ugrás a tartalomhoz

file letöltés

simisoma · 2013. Nov. 25. (H), 20.33
Sziasztok!

Milyen jQuery kóddal tudnék letölteni egy dokumentumot?

Van egy hivatkozás ami egy meghív egy php utasítást, amint ez lefut szeretném, ha autómatikussan elindítana egy letöltést pl. alma.pdf -et.

Tudnátok segíteni ebben?

Köszönöm!
 
1

PHP

Pepita · 2013. Nov. 25. (H), 20.46
Letöltést indítani PHP-val tudsz (vagy más nyelven, de szerverről), a jQueryvel meg kell hívjad ennek a letöltésnek (szkriptnek) az URL-jét. De egy sima link is megteszi, nem feltétlen kell hozzá jQuery. Ha mégis azzal akarod, akkor pl. jQuery.ajax(), vagy inkább jQuery.get(). Ezeknek nézz utána, de a szerveroldali játék lesz érdekesebb a header-ekkel, illetve ha a pdf-et is egyidőben akarod elkészíteni valamikből, akkor pl a PDFlib Lite open source csomagra is szükséged lesz.
2

window.location.href =

Ajnasz · 2013. Nov. 26. (K), 08.50
window.location.href = 'http://example.com/file.txt';
3

Ezt már végre felejtsétek el

Pepita · 2013. Nov. 26. (K), 22.46
Nem adunk így direktben értéket, min. window.location.assign("URL"), vagy használsz pl. jQuery-t és $(document).load(URL);.
Amúgy is a letöltéshez nem lesz jó a location-nel játszani, mert fehér semmi lesz belőle...
4

Pontosan milyen hátránnyal

MadBence · 2013. Nov. 27. (Sze), 00.01
Pontosan milyen hátránnyal jár a direkt értékadás az assign-nal szemben?
5

Pontosan most

Pepita · 2013. Nov. 27. (Sze), 03.57
fejből nem tudom, de én csak lekérdezni szoktam a location objektum adatait, rég olvastam róla, nem emlékszem. Az "égett be", hogy ne használjam. Ha Poetro it jár, biztos megmondja, tőle is láttam leírva. (Lehet, hogy az assign-nal is mellélőttem?)
6

szemantika

Poetro · 2013. Nov. 27. (Sze), 11.29
Igazából semmilyen hátránnyal nem jár, csak szemantikusan helyesebb. Azaz tudod, hogy csinálsz is valamit, nem csak egy változó értékét változtatod meg. Elvégre az assign jelentése:
location.assign(url)
Navigates to the given page.

Azaz, azt csinálja pontosan, amit szeretnél. Ezzel szemben a location.href változtatásának ugyanez csak a mellékhatása, és programozásban ritkán szeretjük, ha a dolgoknak mellékhatása van.
7

Köszi!

Pepita · 2013. Nov. 27. (Sze), 12.19
Sejtettem én valahol, hogy az assign nem lehet olyan rossz (Delphiben sokat használom), de majd' elaludva nem jutott eszembe, hogy pusztán szemantika. De valóban: azt utálom, ha nem látszik a kódból, hogy mit csinál.