ugrás a tartalomhoz

fixed background

schorsch · 2013. Okt. 6. (V), 16.28
Lefixáltam az oldalam hátterét de amikor a böngészőbe kicsinyítem az oldalt a háttérkép és a szöveg elcsúszik egymásról.
Valamit nem jól csináltam?:(
 
1

Valószínűleg

Pepita · 2013. Okt. 6. (V), 16.49
Esetleg valami HTML-CSS kódot láthatnánk?
Addig csak annyi, hogy igen, valamit valószínűleg nem elég jól csináltál. :)

Szerk.: Látom új vagy: a kódokat színezd légyszi!
2

cssbody { background-image:ur

schorsch · 2013. Okt. 6. (V), 18.34
css
body
{
background-image:url('hatter.jpg');
background-repeat:no-repeat;
background-attachment:fixed;
}
Az elcsúszás megoldódott :)

Az oldal eddig úgy néz ki hogy van egy fixált háttér és van rajta középen egy áttetsző div elem.Ha a böngészőbe kicsinyítem az oldalt a háttér egyszer véget ér és onnantól fehér a háttér :(
Azt meg lehet megcsinálni hogy ha az ember nagyítja a böngészőben az oldat és a háttérre ez ne legyen hatással?(azaz az oldalon minden kicsinyítődik de a háttér nem)
Vagy nem tudom egyáltalán okos döntés-e fixált hátteret használni(azt se tudom a fixált háttér elavult dolog?)
Minden tanácsra vevő vagyok most kezdtem érdeklődni a webprogramozás iránt :)
3

background-size

complex857 · 2013. Okt. 6. (V), 22.17
Ha azt szeretnéd, hogy egy elem hátterének beállított kép mérete igazodjon az elem méretéhez akkor a background-size-ra lesz szükséged (pl. cover értékkel), ez legtöbb böngészőben elég régóta támogatott (IE-ben csak 9től felfele).

Arról nem nagyon tudok nyilatkozni mennyire számít divatosnak az ilyen háttér, de arra érdemes felkészülni, hogy pl. scrollozáskor igencsak le tudja lassítani a böngészők renderelését mivel problémát okozhat előre lerenderelni a teljes oldalt és scrollozáskor csak odébb lökni a látható ablakot, helyette újra kellhet renderelni az elemeket a háttér tetejére.
Az ilyesmit mindig érdemes lemérni saját "szemre" mondott ítélet mellé, ebben felbecsülhetetlen segítségedre lehet pl. a chrome "timline" tabja. Csak bekapcsolod a felvételt az alján (kerek gomb) majd scrollozgatsz fel-le háttérrel és anélkül majd összehasonítod a paint eventekhez írt méretet és az időt amennyit az igénybe vett. Az itt látottak nyilván nem egy-az-egyben lesznek érvényesek más böngészőkben de jó alapot adnak döntésekhez.