ugrás a tartalomhoz

Gmail-talk beállítás

Tome · 2006. Feb. 15. (Sze), 14.33
Először is bocsánat ha a téma nem ide tartozik, de úgy gondolom, hogy másnak is hasznos lehet.

A Gmail bevezetett egy chat szolgáltatást a mail felületén (jelenleg csak akkor érhető el, ha a nyelvnek az English (US) van beállítva). Van egy Auto-add suggested contacts: beállítási lehetőség a Chat fülön. Valaki tudja, hogy ez hogyan működik? Van 2 Gmail-es címem, de nem sikerült rájönnöm, hogy mire is jó a két opció.

Várom a válaszokat: Tome
 
1

Frequently Mailed

attlad · 2006. Feb. 15. (Sze), 17.24
Szerintem úgy működik, hogy ha az "Automatically allow people..." opciót választod, akkor a Contacts -> Frequently Mailed listádon lévők láthatják hogy online vagy-e és írhatnak is neked. Ha a másik opciót, akkor senki nem láthatja alapból, csak akinek engedélyezed (invite-t küldesz neki és elfogadja, vagy ő küld neked és te fogadod el). Blockolni meg bárkit lehet bármikor.
2

Nem biztos...

Tome · 2006. Feb. 15. (Sze), 18.14
Próbáltam ezt, de hiába van rajta az illető Frequently Mailed listámon, ha "beszélni" akar velem, akkor ugyanúgy megkapom tőle az invite-ot, amit el kell fogadnom.
Más ötlet?
3

Teszteredmény

attlad · 2006. Feb. 15. (Sze), 19.00
Most kipróbáltam két GMail accounttal, kicsit máshogy van mint ahogy előbb írtam. Jelenleg így működik nálam: ha automatikusra van rakva, akkor se látja senki senkinek alapból a státuszát és mindig invite-t kell küldeni.

Ha kapsz egy invite-t akkor a lehetőségek:
- ha a nem automatikus opció van bejelölve, akkor mindig meg fogja kérdezni hogy elfogadod-e az invite-t
- ha automatikus van bejelölve és rajta van az illető a Frequently Mailed listádon akkor nem kérdezi meg, hanem rögtön látjátok egymás státuszát
- ha automatikus van bejelölve de nincs rajta a listádon akkor gondolom szintén kérdez (bár ezt nem próbáltam)
- ha blokkolsz valakit, akkor kölcsönösen nem látjátok egymás státuszát
4

Érdekes...

Tome · 2006. Feb. 16. (Cs), 20.25
ha automatikus van bejelölve és rajta van az illető a Frequently Mailed listádon akkor nem kérdezi meg, hanem rögtön látjátok egymás státuszát
Az Automatically allow people I communicate with often to chat with me and see when I'm online opció van kiválasztva, a másik mail cím rajta van az FM listán. A másiknál hozzáadom a címet a Quick Contacts dobozban található mező segítségével. Kapok invite-ot, amit el is kell fogadnom, ha beszélgetni akarok.
Mit csináltam rosszul?
5

Az

attlad · 2006. Feb. 16. (Cs), 21.29
A másiknál hozzáadom a címet a Quick Contacts dobozban található mező segítségével.

Én ezt nem így csináltam, hanem név fölé menve megjelenik egy popup doboz (ami egyébként elég idegesítően van megoldva, bár már Greasemonkey szkripttel megoldották) és ott invite gombra nyomva. De gondolom elvileg ennek nem kéne számítania, de ki tudja.. Mindenestre nálam úgy működött ahogy leírtam.