ugrás a tartalomhoz

Hol érdemes tanulni?

kzsoltk · 2014. Már. 31. (H), 13.16
Sziasztok!

Szeretnék megtanulni webes (böngészőben futó) szoftvereket fejleszteni. Teljesen új vagyok ezen a területen azaz semmilyen előképzettségem nincs. Szoftverértékesítő voltam, azaz csak beszéltem arról, amiről semminem tudok. Egy programozó ismerősöm felvázolta hogyan is kellene elkezdenem, azaz mivel kéne kezdeni a tanulás hosszú folyamatát. Eszerint sorrendben HTML (XHTML, HTML5), CSS, PHP, MySQL.
Tényleg komolyan érdekel a téma, ezért egy jó iskolában, tanfolyamon szeretném elkezdeni. A net tele van különböző iskolákkal, tanfolyamokkal, de sajnos nem tudom eldönteni, hol kezdjem el.

A segítségeteket kérném, hogy tudtok e ajánlani Budapesten olyan megbízható iskolát vagy tanfolyamot, ahol elkezdhetném a hosszú utat, és valóban szinvonalasan oktatnak?

Sajnos más területen már van tapasztalatom rossz iskolákból, ahol csak a pénzre mentek, de igazán használható tudást nem szereztem, ezért ezt mindenképpen el akarnám kerülni.

Segítségeteket előr is köszönöm!
 
1

Pentaschool

janoszen · 2014. Már. 31. (H), 13.31
Ha jol emlekszem, a Pentaschool tanfolyamai eleg szinvonalasak voltak, de szemelyes tapasztalatom nincs. Egy dolog biztos: muszaj angolul legalabb olvasni tudni es muszaj sajat tanulasi es problemamegoldo keszseggel rendelkezni. Ha ezek nincsenek meg, ebben a szakmaban igen nehez boldogulni.
2

Jókat hallottam

Nagy Gusztáv · 2014. Már. 31. (H), 16.00
Én is ajánlani tudom. Egy ingyenes kiegészítő anyag lehet a Web programozás alapismeretek tankönyvem online verziója.
4

Az angol és a google

inf · 2014. Ápr. 1. (K), 02.21
Az angol és a google használata, és a jó tanulási képesség szerintem is kiemelten fontos. Aki nem akar tanulni élete végéig, az el is felejtheti ezt a szakmát.
3

Én személy szerint ha újra

inf · 2014. Ápr. 1. (K), 02.20
Én személy szerint ha újra kezdhetném, akkor először a szoftverfejlesztési alapelvekkel ismerkednék meg, aztán ugranék csak neki az olyan részletkérdéseknek, mint egy-egy konkrét nyelv. Ilyen jellegű oktatás nem hiszem, hogy átlagos tanfolyamokon elérhető.

Tanfolyamokon gyakorlatilag nincsen garanciád arra, hogy az oktatód bármihez is érteni fog, max ajánlhatják olyanok, akik nála tanultak, de ez nem sokat jelent, lévén ők sem tudnak többet az oktatónál, így nem ismerik a távlatokat. Egy egyetem ennél sokkal többet nyújt, ott azért sok tanárod van, és nagy részüknek van nevük a szakmájukban, így valószínűbb, hogy minőségi a tudás, amit átadnak... Én ezek alapján a felsőoktatást, vagy valamilyen online kurzust, mint pl coursera-t, stb... tudnám javasolni. Ami még szóba jöhet az egy vagy több szoftverfejlesztős közösségbe, vagy céghez való belépés, amelyeknél a többiektől megfelelő oktatást/tanácsokat kaphatsz. Ezen kívül amivel még gyorsan lehet fejlődni az könyvek és cikkek olvasása a témáról, ami éppen érdekel. Érdemes ezekből többet elolvasni több különböző szerzőtől, hogy képben legyél. A gyakorlati, kódolási próbálkozások útján szerzett tapasztalat csak ezek után kullog a sorban, mert általában baromi lassan jössz rá olyan dolgokra, amiket előtted már legalább ezren feltaláltak...
5

Treehouse

Max Logan · 2014. Ápr. 1. (K), 10.43
Ott van a Treehouse online oktatási rendszere, de hogy milyen szintet képviselnek (és neked ez a formátum megfelelő-e), azt nem tudom megmondani...
6

Tanulás

kzsoltk · 2014. Ápr. 1. (K), 19.48
Sziasztok!

Köszi a segítségeteket. Sok hasznos infót kaptam. A folyamatos tanulás, az önképzés, google szerintem is alapfeltétel (más területeken is így tanultam meg sokmindent), de mint egy vezérfonalként szeretnék valamilyen képzésben is részt venni. Megnézegetem, amit ajánlottatok aztán belevágok.

Még egyszer köszi!
7

C#, PHP és egyéb tanfolyamok

Viharkelto · 2014. Aug. 13. (Sze), 20.39
Sziasztok!

Ezt is érdemes lehet megnézni:

URL törölve. – Joó Ádám

Nem csak C#, de minden más tanfolyamuk is van!

Szép napot!
8

Ennek a témának nem a

bamegakapa · 2014. Aug. 13. (Sze), 20.52
Ennek a témának nem a szpemmelés lenne a lényege.
9

Ha mégegyszer újraküldöd azt,

Joó Ádám · 2014. Aug. 14. (Cs), 00.46
Ha mégegyszer újraküldöd azt, amit egyszer már töröltem, akkor legközelebb kénytelen leszek a felhasználóddal kezdeni.