ugrás a tartalomhoz

Komodo Edit távoli fájlokban keresés, kódkiegészítés

Pepita · 2014. Nov. 3. (H), 13.53
Sziasztok!

Talán a címben benne is van minden.

A probléma az, hogy több projektet is fejlesztünk egy távoli teszt szerveren, be is tudom állítani a Komodot ftp-n, viszont nem tudok keresni a fájlok tartalmában, és nincs kódkiegészítés sem.

Tekintve, hogy sok projekt van és a teszt szerveren az ügyfelek is kipróbálhatják, nem jó megoldás a lokális másolatok készítése, helyi WAMP, esetleg + Git.

Kérlek írjatok megoldást ilyen módon távolra dolgozni, ha létezik ilyen. Lehetőleg részletesen, mert nem csináltam még ilyet.
A Komodo Edithez nem ragaszkodom, ha NetBeans tudja esetleg, az is jó.

Köszi, Pepita.
 
1

Library

Poetro · 2014. Nov. 3. (H), 14.01
Amennyire emlékszem, mikor utoljára 2-3 éve használtam, akkor volt egy letöltötött repo-m, amit mint library húztam be. Emiatt volt kód kiegészítésem is, és tudtam részben keresni is. Ha komolyabb keresés kellett az éles kódban, akkor eleve SSH a szerverre, és ott ack illetve rosszabb esetben grep.
2

Ha Windows, nem tudom, ott

bamegakapa · 2014. Nov. 3. (H), 14.11
Ha Windows, nem tudom, ott mennyire létezik normális SSHFS megvalósítás. Linuxon én azzal szoktam az ilyesmit, gyakorlatilag helyi fájlokként kezelheted a távoli fájlokat.

Valami Gites mókán elgondolkodnék, de írtad, hogy lokális másolat nem játszik, így más ötletem hirtelen nincs.
5

Létezik, én használom is. Bár

ecrazor · 2014. Nov. 3. (H), 19.46
Létezik, én használom is. Bár kell hozzá jó le/feltöltés.

Itt a projekt:
https://code.google.com/p/win-sshfs/

+ kell hozzá Dokan Library

Egyébként én Notepad++ al szoktam kódolni, kivéve ha komolyabb dolgokról van szó pl. C#, Java, stb..., alapnak az Npp szerintem egész jó és gyors is. Többek közt van FTP/SFTP kiegészítője, bár azt nem nagyon használom.
3

Köszi,

Pepita · 2014. Nov. 3. (H), 14.22
akkor egyelőre marad a lokális másolat... :(
4

Vagrant?

janoszen · 2014. Nov. 3. (H), 19.30
Fejlesztesre vagrant? Esetleg PHPStorm/Webstorm? Ez utobbi deploymentekkel nagyon szepen le tudja kezelni a jelenlegi felallast is.
6

PHPStorm/Webstorm-al nekem

ecrazor · 2014. Nov. 3. (H), 19.54
PHPStorm/Webstorm-al nekem csak egy bajom van, hogy letölti a projektet (ami sok idő pl. Drupal esetén). Ha pedig spórolni akarok, hogy pl adott modult szedek le, akkor elég macerás mozogni modulok között (bár lehet van rá megoldás, én nem találtam). Ettől eltekintve zseniális IDE, de ahogy néztem elsődlegesen local developmentre használható / érdemes használni.

Egyéb alternatíva: Sublime Text

Rég óta használom, jól használható, Python alapú és jól lehet vele haladni. :-)
7

+1 Sublime

bamegakapa · 2014. Nov. 4. (K), 00.22
Ha tehetem, azt használom. Remek cucc.
8

Modul?

janoszen · 2014. Nov. 4. (K), 18.36
Mi akadalyoz meg abban, hogy bizonyos almappakra adj meg deploymentet? Siman mukodik. Sot, egy deploymentben is meg lehet adni tobb utvonalat.
9

Ez jó hír, átnézem jobban

ecrazor · 2014. Nov. 5. (Sze), 00.21
Ez jó hír, átnézem jobban majd a programot. Eddig úgy tűnt beállítasz egy projekt root-ot, utána kiválasztod mit szedjen le. Ha utána pedig mást is leakarsz szedni, akkor kezdődnek a problémák.

Az igazat megvallva időhiány miatt csak a lightweight szerkesztőket használok, mert az eddig bevált, gyors és nincs vele macera. Lehet ha a PHPStorm-al sikerül megbarátkozni, akkor váltok. Bár ez általában feladat specifikus dolog, hogy ki mit mire használ. :-)
11

Idohiany

janoszen · 2014. Nov. 6. (Cs), 13.52
En azt tapasztalom, hogy a fejlesztoi kornyezetbe olt ido szinte kivetel nelkul nehany honapon belul megterul. Nekem most van egy eleg jol osszerakott CI kornyezetem, mar megsporolta azt az idot amibe kerult osszerakni.
12

Örömmel hallom, szerintem

ecrazor · 2014. Nov. 7. (P), 18.32
Örömmel hallom, szerintem nemsokára belevágok én is egy fejlesztői környezet összeállításába, mert én úgymond elég "régimódin" csinálom a dolgokat.

Amin gondolkozom az a Gitlab + Docker + PHPStorm páros, főként Drupal alá menne a fejlesztés. Maga a fejlesztői OS az Windows lenne, szerver oldal természetesen Linux (Debian). Mivel sandbox szerverre szeretnék egyből dolgozni, ezért esett a Docker-ra a választásom, bár LXC-hez jessie kell.

Szóval jó móka lesz ezt összehozni, ezért várat még a dolog kicsit magára :-)
10

koszi

Pepita · 2014. Nov. 6. (Cs), 08.39
Koszonom az otleteket, amint a kornyezetre is lesz idom kiprobalom es visszajelzek.