ugrás a tartalomhoz

Phing vagy Grunt?

nevergone · 2014. Ápr. 6. (V), 22.55
Sziasztok!

Egy ideje a Phing-et használjuk a projektek körüli feladatok elvégzésére, de most valaki bedobta a Gruntot alternatívának. Mivel én ez utóbbit egyáltalán nem ismerem, tudnátok adni egy összehasonlítást, hogy hosszabb távon melyiket érdemes használni? A Phing nekem jobban támogatottnak tűnik az alkalmazások által, viszont erősen kötődik a PHP-hez. A Grunt modulárisabbnak tűnik, de mintha kevesebb anyag lenne elérhető hozzá.

Phing: http://www.phing.info/
Grunt: http://gruntjs.com/
 
1

Úgy érzem ez attól függ, mire

Kubi · 2014. Ápr. 7. (H), 13.44
Úgy érzem ez attól függ, mire használod.

Grunt js app fejlesztéshez illetve dizájnernek a dizájn fejlesztéshez nagyon jó Bower-el párosítva a függőségek kezeléséhez (grunt tud olyat pl. ha fájl módosul, újratölti a böngészőben az oldalt grunt-php, grunt-contrib-watch, lehet js-t minifyelni, zip-be tömöríteni stb). PHP -s projekthez nem tudom, milyen funkcióját lehetne használni, oda nekem eddig elég volt a Composer.

Phinget nem ismerem, de kíváncsi lennék mire használod, hogy tanuljak valami újat :)
4

Phing

nevergone · 2014. Ápr. 7. (H), 20.54
Mi a Phinget most végtelenül egyszerű dolgokra használjuk. Eltérőek a fejlesztéshez használt operációs rendszerek (még), ezért kellett egy olyan közös eszköz, amivel meg tudjuk oldani a deployt különféle szerverekre (dev, staging, éles) biztonsági mentés készítéssel egybekötve, illetve ezeken a szervereken könnyen tudjuk parancsokat futtatni (pl. Drush) és a fejlesztői környezetekbe könnyen tudjunk fájlokat mozgatni a szerverekről.
A Phing nehézkessége akkor jött elő, amikor saját, egyedi kiegészítőket szerettünk volna írni, illetve hamarosan várhatóak nem PHP alapú projektek is. Ezért merült fel a Grunt, mert az modulárisabb és nem köt a PHP-hez.
Menet közben kaptam annyi információt már, hogy mindenképpen Gruntra fogunk migrálni.
2

Phing

janoszen · 2014. Ápr. 7. (H), 14.17
A Phinget kicsit maceras beallitani, mert dependency hell van, de ha erdekel, olvasd el ezt.
3

Elolvastam, valahogy

Kubi · 2014. Ápr. 7. (H), 16.40
Elolvastam, valahogy kimaradtak az életemből a php mess detector és társai, ha már így előjött kipróbálom őket, viszont maradok a grunt nál, az xml-el configtól kiráz a hideg.
5

Vagy Gulp? ;-)

inf · 2014. Szep. 21. (V), 20.14
Vagy Gulp? ;-)