ugrás a tartalomhoz

DHTML WYSIWYG editor

chop · 2006. Már. 15. (Sze), 00.10
hobbibol nekialltam egy sajat WYSIWYG webeditor osszekalapalasanak, es sajna mar az elejen elakadtam (kicsit hianyos DOM ismeretembol fakadoan):
adva van ugye egy iframe, amit szerkesztgetunk. eddig oke, tudok bele irni, mukodik FF-ben es IE-ben is. a gond ott kezdodik, amikor formazott szoveget szeretnek on-the-fly bevinni (azaz felhasznalo klikkel es utana mar pl. felkoveren ir). hozzacsapom felkover font eseten a <B> tag-et a iframe-hez, de sehogy se tudom megoldani, hogy utana felkoverrel irjon:
szoveg<B></B>| <-- es itt all a kurzor.
ha szimplan csak egy <B>-t szurok be, akkor meg kiegesziti a draga egy zarotag-gel.
van valami egyszerubb megoldas ennek kikuszobolesere?
halas volnek.
legyszi ne ajanljatok free szerkesztoket, mert az a lenyeg, hogy erdekel ez az egesz dhtml dolog es en akarom osszerakni.
koszi
 
1

Csemegézz

janoszen · 2006. Már. 15. (Sze), 00.57
Keress rá Google-ban, hogy FCKeditor, TinyMCE vagy RichText Edit HTML és szerintem, találsz egy pár megoldást, nézd meg, ott hogy oldották meg. Aztán ha azzal nem boldogultál, akkor gyere vissza.
2

Tul vagyok rajta, fonok...

chop · 2006. Már. 15. (Sze), 01.09
ez mar mind megvolt. nem szoktam surun kerdezni, csak ha mar vegkepp nem jutok egyrol a kettore, es inkabb keresek, mint kerdezek, mert altalaban hamarabb megtalalom a megoldast, szoval legyszives ne olts le.
azt irtam, hogy _egyszerubb_megoldas_. erted, nem 2 megas, mint az fckeditor. ha nincs egyszerubb, akkor nincs. kitalalok mast.
3

widgEditor

attlad · 2006. Már. 15. (Sze), 01.48
Szerintem ezt nézd meg, ha jól emlékszem ennek kicsi, átlátható volt a kódja bár főleg csak használtam.
4

koszi

chop · 2006. Már. 15. (Sze), 02.18
koszi
5

miért 2 megás...

janoszen · 2006. Már. 15. (Sze), 11.51
Szerinted, miért két megás? :D Azért, mert amit az IE (Frontpage mintára) belegenerál HTML kódot az olyan bűn ronda, hogy utólag még szűrni kell. És ez persze JSben van megoldva. :D
6

<div>

Anonymous · 2006. Már. 15. (Sze), 18.38
Sziasztok,
azt hogy lehet megoldani, a WYSIWYG editorban ráklikkelek egy szóra a szerkesztő mezőben és az nyison egy <div> ben lévő menüt a szótól lefelé például paleta színeket vagy akármit.