ugrás a tartalomhoz

JS Rollover + PHP

breakline · 2006. Már. 15. (Sze), 16.27
Sziasztok!


Szeretnék egy gombot "animálni" onmouseover-rel (vagy máshogy), de a lehető legegyszerűbben. Sok helyen írtak már erről, de nekem van egy php függvényem, ami intézi a gomb megjelenítését, és sok ilyen gomb van (minden felhasználó lapján van, egy "Tovább" gombról lenne szó, a személy adatlapjának megjelenítéséhez). A js ugye működne egy képpel, pl.:
<img src=kep.gif name=kep onmouseover=document.kep.src=kep_hover.gif onmouseout=document.kep.src=kep.gif>

Én viszont, hogy a gombon ha változtatni akarok, azt csak egy helyen kelljen, csináltam egy megjelenítő fv.-t "reszletek()" néven:

<?php
function reszletek () 
  {
   $return="<img src=\"files/icons/reszlet.gif\" name=\"reszlet\" width=".$GLOBALS['keph']." height=".$GLOBALS['kepszel']." border=\"0\" alt=\"Részletek\">";
   return $return;
  }
?>
És ugye minden képnek ugyanaz a neve, akkor le kéne generálnom pl. statikus fv hívással, hogy minden képnek különböző neve legyen, mert a javascript csak úgy ismeri fel (mondjuk reszlet1,reszlet2 stb..) hogy melyik képet kell éppen cserélni?

A másik kigondolt megoldásom: Ha háttérként teszem be a képet, és css-ben hover kiválasztót alkalmazok (a hover képet jeleníti akkor meg ugyanúgy), az úgy működne? Mert ez az utóbbi hangzik a legegyszerűbbnek, nem szeretem a javascript-et a phph-vel keverni... :)
Tudtok esetleg segíteni?


üdv
BL
 
1

Array...

janoszen · 2006. Már. 15. (Sze), 19.53
Így első körben nagyon kusza, hogy mit akarsz. De lehet, hogy ha beteszed egy array-ba a képcímeket, stb és utána csak "bevágod" az arrayból, az segít rajtad.

Egyébként a CSS megoldás tisztább, ha meg tudod csinálni.