ugrás a tartalomhoz

Makrók használata programozáshoz

Szuperjég · 2014. Ápr. 13. (V), 03.35
Sziasztok!

Érdekelne, hogy mások milyen esetben használnak programozáshoz saját készítésű gyorsbillentyűket, és hogy van-e esetleg valamilyen bevett gyakorlat, amit nem érdemes felrúgni, vagy elég a következetesség.

Notepad++-ban első körben azt csináltam, hogy néhány kényelmetlen helyen lévő sokat használt billentyűre készítettem gyorsbillentyűt.

Előre is köszi a válaszokat.
 
1

Mit jelent?

Poetro · 2014. Ápr. 13. (V), 09.28
Mit jelent a saját készítésű gyorsbillentyű? És ez mennyiben érinti azokat, akikkel együtt dolgozol?
2

Példa

Szuperjég · 2014. Ápr. 13. (V), 19.47
A kérdésem pont erre irányul. Ha van legjobb gyakorlat, akkor azt nem lenne értelme felrúgni. Valójában tegnap kezdtem ezen gondolkozni, mivel olyan régóta még nem tanulok programozni, hogy a kódírás manuális része tényező lett volna.

Egyszerű példá a kurzor billentyűk használata egy mezei billentyűzeten. Eddig az erre rendeltetett négy billentyűt használtam, tegnap kipróbáltam, hogy mi lenne ha mondjuk navigációra ezeket használnám: alt+j = bal, alt+k = jobb, alt+i = fel, alt+, ugyanígy a backspace és a del is lehetne jobb helyen.

Olvastam, hogy vannak speciális billentyűzetek is, meg tegnap megnéztem youtube-on egy előadást a vim-ről.

De kimondottan programozhoz kapcsolódó makrókra is gondolok most.
3

Szerintem

Poetro · 2014. Ápr. 13. (V), 21.17
Szerintem mindenki úgy állítsa be a szerkesztőjét, ahogy akarja, ahogy neki kényelmes. Ez nem azt jelenti, hogy nem szabad újabb szerkesztőket kipróbálni. A vim, emacs és társai pontosan olyan jól használhatóak, mint egy náluk komolyabb IDE, mint mondjuk a Sublime Text, Atom, Textmate, Coda vagy IntelliJ IDEA, Eclipse, Netbeans, Komodo IDE stb. Próbálj ki minél többet, akár több hétre is, hogy érezd, melyik hogyan működik, majd válaszd ki, neked melyik a legszimpatikusabb, használhatóbb, testreszabhatóbb. A billentyűzet kombinációkkal is pontosan ugyanez a helyzet. Van, akinek a VI h-j-k-l kombinációja áll kézre, van, akinek a kurzorgombok. Nem vagyunk egyformák.
4

Rendben, köszi az infókat!

Szuperjég · 2014. Ápr. 14. (H), 14.04
Rendben, köszi az infókat!