom mindig frissíteni. Jelenleg egy automatikusan generált link van bent, ami a Google képkeresés találati oldalára irányít, így minden találat megtekinthető. Elegánsabb megoldás lenne ha egyből az oldalba ágyazhatnám a találati lista első képét, így nem kéne elhagyni az oldalamat, ugyanakkor a komplett találati listát sem szeretném a honlapomba ágyazni.

Remélem érthető, és megvalósítható amit szeretnék.
Előre is köszönöm a válaszokat.
 
1

Jogi kérdés

Poetro · 2014. Nov. 11. (K), 00.29
Elolvastad a Google ide vonatkozó jogi állását? Hogyan, mikor és ki használhatja fel a találati listáját, különös tekintettel a képkeresésre? Mert szerintem előbb ezt kellene tisztázni, ha ezzel minden rendben, akkor érdemes csak tovább kutatni a témában.
2

https://developers.google.com

Ajnasz · 2014. Nov. 11. (K), 10.55
https://developers.google.com/custom-search/docs/overview
https://www.google.com/cse/
3

Köszönöm...

engineer · 2014. Nov. 11. (K), 21.23
... az utolsó linkkel megoldható amit akartam, és mivel maga a Google ajánlja fel, így gondolom a jogi részével sincsen gond. Amúgy esetemben a végeredmény használhatatlan, legalábbis ha a 200 rekordot egy oldalon akarom megjeleníteni a képekkel együtt. A 10Mbites nettel is 10 perc míg betölti az oldalt a sok kereséssel együtt.
Egy-egy keresés egy oldalba ágyazva viszont tökéletesen működik.