ugrás a tartalomhoz

Benchmark

Thor · 2013. Júl. 11. (Cs), 06.54
Sziasztok.

Az egyik blog http://weblabor.hu/blogmarkok/118507 kapcsán érdeklődnék, hogy lenne-e kedve valakinek beszállnia egy olyan oldal létrehozásába, ami elsőnek mondjuk egy mindenki számára hasznos, a http://jsperf.com-on található teszt rendszert célozna meg egy project keretében, csak kicsit sokkal profibban, sokkal inkább fejlesztő barátabban.

Egy embernek ez elég nagy munka, de többnek már nem akkora.

A magam részéről már több éve felmerült bennem, hogy akár csak magamnak egy oldalon összefogok pár dolgot, domain neveim is vannak rá (com, org), de idő hiányában, egyedül nem foglalkoztam még vele.
 
1

én pl szívesen részt vennék

szabo.b.gabor · 2013. Júl. 11. (Cs), 09.45
én pl szívesen részt vennék ilyesmiben, de csak ha nem gond, hogy hobby szinten és erőbedobással teszem mindezt.

vagy legalábbis meghallgatnám részletesebben az elképzelésed és ha úgy érzem képes vagyok érdemben hozzáadni bármit, stb, akkor

szóval érted :)
2

Bevallom nem értem, mert nem

Thor · 2013. Júl. 11. (Cs), 10.31
Bevallom nem értem, mert nem tudom értelmezni a "hobby szinten és erőbedobással" kifejezést.:)

Az elképzelés egyszerű.. adott a megadott oldal, aminél szerintem lehet sokkal jobbat csinálni, mint ahogy a benchmark.js kódján is lehet javítani.
4

azt jelenti, hogy csak akkor

szabo.b.gabor · 2013. Júl. 11. (Cs), 12.42
azt jelenti, hogy csak akkor csinálnék valamit is, ha van hozzá kedvem és élvezem, és nem állítok magamnak határidőket.
8

Ez csak szerintem így

Thor · 2013. Júl. 11. (Cs), 15.27
Ez csak szerintem így működik, ezzel nincs baj.
3

Mind a jsperf.com, mind a

bamegakapa · 2013. Júl. 11. (Cs), 12.07
Mind a jsperf.com, mind a benchmark.js fenn van githubon. Amennyiben elégedetlen vagy dolgokkal, érdemes előbb ott próbálkozni, mielőtt egy teljesen új projektbe vágnál.

Engem érdekelne egy kicsit (sokkal) részletesebb lista, hogy pontosan mi a bajod a jsperffel, illetve a benchmark.js-el (hiányzó feature-ök, nem megfelelő benchmark vagy más logika részletes indoklással, kiemelt kódrészletek, amik nem ütik meg a szintet szerinted). Egyelőre nem győzött meg az, hogy nem elég profi meg rossz a kódja, ez elég szubjektívnek hangzik. Nem vagyok hírnévfetisiszta, de az egyik oldalon ott van Mathias Bynens, a másik oldalon meg egy fickó, akiből eddig annyit láttam, hogy nagy a szája és mindent fikáz. A lista elkészülte nem csak azt segítené elő, hogy én befogjam az arcomat, hanem az esetleges jelentkezők is láthatnák, hogy pontosan mibe is vágnak bele és miért. Talán még tanulni is lehetne belőle, ki tudja.
5

+1

szabo.b.gabor · 2013. Júl. 11. (Cs), 12.43
+1
6

Akkor fikázok, mi ciki a

Thor · 2013. Júl. 11. (Cs), 13.31
Akkor fikázok, mi ciki a jsperf.com oldalon így 2013-ban:

1) Nem lehet törölni tesztet
"Every test case and/or revision that’s added to jsPerf will remain here forever."
Majd nyomjak a baleknak egy scriptet ami spameli az oldalát..
2) úgy lehet törölni code-t, hogy üresre "veszem" a mezőket..
3) nem nemzetközi.. ez azért kicsit fontosabb, mint a felolvasás, mert bár nyilván
angol a nemzetközi nyelv, de így kizárunk X > 10 százalékot
4) a tesztek semmilyen szempontból nincsenek csoportosítva, nagyon sok kezdő hibát
tartalmaznak (1+1)..
5) valahol a végén olvastam, hogy mikor clonozza a szerkesztett tesztet mikor nem..
elég gáz, hogy wiki-t kell olvasni egy html oldal használatához
6) stb, stb. hagy ne soroljam fel az összes olyan gagyi megoldást az oldalon, mert
nyilván egy összedobott oldal, nem az volt a fontos, hogy jó legyen, hanem hogy
kint legyen.. és legyen glória.

A benchmark.js..
.. összefoglalva, sokkal szebben és fejleszthetőbben meg lehet csinál OOP alapon, modulárisan. Az ilyen kód nagyjából csak arra jó, hogy kevés ember "lássa" át a kódot, és hogy szopjon az aki bele akar nézni a "motor"-ba.
Mielőtt kérdezed, miért vagyok ebben biztos.. több éve kódolok JS-ben OOP alapon. Amiért meg nem teszem ki a munkám az azért van, mert inkább keresni akarok vele és nem "hírnevet" szerezni.. talán majd pár év múlva.
7

Felület

Poetro · 2013. Júl. 11. (Cs), 13.42
Akkor te igazából csak egy új felületet akarsz csinálni, ami használhatná a JSPerf kódját? Mert ha megfelelő a licensz, akkor ezt simán megteheted.
9

Nem lehet törölni

MadBence · 2013. Júl. 11. (Cs), 19.13
Nem lehet törölni tesztet

Miért akarna valaki tesztet törölni? Jó lesz az az utókornak, a verziókat pedig figyelemmel lehet kísérni.
Pastebinen sem tudsz törölni kódot csak úgy, és köszönik jól megvannak...
nem nemzetközi.. ez azért kicsit fontosabb, mint a felolvasás, mert bár nyilván angol a nemzetközi nyelv, de így kizárunk X > 10 százalékot

A programozás nyelve az angol, ezt fogadjuk el (aki pedig nem tud/akar megtanulni angolul, az ne akarjon programozó lenni, ez a személyes véleményem). Ha van fordításod az oldalhoz, biztosan szívesen veszik, ha küldesz egy pull requestet.
a tesztek semmilyen szempontból nincsenek csoportosítva, nagyon sok kezdő hibát tartalmaznak (1+1)

Teszteket szabadon bárki feltehet, így a minősége olyan, amilyen. Ha elégedetlen vagy egy teszttel, szerkesztheted (vagy teljesen újat írhatsz)...
A kategorizálás tényleg nem az erőssége az oldalnak, hiszen alapvetően úgy működik, hogy megírod a tesztet, majd esetleg továbbküldöd a releváns embereknek a linkjét.
nem az volt a fontos, hogy jó legyen, hanem hogy kint legyen.. és legyen glória.

A oldal azt a funkcionalitást nyújtja, amit ígér. Nem tudom hogyan lehet ennél jobban megoldani azt, hogy tetszőleges A és B (és C, ...) kódok futásteljesítményét gyorsan, megbízhatóan lemérje az ember, a tesztet (és az eredményeket) pedig könnyen megoszthassa másokkal.
10

Egyetértek

bamegakapa · 2013. Júl. 11. (Cs), 21.13
A törléshez még annyit, hogy az oldal nem igényel regisztrációt, amivel szerintem nincs is gond. Ennek megfelelően a törlés logikáját igen nehézkes lenne megalkotni, hiszen pontosan ki törölheti és melyik tesztet?

Szerintem az oldal kiváló arra, amire ki van találva, a lényegi funkcionalitás tökéletesen működik, én szeretem az ilyet, egyszerű és nem akar több lenni, mint ami.

Talán a code snippetek törlésére ki lehetne rakni egy gombot, de ez pár sor javascripttel megoldható lenne, a pull requestet gondolom el fogják fogadni, ha valaki megcsinálja.