ugrás a tartalomhoz

Android - alkalmazások törlése

inf · 2014. Május. 21. (Sze), 13.41
Voltatok már úgy, hogy számotokra ismeretlen alkalmazások lezabálták a telefonról az összes tárhelyet? Na ma velem pont ilyen történt. 200mb google play itt, 50mb samsung chaton ott, és máris whuss, nincs tárhely. Úgy emlékszem 2gb-ot vettem bele, de úgy néz ki kevésnek bizonyult...

Van egy csomó olyan alkalmazás, amit biztosan sosem használok (pl bankkártyás fizetés mobilról, vagy samsung chatelős alkalmazás, vagy google+), de az oprendszer nem engedi törölni őket úgy, ahogy pc-n megszokhattuk. Amire képes voltam, hogy visszaállítom őket alapállapotba (valszeg alapból részei voltak a rendszernek). Van bármi mód arra, hogy örökre eltávolítsam őket?
 
1

Telefonfüggő

zzrek · 2014. Május. 21. (Sze), 14.10
Telefonfüggő, vagy szolgáltatótól függ, hogy mit tesz rá úgy, hogy ne lehessen leszedni (utálatos dolog, de mindig ezt csinálják -- bár újabban van egy trend, miszerint ráteszik, de eltávolítható). Konkrétan a típusra keress rá a neten, valószínűleg rootolni kell. Valahol azt is lehet állítgatni, hogy egy-egy alkalmazás ne frissüljön magától, sokszor az is segít.
2

Teljesen biztos, hogy

vrnagy · 2014. Május. 21. (Sze), 14.35
Teljesen biztos, hogy root-olni kell. Ez manapsag a divat, hogy a gyartok es szolgaltatok belerakjak a sajat appjaikat a rendszerbe, igy nem tudod letorolni oket, csak a frissiteseiket. Root utan ezek letorolhetoek kulonbozo segedprogramokkal, viszont akkor bukod a garanciat is sajnos
3

Hmm, és ha backup-olom a

inf · 2014. Május. 21. (Sze), 14.58
Hmm, és ha backup-olom a teljes tartalmát a mobilnak, és gari problémánál visszamásolom?

Jól értem, az a probléma, hogy a szervíznek van csak admin joga a mobilhoz, és ezért nekem fel kell törni, hogy hozzányúlhassak a rendszerhez?
4

Teljesen jol erted. Nandroid

vrnagy · 2014. Május. 21. (Sze), 15.45
Teljesen jol erted. Nandroid backupot tudsz csinalni, de ha olyan a problema, hogy nem kapcsol be a telefon, akkor nem tudod visszaallitani a tartalmat sem.
5

Igen, de vigyázz, mert

H.Z. · 2014. Május. 21. (Sze), 17.22
Igen, de vigyázz, mert Samsung esetében könnyen garanciavesztés lehet a rootolásból. :(
(Röhej - szoftverre nincs garancia, de ha javítani próbálod azt, amire nincs, akkor is elveszik a garanciát)
6

Jó, hát még megfontolom.

inf · 2014. Május. 22. (Cs), 00.12
Jó, hát még megfontolom.